«Πολλά συγχαρητήρια» στον Εμμανουήλ Καραλή από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας μετά το νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εύχεται «καλή συνέχεια» και τον πήχη ακόμα ψηλότερα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος του Περισσού.

«Ανέβασε τον πήχη ακόμα ψηλότερα»

«Πολλά συγχαρητήρια στον Εμμανουήλ Καραλή, που με τα 6 μέτρα στη Σιλεσία έκανε την μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία του αγωνίσματος του επί κοντώ στην Ελλάδα, σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Καλή συνέχεια ανεβάζοντας τον πήχη ακόμα ψηλότερα»!

Στην κορυφή των Ελλήνων αθλητών στο επί κοντώ

Ο Έλληνας άλτης και αθλητής του Ολυμπιακού με άλμα του στα έξι μέτρα, κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ, γράφοντας ιστορία λίγες μόλις μέρες μετά το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Αυτή η επίδοση όχι μόνο τον καθιστά τον 25ο αθλητή παγκοσμίως που έχει περάσει τα έξι μέτρα, αλλά τον τοποθετεί και στην κορυφή των Ελλήνων αθλητών του αγωνίσματος.

Ο Καραλής, που είχε δηλώσει ως στόχο του να περάσει τα έξι μέτρα εντός του 2025, κατάφερε να το κάνει τελικά εντός του 2024.

Μετά τον αγώνα ο Μανόλο με ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια ξέσπασε για όσα ρατσιστικά σχόλια έχει ακούσει στο παρελθόν, αναφέροντας πως του είχαν πει ότι οι μαύροι δεν κάνουν επί κοντώ, με τον ίδιο πλέον να είναι ο πρώτος που κάνει άλμα πάνω από τα έξι μέτρα.