Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Τι είναι το mini pc και γιατί ξεχωρίζει;

Τι είναι το mini pc και γιατί ξεχωρίζει;

Τα mini pc έχουν έρθει και εγγυώνται ότι θα ανανεώσουν εσάς και τους χώρους σας...

Ενώ μπορεί να είστε πολύ καλά εξοικειωμένοι με τους σταθερούς επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop) αλλά και με τους φορητούς (laptop), πόσα γνωρίζετε για τα mini pc; Πρόκειται για μια υποκατηγορία υπολογιστών, που είναι εξίσου γνωστοί ως μίνι-υπολογιστές και όπως λέει και το όνομά τους είναι ένας υπολογιστής σε πολύ μικρό μέγεθος.

Ένα mini pc διαθέτει όλα όσα χρειάζεται για να λειτουργήσει ένας υπολογιστής, εκτός από την οθόνη και τα περιφερειακά. Προορίζεται συνήθως για ειδική χρήση και είναι ιδανικό εάν θέλετε ένα ισχυρό media center για το σαλόνι σας για να αναθμίσετε εύκολα και γρήγορα τα πολυμέσα σας δίχως να θυσιάζετε την υψηλή αισθητική των χώρων σας ή εάν δεν έχετε χώρο για ένα ολοκληρωμένο tower desktop, αφού εύκολα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κύριος υπολογιστής (στο σπίτι ή και στο γραφείο).

Ποιες οι κατηγορίες των mini pc;

Τρεις είναι οι κατηγορίες των mini pc. Τα Android mini pc (τα οποία αναφέρονται περισσότερο ως tv box) έχουν επεξεργαστή τύπου ΑRM και είναι πλήρη, συμπεριλαμβάνοντας RAM και ROM/δίσκο. Είναι πιο βολικά ως tv box (διαθέτουν τηλεχειριστήριο) παρά ως κανονικοί υπολογιστές λόγω του ARM επεξεργαστή τους.

Από την άλλη, τα Barebone mini pc είναι μικρά έτοιμα συστήματα, τα οποία περιλαμβάνουν κουτί, μητρική, επεξεργαστή (συνήθως) και onboard κάρτα γραφικών. Συχνά απαιτούν μνήμη, δίσκο και εγκατάσταση λειτουργικού για να λειτουργήσουν. Η συγκεκριμένη κατηγορία ξεχωρίζει καθώς τα Barebonne mini pc είναι παραμετροποιήσιμα, δηλαδή μπορείτε να επιλέξετε την μνήμη, τον δίσκο και πολλές φορές την CPU που επιθυμείτε.

Τα «κανονικά» mini pc είναι έτοιμοι μικροί υπολογιστές που θυμίζουν τα αντίστοιχα Android, έχουν όμως επεξεργαστή χ86 και προεγκατεστημένα τα Windows ή τα Linux αντί για Android. Περιλαμβάνουν επίσης mainboard, μνήμη RAM, δίσκο/ROM, CPU, GPU. Είναι πιο μικρά και πιο καλαίσθητα συγκριτικά με τα barebone.

Που υπερτερούν

Όλα τα mini pc έχουν μικρή κατανάλωση ρεύματος, αποτελώντας ιδανική, ανέξοδη επιλογή για πολύωρη καθημερινή χρήση συγκριτικά με έναν επιτραπέζιο υπολογιστή. Ενώ δεν μπορούν να αποδώσουν σε βαριές επαγγελματικές εργασίες και gaming, δημιουργούν ένα αξιόπιστο και σύγχρονο media center, το οποίο μάλιστα μπορεί να μεταφερθεί εύκολα από οθόνη σε οθόνη, χρησιμοποιώντας ένα HDMI καλώδιο.

Θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε mini pc ενώ θα το παραλάβετε εύκολα στην πόρτα σας, στην ώρα του, όπου κι αν βρίσκεστε, χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας.

Only in

Μάτι: «Παλεύαμε μόνοι μας να σωθούμε» λένε οι κάτοικοι

Η δευτεροβάθμια δίκη ξεκίνησε πάλι, έπειτα από διακοπή λόγω θερινών διακοπών, με όσους επέζησαν να μιλούν για την απουσία του κρατικού μηχανισμού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024