Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: 950 νέα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας στην Αττική ως το καλοκαίρι του 2025

Μητσοτάκης: 950 νέα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας στην Αττική ως το καλοκαίρι του 2025

«Πιστεύω ότι τους επόμενους μήνες οι συμπολίτες μας στην Αττική θα αρχίσουν να βλέπουν μια αισθητή διαφορά στην ποιότητα των παρεχόμενων μεταφορικών υπηρεσιών», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ως το καλοκαίρι του 2025 στην Αττική θα υπάρχουν 950 νέα λεωφορεία σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη στο αμαξοστάσιο των νέων λεωφορείων στο Κορωπί.

Σημειώνεται ότι τα πρώτα 30 λεωφορεία έχουν βγει από σήμερα Δευτέρα 26 Αυγούστου στους δρόμους της Ανατολικής Αττικής από τα συνολικά 211, που στην πλήρη ανάπτυξή τους θα εξυπηρετούν 63 περιαστικές γραμμές της Αττικής.

«Πρόκειται για ένα μικρό τμήμα από μια μεγάλη προσπάθεια»

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια ανανέωσης αστικών και περιαστικών λεωφορείων στην Αττική

Τόνισε επίσης ότι «σήμερα βλέπετε τα 30 πρώτα νέα λεωφορεία που ήδη έχουν βγει σε δρόμους της Ανατολικής Αττικής. Πρόκειται για ένα μικρό τμήμα από μια μεγάλη προσπάθεια η οποία τελικά θα έχει ως αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2025 να έχουμε στην Αττική 950 νέα λεωφορεία. Και όταν μιλάμε για καινούρια λεωφορεία, μιλάμε για λεωφορεία σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Μιλάμε για λεωφορεία τα οποία είναι απολύτως προσβάσιμα στους συμπολίτες μας με αναπηρία. Μιλάμε για λεωφορεία με κλιματισμό, λεωφορεία τα οποία είναι απολύτως ασφαλή και τα οποία ουσιαστικά αναβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός η κυβέρνηση «έχει επενδύσει συστηματικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προσθέτοντας πως «δρομολογούνται πολλοί διαφορετικοί διαγωνισμοί προκειμένου να μπορούμε να καταλήξουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Αυτοί είναι σύνθετοι διαγωνισμοί, οι οποίοι θέλουν το χρόνο τους προκειμένου να υλοποιηθούν, αλλά πιστεύω ότι τους επόμενους μήνες οι συμπολίτες μας στην Αττική θα αρχίσουν να βλέπουν μια αισθητή διαφορά στην ποιότητα των παρεχόμενων μεταφορικών υπηρεσιών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο των λεωφορείων στο Κορωπί

«Προχωρά με μεγάλη ταχύτητα το FlyOver, στο τέλος του 2024 το μετρό Θεσσαλονίκης»

Ερωτηθείς για ζητήματα που αφορούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται αύριο Τρίτη 27 Αυγούστου ο πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ήδη στην πόλη κυκλοφορούν 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία, περίπου το ένα τρίτο του συνολικού στόλου των λεωφορείων της Θεσσαλονίκης.

Υποστήριξε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα δοθεί σε λειτουργία και το μετρό της Θεσσαλονίκης ενώ για το FlyOver επισήμανε ότι είναι ένα σύνθετο έργο το οποίο προχωρά με μεγάλη ταχύτητα.

«βούληση της κυβέρνησης να επενδύσει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι δεδομένη και τα καινούρια λεωφορεία τα οποία ήδη κάνουν την εμφάνιση τους στους δρόμους της Αθήνας αποδεικνύουν ακριβώς αυτή τη βούληση και βέβαια το ζητούμενο δεν είναι μόνο να αντικαταστήσουμε παλαιότερα λεωφορεία με νέα. Είναι προφανώς να αυξήσουμε και τη συχνότητα των δρομολογίων έτσι ώστε οι συμπολίτες μας να εξυπηρετούνται καλύτερα», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επισήμανε ακόμη ότι «μιλάμε πολλές φορές για τα ζητήματα που αφορούν το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Λεκανοπεδίου, η γρηγορότερη και πιο αποτελεσματική επένδυση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αφορά στα λεωφορεία και φυσικά όχι μόνο στην αντικατάσταση των λεωφορείων όπως σας είπα αλλά στη μεγαλύτερη συχνότητα, στη σωστή επιτήρηση των λεωφορειολωρίδων έτσι ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες που παίρνουν τα λεωφορεία ότι θα φτάσουν στην ώρα τους στον προορισμό τους. Όλα αυτά συγκροτούν ένα συνολικό σχέδιο παρεμβάσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του Λεκανοπεδίου που όπως βλέπετε η κυβέρνηση αυτή υλοποιεί βήμα – βήμα».

«Οι συνολικές υποδομές του λεκανοπεδίου και η ενίσχυσή τους είναι κάτι το οποίο μελετάται»

Για το κυκλοφοριακό στην Αττική ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «μαγικές λύσεις για το κυκλοφοριακό πρόβλημα δεν υπάρχουν και ούτε μπορούν να δημιουργηθούν από το πουθενά καινούργιες οδικές αρτηρίες. Οι συνολικές υποδομές του Λεκανοπεδίου και η ενίσχυσή τους είναι κάτι το οποίο μελετάται, αλλά χρειάζεται βάθος χρόνου προκειμένου να υλοποιηθεί.
Επιμένω πάρα πολύ, όπως σας είπα, στα ποιοτικά, σύγχρονα και ασφαλή λεωφορεία, αλλά και στη σωστή αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων, έτσι ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες ότι υπάρχει πραγματική εναλλακτική για το αυτοκίνητο».

Συνέχισε καταληκτικά λέγοντας πως «θα ήθελα να προσθέσω και τη μεγαλύτερη δημόσια επένδυση η οποία γίνεται σήμερα στη χώρα, που δεν είναι άλλη από τη Γραμμή 4 του μετρό. Όπως γνωρίζετε οι δύο μετροπόντικες ήδη έχουν τοποθετηθεί. Η διάρρηξη της σήραγγας θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2026, αλλά προφανώς μετά απομένει και η κατασκευή των πολλών σταθμών. Ένα εξαιρετικά σύνθετο και δύσκολο έργο, το οποίο όταν όμως ολοκληρωθεί θα αλλάξει δραστικά την εικόνα του Λεκανοπεδίου. Διότι όλοι γνωρίζουμε τις ευεργετικές επιπτώσεις που το μέτρο έχει ως προς τη βελτίωση της ποιότητας των μεταφορών στο Λεκανοπέδιο».

Only in

«Σχόλασα...»: Σε ισχύ στην Αυστραλία το δικαίωμα των εργαζομένων «να αποσυνδέονται» από τη δουλειά τους

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τους εργαζόμενους» στην Αυστραλία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024