Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δεσμεύθηκε σήμερα να αυξήσει τις απελάσεις μεταναστών και να περιορίσει την παράτυπη μετανάστευση κατά την επίσκεψή του στην πόλη Ζόλινγκεν, όπου τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με μαχαίρι την οποία φέρεται να διέπραξε Σύρος πρόσφυγας με δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος.

«Ήταν τρομοκρατία, τρομοκρατία εναντίον όλων μας», υπογράμμισε ο Σολτς μιλώντας στους δημοσιογράφους από την πόλη αυτή της δυτικής Γερμανίας, αφού άφησε ένα λουλούδι στο σημείο της επίθεσης στη μνήμη των θυμάτων.

«Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι όσοι δεν μπορούν και δεν έχουν άδεια να παραμείνουν στη Γερμανία θα επαναπατρίζονται και θα απελαύνονται»

Ο Γερμανός καγκελάριος δήλωσε εξάλλου ότι είναι «θυμωμένος» με τους «ισλαμιστές που απειλούν την ειρηνική συνύπαρξη όλων μας».

«Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι όσοι δεν μπορούν και δεν έχουν άδεια να παραμείνουν στη Γερμανία θα επαναπατρίζονται και θα απελαύνονται», τόνισε.

«Περίπτωση Δουβλίνου»

Μάλιστα χαρακτήρισε τον δράστη «περίπτωση Δουβλίνου», μια αναφορά στους ευρωπαϊκούς κανόνες για την παροχή ασύλου, οι οποίοι προβλέπουν ότι οι μετανάστες θα πρέπει να καταθέτουν αίτηση στη χώρα της ΕΕ μέσω της οποίας εισέρχονται στο μπλοκ.

Οι γερμανικές αρχές σχεδίαζαν να απελάσουν τον 26χρονο Σύρο ύποπτο για την επίθεση στη Βουλγαρία πέρυσι, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο δεν το κατάφεραν διότι ο άνδρας δεν βρισκόταν στο κέντρο υποδοχής όταν οι αρχές προσπάθησαν να εφαρμόσουν την εντολή απέλασης.

Παράλληλα ο Σολτς δήλωσε ότι επιθυμεί «να αυστηροποιηθεί η νομοθεσία για τα όπλα και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα».

Πηγή: ΑΠΕ