Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Hair Theory: Η τάση που είναι viral στο TikTok αυτήν τη στιγμή

Hair Theory: Η τάση που είναι viral στο TikTok αυτήν τη στιγμή

Το hair look σας μπορεί να παίξει ρόλο στο πώς σας αντιμετωπίζουν οι άλλοι.

Έχετε βιώσει ποτέ μια bad hair day που σας χάλασε τελείως τη διάθεση ή ακόμη και μια good hair day που άλλαξε προς το καλύτερο ολόκληρη την εβδομάδα σας;  Οι TikTokers πιστεύουν πως υπάρχει μια εξήγηση για αυτό και ακούει στο όνομα “hair theory”, μια τάση που κάνει τον γύρο του TikTok τελευταία και σηκώνει συζήτηση.

Πολλοί άνθρωποι είναι πεπεισμένοι ότι τα μαλλιά -το μήκος, το χρώμα και το στιλ τους- επηρεάζουν τόσο τη συνολική εμφάνιση όσο και το πώς μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι γύρω μας. Το hashtag #hairtheory έχει περισσότερες από 500 εκατομμύρια προβολές, οπότε αν δεν έχετε δώσει ακόμη μεγάλη προσοχή στην ιδέα της «θεωρίας των μαλλιών», ίσως είναι καιρός να το κάνετε.

@rhyzagaylelwhich one do you like?♬ original sound – ✰

Τι είναι το «Hair Theory»

Η «θεωρία των μαλλιών» στο TikTok ισχυρίζεται ότι ο τρόπος με τον οποίο φτιάχνετε τα μαλλιά σας μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που φαίνεστε και σας αντιμετωπίζουν οι άλλοι. Μπορεί, επίσης, να επηρεάσει και την ψυχολογία σας. Για παράδειγμα, πόσες φορές χάλασε η διάθεσή σας επειδή είχατε μια bad hair day ή πόσες φορές νιώσατε τεράστια αυτοπεποίθηση επειδή πετύχατε επιτέλους εκείνο το υπέροχο χτένισμα που είδατε στο TikTok και θέλατε να δοκιμάσετε οπωσδήποτε; Όλα βγάζουν νόημα.

Συγκεκριμένα, το χρώμα των μαλλιών, καθώς και το κούρεμα και το χτένισμα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Σύμφωνα με τους hairstylists, για κάποια με πιο στρογγυλό πρόσωπο, ένα κοντό καρέ μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην επιμήκυνση του προσώπου της και στη δημιουργία «απαλών» γωνιών. Εάν το πρόσωπο είναι οβάλ, προτείνουν να δοκιμάσετε να κάνετε ένα φιλάρισμα στα μαλλιά σας σε συνδυασμό με αφέλειες, για να δημιουργήσετε κίνηση.

Το χτένισμα έχει επίσης μεγάλη σημασία. Σε ένα βίντεο του TikTok, η Nicole Smith δείχνει δίπλα-δίπλα μια φωτογραφία της Jennifer Lopez και της ηθοποιού των “Golden Girls” Estelle Getty. Η ίδια υποστηρίζει ότι είναι και οι δύο 50 στις φωτογραφίες ρωτώντας παράλληλα το κοινό αν η Estelle Getty θα φαινόταν νεότερη αν είχε διαφορετικό hairstyle. Η απάντηση ήταν ναι. Στη συνέχεια, η TikToker έδειξε και συνέκρινε φωτογραφίες και άλλων ηθοποιών των “Golden Girls” με διαφορετικά χτενίσματα και είναι δύσκολο να μη συμφωνήσουμε με τη δική της “hair theory”, ότι δηλαδή τα νέα, πιο updated στιλ μαλλιών κάνουν τη διαφορά.

@lipsandlattes #greenscreen The hair theory is the idea that people perceive you a certain way based on your hair sryle. How you sryle your hair can make you look 10 years younger! Keeping up with hair trends is important if you and to stay looking young! Outdated hair styles will age you! #hairtheory #agewell #lookyounger #antiaging #middleparthairstyle #hairstyle #aging ♬ original sound – Nicole Smith Cosmetic Injector

Επιπρόσθετα, οι hairstylists υποστηρίζουν ότι τα μακριά, κυματιστά μαλλιά είναι ιδανικά για μια ανεπιτήδευτη, νεανική εμφάνισης. Ακόμα, τα πλούσια ογκώδη μαλλιά ανεξαρτήτως υφής θα σας κάνουν πάντα να δείχνετε πιο όμορφες και νέες. Από την άλλη πλευρά, για μια πιο «ώριμη» εμφάνιση, μια κομψή αλογοουρά ή ένα σινιόν θα προσθέσουν μια εκλεπτυσμένη πινελιά στο look σας.

* Πηγή: Vita

Only in

Τι είναι ο Διάδρομος της Φιλαδέλφειας και ο Διάδρομος Νετζαρίμ που «κολλάνε» τις διαπραγματεύσεις στη Γάζα 

Ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα συνεχίζεται χωρίς σταματημό με το επίσημο νούμερο των νεκρών να έχει φτάσει τις 40.334 - Αδιέξοδο υπάρχει στις διαπραγματεύσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024