Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Οι παγίδες του Αυγούστου και οι έξι βαθμοί στο «ταμείο»

Οι παγίδες του Αυγούστου και οι έξι βαθμοί στο «ταμείο»

Η νίκη μετράει πάνω απ' όλα, ειδικά όταν μια ομάδα αποφεύγει την μεγάλη γκέλα στις παγίδες που κρύβει ο Αύγουστος...

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε κόντρα στην Καλλιθέα στο Καραϊσκάκη αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Γιάρεμτσουκ στο 77’.

Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 2Χ2 στο πρωτάθλημα και θα πάνε το βράδυ του Σαββάτου στην Λαμία, για να πετύχουν αυτό που είχε ζητήσει ο προπονητής τους πριν από την πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας στον Βόλο.

Τρεις νίκες στα τρία πρώτα παιχνίδια είναι ο στόχος που είχε θέσει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κι αυτή την στιγμή οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Ισπανός προπονητής της ομάδας του λιμανιού, θα θέλει να δει καλύτερη εικόνα από τους παίκτες του, στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Λαμία και είναι προφανές πως η αποστολή του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν θα είναι εύκολη.

Σε ότι αφορά το παιχνίδι με την Καλλιθέα είναι δεδομένο πως η κατάκτηση των τριών βαθμών είναι αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα αλλά δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που πρέπει να επισημανθεί.

Η νίκη όμως είναι πάντα νίκη κι αυτό δεν αλλάζει με τίποτα. Ειδικά μάλιστα όταν αναφέρεται κάποιος στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, στα πρώτα ματς που γίνονται μετά τα μέσα Αυγούστου καθώς σ’ αυτά τα παιχνίδια υπάρχουν πάντα «παγίδες».

Ακόμα κι αυτά που ίσως κάποιοι να θεωρούν πιο εύκολα, αλλά είναι βέβαιο πως δεν θέλει και πολύ για να την «πατήσει» ένα φαβορί.

Είδαμε για παράδειγμα τον Παναθηναϊκό να χάνει στην πρεμιέρα από τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ ενώ χθες οι «πράσινοι» νίκησαν 1-0 τον Λεβαδειακό εντός έδρας, με γκολ στο 96’.

Η ΑΕΚ από την άλλη πλευρά γκέλαρε εντός έδρας με την Λαμία κι έχασε δύο βαθμούς.

Οι αγώνες στο ξεκίνημα της σεζόν τα έχουν αυτά και το ζητούμενο για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, είναι να πάρει τους βαθμούς, ν’ αποφύγει την γκέλα.

Και ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε, έστω και χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς μετράει έξι βαθμούς και πάει στην Λαμία για το τρία στα τρία.

Όταν θα γίνει στο τέλος το «ταμείο» κανείς δεν θα θυμάται ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν καλή απόδοση κόντρα στην Καλλιθέα, αλλά οι βαθμοί θα είναι εκεί κι αυτό είναι που έχει την μεγαλύτερη σημασία.

Ο Μεντιλίμπαρ στάθηκε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα στην απόδοση της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο, που σίγουρα δεν ήταν αυτή που θα επιθυμούσε.

Είναι λοιπόν δεδομένο πως ο Ισπανός θα έχει να πει πράγματα αύριο στους παίκτες του στο Ρέντη, καθώς ακολουθεί το δύσκολο εκτός έδρας ματς με την Λαμία.

Αφήνουμε για το τέλος δυο γραμμές για έναν παίκτη που έπαιξε αλλαγή στον Βόλο και βοήθησε σημαντικά κι έπαιξε αλλαγή και σήμερα και πρόσφερε πράγματα στην επίθεση του Ολυμπιακού.

Ο λόγος για τον Γιώργο Μασούρα που έδωσε μια ώθηση στην αριστερή πτέρυγα της επιθετικής γραμμής των «ερυθρόλευκων» και είναι δεδομένο πως ο Έλληνας ακραίος επιθετικός μπορεί να προσφέρει πολλά, όπως το έκανε και προηγούμενες χρονιές.

*Ωραίο το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, όχι μόνο σε ότι αφορά την εκτέλεση του Βέλντε αλλά όλη την φάση η οποία ξεκίνησε αρχικά από δεξιά, με την μπάλα να φτάνει τελικά στον Ορτέγκα.

Η κάθετη του Αργεντινού μπακ ήταν εξαιρετική και ο Βέλντε φανέρωσε με την κίνηση και το πλασέ του, όλο το ταλέντο που έχει σε αυτές τις φάσεις.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται και τα γκολ από τους εξτρέμ του και είναι αναμφίβολα μεγάλη υπόθεση για μια ομάδα, να έχει ακραίους επιθετικούς που βρίσκουν εύκολα δίχτυα.

Only in

Η κυβέρνηση της ακρίβειας αυξάνει και τις τιμές στα φάρμακα και ο Γεωργιάδης «πανηγυρίζει»

Βαθύτερα το χέρι στην τσέπη θα βάλουν από σήμερα οι Έλληνες για να αγοράζουν φάρμακα. Αναλυτικά η λίστα με τις νέες αυξημένες τιμές που «χειροκροτεί» ο υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024