Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Οι ΗΠΑ βοήθησαν τον ισραηλινό στρατό να παρακολουθεί τις βολές της Χεζμπολάχ

Ισραήλ: Οι ΗΠΑ βοήθησαν τον ισραηλινό στρατό να παρακολουθεί τις βολές της Χεζμπολάχ

Οι ΗΠΑ παρείχαν πληροφορίες, επιτήρηση και αναγνώριση για την παρακολούθηση των πληγμάτων που έφθαναν από τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου στο Ισραήλ, σύμφωνα με αμερικανό αξιωαματούχο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βοήθησαν τον ισραηλινό στρατό να παρακολουθεί νωρίς χθες Κυριακή το πρωί την εκτόξευση ρουκετών και μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Χεζμπολάχ του Λιβάνου προς το Ισραήλ, αλλά δεν επενέβησαν άμεσα, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου (στη φωτογραφία του Reuters/Ammar Awad, επάνω, ζημιά σε ισραηλινό κτίριο από τα πλήγματα της Χεζμπολάχ).

Η αμερικανική κυβέρνηση ανησυχεί για τον κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενεπλάκησαν στα προληπτικά πλήγματα του Ισραήλ χθες (προχθές) το βράδυ. Παρείχαμε πληροφορίες, επιτήρηση και αναγνώριση για την παρακολούθηση των πληγμάτων που έφθαναν από τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί, προσθέτοντας ότι η αμερικανική βοήθεια για την αντιμετώπιση αυτών των επιθέσεων «δεν ήταν απαραίτητη».

Την ίδια ώρα, ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ, ο πτέραρχος Τσαρλς Μπράουν, έφθασε στο Τελ Αβίβ λίγες ώρες μετά τη μεγάλη διασυνοριακή σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

Ο Μπράουν, πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, αναμένεται να έχει συναντήσεις με ανώτερους ισραηλινούς στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Επιμένει για την κατάπαυση

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της προεδρίας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε χθες Κυριακή ότι η Ουάσιγκτον συνεχίζει στο Κάιρο τη διπλωματική προσπάθεια για να κλειστεί συμφωνία κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, προσθέτοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση ανησυχεί για τον κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Χάλιφαξ (Νέα Σκοτία, Καναδάς), ο κ. Σάλιβαν επισήμανε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία μ’ αυτήν του Ισραήλ όσον αφορά τις εξελίξεις με τη Χεζμπολάχ, μετά τη χθεσινή νέα κλιμάκωση των εχθροπραξιών ανάμεσα στο λιβανικό ένοπλο κίνημα και τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Only in

Κατάστημα για δύο - Γιατί η συγκατοίκηση ταιριάζει… στα brands

Ισχυρά brands της λιανικής δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη συγκατοίκηση παραχωρώντας εμπορικό χώρο σε άλλες αλυσίδες – Γιατί το co-retailing θα συνεχίσει να αναπτύσσεται

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024