Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Πορτογαλία: Ισχυρός σεισμός στην πόλη Σίνες – Έγινε αισθητός και στην Ισπανία

Πορτογαλία: Ισχυρός σεισμός στην πόλη Σίνες – Έγινε αισθητός και στην Ισπανία

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ ταρακούνησε την Πορτογαλία νωρίς το πρωί της Δευτέρας (26/8). Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.

Σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στην Πορτογαλία, χωρίς να προκαλέσει θύματα ή ζημιές, όπως ανακοίνωσε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία και αναμετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο σεισμός καταγράφηκε στις 05:11 τοπική ώρα (07:11 ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στη θάλασσα, περίπου 60 χλμ. δυτικά της πόλης-λιμάνι Σίνες (νότια), διευκρίνισε το Πορτογαλικό Ινστιτούτο Θάλασσας και Ατμόσφαιρας (IPMA).

Η αμερικανική σεισμολογική υπηρεσία USGS ανακοίνωσε ότι κατέγραψε στην περιοχή αυτή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών σε βάθος 17,5 χιλιομέτρων.

Το ισπανικό Εθνικό Γεωγραφικό Ινστιτούτο (IGN) ανέφερε από την πλευρά του πως «η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλά σημεία στην Ισπανία, ιδιαίτερα στην Ουέλβα (νότια), και στο Μαρόκο».

«Μέχρι τώρα, δεν έχουμε διαπιστώσει καμία ανθρώπινη απώλεια ή υλική ζημιά», ανέφερε νωρίτερα ο εθνικός διοικητής της πορτογαλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, Αντρέ Φερνάντες, σε συνέντευξη Τύπου.

Σε βίντεο, που αναρτήθηκαν στα social media, από τη στιγμή που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος φαίνονται τα κτίρια να σείονται συθέμελα, ενώ έχει καταγραφεί και η αντίδραση των παρουσιαστών του CNN Portugal που βρίσκονταν στον «αέρα» όταν σημειώθηκε η δόνηση.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή του σεισμού

Only in

Τι είναι ο Διάδρομος της Φιλαδέλφειας και ο Διάδρομος Νετζαρίμ που «κολλάνε» τις διαπραγματεύσεις στη Γάζα 

Ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα συνεχίζεται χωρίς σταματημό με το επίσημο νούμερο των νεκρών να έχει φτάσει τις 40.334 - Αδιέξοδο υπάρχει στις διαπραγματεύσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024