Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ροντινέι: «Ολυμπιακός για μένα σημαίνει οικογένεια»

Ροντινέι: «Ολυμπιακός για μένα σημαίνει οικογένεια»

Ο Ροντινέι μίλησε στο match program ενόψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Athens Kallithea (26/8, 20:30).

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (26/8, 20:30) την Athens Kallithea στο τελευταίο χρονικά ματς της 2ης αγωνιστικής της Superleague, με στόχο να κάνει το 2/2 και στο match program της αναμέτρησης, ο Ροντινέι έκανε τις καθιερωμένες δηλώσεις.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός, αναφέρθηκε στην συμμετοχή των Νέων στον τελικό του Διηπειρωτικού Κ20  δίνοντας και μία συμβουλή στα νέα παιδιά, ενώ μίλησε και για την κατάκτηση του Europa Conference League.

«Νιώθω πολύ χαρούμενος σε αυτόν εδώ το σύλλογο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ροντινέι.

Τι σημαίνει πια για εσένα ο Ολυμπιακός;

«Ολυμπιακός για μένα σημαίνει οικογένεια. Νιώθω πολύ χαρούμενος σε αυτόν εδώ το σύλλογο, θα είμαι για πάντα ευγνώμων που μου άνοιξε τις πόρτες, που μπορώ να δείχνω το ποδοσφαιρό μου και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό κάθε μέρα! Αν λοιπόν χρησιμοποιούσα μια λέξη για το τι σημαίνει Ολυμπιακός για εμένα θα έλεγα οικογένεια».

Βρίσκεσαι σχεδόν δύο χρόνια στην Ελλάδα. Πώς αισθάνεσαι που ο κόσμος, όχι μόνο οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, σου δείχνουν τόσο μεγάλη αγάπης

«Νιώθω πολύ χαρούμενος που με αναγνωρίζουν όχι μόνο γι’ αυτό που κάνω στο γήπεδο, αλλά και για τον χαρακτήρα μου εκτός γηπέδου! Λαμβάνω πολλά μηνύματα, ακόμα και από οπαδούς άλλων ομάδων, οι οποίοι ζητούν να φωτο γραφηθούν μαζί μου και οι οποίοι μου λένε ότι με σέβονται για τον χαρακτήρα μου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμέ να να με σέβονται και γι’ αυτό που είμαι εκτός γηπέδου».

Ο Ολυμπιακός δίνει τον πρώτο του επίσημο αγώνα του για τη σεζόν 2024-2025 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Τι περιμένεις από το παιχνίδι και ποιες είναι οι σκέψεις σου για την εφετινή αγωνιστική περίοδο;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να επιστρέψω στο σπίτι μας, το Καραϊσκάκης, για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν. Όλοι οι αγώνες είναι πολύ δύσκολοι. Ελπίζω να νικήσουμε και να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας. Αυτό που ελπίζω γι’ αυτή τη σεζόν είναι να κάνουμε μια υπέροχη χρονιά που να αντιπροσωπεύει τον σύλλογο, και θώς κλείνει τα 100 του χρόνια. Μακάρι να δώσουμε πολλή χαρά σε όλους».

Ήταν όνειρό σου να αγωνιστείς στην Ευρώπη και δεν κατάφερες μόνο αυτό, αλλά σήκωσες και το UEFA Europa Conference League. Το περίμενες ότι ερχόμενος στον Ολυμπιακό θα πανηγύριζες έναν ευρωπαϊκό τίτλο;

«Ναι, ήταν πάντα ένα όνειρο να παίξω στην Ευρώπη και νιώθω πολύ χαρούμενος που παίζω για τον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας. Όχι, δεν περίμενα ότι θα γινόμουν πρωταθλητής Ευρώπης σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Έχω κερδίσει πολλούς τίτλους όταν αγωνιζόμουν στη Βραζιλία, οπότε θεωρώ τον εαυτό μου νικητή και δουλεύω κάθε ημέρα γι’ αυτό. Νιώθω τιμή και πληρότητα που βοήθησα τον Ολυμπιακό να κερδίσει αυτόν τον τίτλο μαζί με τους συμπαίκτες μου».

Ποιες θα ήταν οι συμβουλές που θα έδινες σε νέους ποδοσφαιριστές που θέλουν να καθιερωθούν στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού;

«Πρώτα θα τους έλεγα να σέβονται πάντοτε τον πατέρα και τη μητέρα τους, διότι αυτή είναι η βάση όλων. Και μετά να κυνηγήσουν τα όνειρά τους δουλεύοντας σκληρά. Το ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο. Μπορεί να έχεις καλές στιγμές, αλλά υπάρχουν και αρκετές κακές, αποτυχίες. Οπότε όταν έρχονται αυτές, είναι σημαντικό να είναι δίπλα σε ανθρώπους που θα τους βοηθήσουν να παραμείνουν δυνατοί και να συνεχίσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους».

Πώς αισθάνθηκες που είδες την ομάδα Νέων, την κάτοχο του UEFA Youth League να αγωνίζεται με τη Φλαμένγκο, την πρώην σου ομάδα, στο Μαρακανά, στην πατρίδα σου;

«Ήταν πολύ ωραίο να βλέπω τα αγόρια να παίζουν εναντίον «θα του έλεγα ότι είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα και ο μοναδικός πρωταθλητής Ευρώπης στην Ελλάδα. Ένας τεράστιος σύλλογος, με μεγάλη ιστορία», της Φλαμένγκο, όπου έπαιξα για επτά χρόνια. Πριν από το παιχνίδι τους είπα να απολαύσουν ότι επρόκειτο να αγω νιστούν σε ένα ιστορικό στάδια. Ήταν ένα υπέροχο παιχνίδι και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτούς».

Αν σε ρωτούσε ένας συμπατριώτης σου για τον Ολυμπιακό, τι θα του έλεγες;

«Θα του έλεγα ότι είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα και ο μοναδικός πρωταθλητής Ευρώπης στην Ελλάδα. Ένας τεράστιος σύλλογος, με μεγάλη ιστορία».

Only in

Μάτι: «Παλεύαμε μόνοι μας να σωθούμε» λένε οι κάτοικοι

Η δευτεροβάθμια δίκη ξεκίνησε πάλι, έπειτα από διακοπή λόγω θερινών διακοπών, με όσους επέζησαν να μιλούν για την απουσία του κρατικού μηχανισμού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024