Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Αντεπίθεση στο Κουρσκ – Ισχυρίζεται ότι κατάφερε πλήγματα στις ουκρανικές δυνάμεις

Ρωσία: Αντεπίθεση στο Κουρσκ – Ισχυρίζεται ότι κατάφερε πλήγματα στις ουκρανικές δυνάμεις

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι κατάφερε σοβαρά πλήγματα στην Ουκρανία μετά την εισβολή της στο Κουρσκ

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι έπληξε τις ουκρανικές δυνάμεις σε περισσότερα από δώδεκα σημεία κατά μήκος του μετώπου στην περιοχή του Κουρσκ στη δυτική Ρωσία, όπου η Ουκρανία έχει καταλάβει ένα κομμάτι εδάφους, αφού πέρασε τα ρωσικά σύνορα πριν από 20 ημέρες.

Η Μόσχα δήλωσε ότι είχε επίσης αποκρούσει επιθέσεις σε επτά επιπλέον σημεία στο Κουρσκ και είχε πλήξει τις ουκρανικές δυνάμεις σε 16 άλλες τοποθεσίες

Η Ρωσία δήλωσε ότι έπληξε την 22η και την 115η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία της Ουκρανίας, την 82η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Επίθεσης και μια Ταξιαρχία Φρουράς και Υποστήριξης σε τουλάχιστον 12 διαφορετικά σημεία με αεροπορικές επιδρομές, πυροβολικό και πεζικό.

Η Μόσχα δήλωσε ότι είχε επίσης αποκρούσει επιθέσεις σε επτά επιπλέον σημεία στο Κουρσκ και είχε πλήξει τις ουκρανικές δυνάμεις σε 16 άλλες τοποθεσίες στη γειτονική περιοχή Σούμι της Ουκρανίας.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

«Μονάδες της βόρειας ομάδας δυνάμεων, με την υποστήριξη της αεροπορίας του στρατού και των πυρών του πυροβολικού, απέκρουσαν τις επιθέσεις των εχθρικών ομάδων εφόδου προς την κατεύθυνση των οικισμών Κρεμιάνογιε, Μαλάγια Λόκνια και Νετσάγιεφ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις «απέτρεψαν προσπάθειες επίθεσης προς την κατεύθυνση της Κομαρόβκα, του Σπαλνόγε, του Κορένεβο, του Πογκρέμπκι και της Ολγκόβκα».

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι από την έναρξη της εισβολής της Ουκρανίας στην περιοχή του Κουρσκ, η Ουκρανία έχει χάσει 73 άρματα μάχης, 61 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και 404 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης την περιοχή του Κουρσκ.

Το πρακτορείο Reuters δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις αναφορές για το πεδίο της μάχης της κάθε πλευράς.

Η Ρωσία επίσης έδωσε στην δημοσιότητα εκτιμήσεις για τις ουκρανικές απώλειες στο Κουρσκ, αλλά το Reuters δεν δημοσιεύει αμφιλεγόμενες εκτιμήσεις για απώλειες μαχητών της κάθε πλευράς.

Πηγή: ΑΠΕ

Only in

Μάτι: «Παλεύαμε μόνοι μας να σωθούμε» λένε οι κάτοικοι

Η δευτεροβάθμια δίκη ξεκίνησε πάλι, έπειτα από διακοπή λόγω θερινών διακοπών, με όσους επέζησαν να μιλούν για την απουσία του κρατικού μηχανισμού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024