Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Athens Kallithea 2-1: Γιάρεμτσουκ και… 2Χ2

Ολυμπιακός – Athens Kallithea 2-1: Γιάρεμτσουκ και… 2Χ2

Ο Ολυμπιακός νίκησε την μαχητική Athens Kallithea, με τον Ουκρανό στράικερ να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ των πειραιωτών στο 77'

Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι μπορεί να δυσκολεύτηκαν απέναντι στη μαχητική Athens Kallithea, αλλά στο τέλος κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο και να κάνουν το δύο στα δύο.

Οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ στο 14’ με τον Βέλντε, αλλά είδαν την Athens Kallithea στο 60’ να ισοφαρίζει με τον Ουλντρίκις. Μετά το γκολ ο Μεντιλίμπαρ έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Μασούρα, Γκαρθία και Γιάρεμτσουκ, με τον Ουκρανό επιθετικό στο 77’ να σκοράρει και να δίνει τη λύση στους Ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν το πλήρωσε χάρη στο γκολ του Γιάρεμτσουκ, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να έχει πολλά παράπονα από τους παίκτες του. Παρόλα, αυτά το τρίποντο ήρθε για τους Πειραιώτες, που πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής, όπου το ερχόμενο Σάββατο (31/8) θα αντιμετωπίσουν τη Λαμία (19:30) στην πόλη της Φθιώτιδας, με στόχο το τρία στα τρία.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Πιρόλα, Μπιανκόν και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Έσε και Ντόι ήταν στα χαφ, με τους Βέλντε, Ζέλσον και Τσικίνιο πίσω από τον Ελ Κααμπί. Ο Ντονάτι από την άλλη, παρέταξε την Athens Kallithea με την εξής 11άδα: Μπαραγάν, Μεχίας, Ισιμάτ Μιρέν, Πασαλίδης, Μανθάτης, Ματίγια, Μότοκ, Σοΐρι, Μερκάτι, Μουτίνιο και Ουλντρίκις.

Πίεση και γκολάρα με Βέλντε

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και άσκησε από τα πρώτα λεπτά ασφυκτική πίεση στην άμυνα της Athens Kallithea, με τους Πειραιώτες να ανοίγουν το σκορ στο 14’.

Ο Ορτέγκα έκανε την κάθετη πάσα στον Βέλντε, αυτός συνέκλινε και με ιδανικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπαραγάν για το 1-0. Οι δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού συνεργάστηκαν άψογα και οι Ερυθρόλευκοι πήραν το προβάδισμα.

Στο 27’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0, με τους Τσικίνιο και Ζέλσον Μαρτίνς. Ο Τσικίνιο μπήκε στην περιοχή της Athens Kallithea και σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στον Μεχίας. Ο Ζέλσον Μαρτίνς πήρε το ριμπάουντ και σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Εννιά λεπτά αργότερα (36’) ο Βέλντε έκανε ωραία ατομική ενέργεια και σούταρε, αλλά ο Μπαραγάν απέκρουσε και κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Ζέλσον Μαρτίνς, αλλά το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ.

Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός ήλεγξε το παιχνίδι και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μπροστά στο σκορ με 1-0.

Αναγκαστική αλλαγή

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αλλά στο 50’ ο Βάσκος προπονητής των Πειραιωτών αναγκάστηκε να αναθεωρήσει τα πλάνα του, καθώς τραυματίστηκε ο Έσε, με τον έμπειρο τεχνικό να βάζει τον Στάμενιτς.

Ισοφάρισε η Athens Kallithea

Στο 58’ η Athens Kallithea απείλησε με τον Ντεμέτριους, αλλά ο Τζολάκης μπλόκαρε το σουτ που έκανε ο Βραζιλιάνος από πλάγια θέση. Δύο λεπτά αργότερα (60’) οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Ρόμπερτς Ουλντρίκις. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, οι Ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να διώξουν, με τον Λετονό επιθετικό σουτάρει από κοντά και να κάνει το 1-1.

Αλλαγές και 2-1 με Γιάρεμτσουκ

Μετά το γκολ της Athens Kallithea ο Μεντιλίμπαρ έκανε τρεις αλλαγές, θέλοντας να δώσει στην ομάδα του την επιθετική πνοή που αναζητούσε για να κάνει το 2-1. Οι Μασούρας, Γιάρεμτσουκ και Γκαρθία πήραν τις θέσεις των Βέλντε, Τσικίνιο και Μπιανκόν.

Στο 74’ ο Ελ Κααμπί σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Μπαραγάν μπλόκαρε. Δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Μασούρα να δοκιμάσει το πόδι του, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της Athens Kallithea ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Στο 77’ τελικά ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Γιάρεμτσουκ, με τον Ουκρανό να πετυχαίνει το πρώτο του επίσημο τέρμα με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο Στάμενιτς έκανε το σουτ από πλάγια θέση, ο Ελ Κααμπί μπήκε στη φάση, ο Μπαραγάν απέκρουσε, αλλά ο Γιάρεμτσουκ πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 2-1. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, αλλά μετά την εξέταση της φάσης στο VAR μέτρησε και ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι το προβάδισμα.

Στο 88’ ο Ουλντρίκις πήρε την κεφαλιά, μετά από σέντρα που έγινε από αριστερά, αλλά η προσπάθεια του επιθετικού της Athens Kallithea δεν είχε δύναμη και ο Τζολάκης μπλόκαρε. Στις καθυστερήσεις δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 2-1 και να κάνει το δύο στα δύο στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης – Ροντινέι, Μπιανκόν (69’ Γκαρθία), Πιρόλα, Ορτέγκα – Ντόη, Έσε (50’ Στάμενιτς) – Μαρτίνς, Τσικίνιο (69’ Γιάρεμτσκουκ), Βέλντε (69’ Μασούρας) – Ελ Κααμπί

Athens Kallithea (Ντονάτι): Μπαραγάν – Μεχίας (40’ Ντεμέτριους), Ισιμάτ Μιρέν, Πασαλίδης – Μανθάτης, Ματίγια, Μότοκ, Σοΐρι (75’ Χάνουσεκ) – Μερκάτι (46’ Μτιμπά), Μουτίνιο – Ουλντρίκις

Only in

Η κυβέρνηση της ακρίβειας αυξάνει και τις τιμές στα φάρμακα και ο Γεωργιάδης «πανηγυρίζει»

Βαθύτερα το χέρι στην τσέπη θα βάλουν από σήμερα οι Έλληνες για να αγοράζουν φάρμακα. Αναλυτικά η λίστα με τις νέες αυξημένες τιμές που «χειροκροτεί» ο υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024