Το μήνυμα των Πρεσπών είναι τόσο προς την κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις όσο και ειδικά για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει ο ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νικόλας Φαραντούρης, ερωτηθείς κατά πόσον το χθεσινό βίντεό του αποτελεί προάγγελο για τη διεκδίκηση της ηγεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις Πρέσπες όπου συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια του Επιμελητηρίου Φλώρινας, ο Νικόλας Φαραντούρης άφηνε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, χωρίς να αναφέρει ρητά τη λέξη «υποψηφιότητα», άλλωστε δεν είναι ανοιχτή η κάποια διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει ο Νικόλας Φαραντούρης πιστεύει ότι θα μπορούσε να προσελκύσει -σε περίπτωση που κατέλθει υποψήφιος- ευρύτερες κοινωνικές ομάδες με το μετριοπαθές προφίλ του, αναφέροντας παράλληλα ότι χαίρει υψηλής δημοφιλίας.

«Εδώ, από τη λίμνη των Πρεσπών, σύμβολο ενότητας και συνεργασίας των λαών, σύμβολο μιας Ελλάδας εξωστρεφούς, δραστήριας, διεκδικητικής και αποτελεσματικής, Στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και σε όλη την Ευρώπη, αλλά και σύμβολο μιας Αριστεράς αποτελεσματικής με αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια που κράτησε τη χώρα όρθια, έλυσε προβλήματα και μόχθησε για την κοινωνική και περιφερειακή συνοχή, τη μείωση των ανισοτήτων και την ειρήνη. Ένα μοναδικό μήνυμα μπορώ να στείλω τούτες τις ώρες. Μήνυμα αντεπίθεσης, εξωστρέφειας, τελικά μήνυμα ελπίδας. Μπορούμε, στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το μήνυμα των Πρεσπών αποτελεί μια κραυγή αγωνίας για το σπιράλ εσωστρέφειας»

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά» ο Νικόλας Φαραντούρης, υπογράμμισε για την κυβέρνηση ότι «η χώρα απέχει από το παίρνει τις πρωτοβουλίες εκείνες σε διεθνές και εθνικό επίπεδο που επιβάλλουν οι συνθήκες, σέρνεται πίσω από τρίτες χώρες και δεν ενδιαφέρεται για το συμφέρον του λαού».

Για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο 48χρονος καθηγητής και ευρωβουλευτής επισήμανε πως «το μήνυμα των Πρεσπών αποτελεί μια κραυγή αγωνίας για το σπιράλ εσωστρέφειας και διάλυσης», προσθέτοντας πως είναι «μια εικόνα που δεν τιμά τις προσδοκίες των χιλιάδων φίλων αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας».

Πρόσθεσε επίσης πως «δεν αποτελεί κατάθεση υποψηφιότητας διότι απλούστατα δεν έχουμε καμία τέτοια διαδικασία ανοιχτή. Ήμουν και παραμένω πάντοτε θεσμικός και προσηλωμένος στην ενότητα, τη συνοχή και την αποτελεσματικότητα του χώρου στον οποίο ανήκω και υπηρετώ», κατέληξε ο Νικόλας Φαραντούρης.