Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Telegram: Δεν υπάρχει πολιτικό κίνητρο πίσω από τη σύλληψη του Ντούροφ – Τι δήλωσε ο Μακρόν

Telegram: Δεν υπάρχει πολιτικό κίνητρο πίσω από τη σύλληψη του Ντούροφ – Τι δήλωσε ο Μακρόν

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επιβεβαίωση της σύλληψης του ιδρυτή του Telegram

Ο ρωσικής καταγωγής ιδρυτής και CEO του Telegram, Πάβελ Ντούροφ, συνελήφθη στη Γαλλία στο πλαίσιο εν εξελίξει δικαστικής έρευνας, και δεν υφίσταται πολιτικό κίνητρο πίσω από την υπόθεση, έγραψε σε ανάρτησή του ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επιβεβαίωση της σύλληψης του ιδρυτή του Telegram, σχεδόν δύο ημέρες αφότου τέθηκε υπό κράτηση στο αεροδρόμιο Le Bourget κοντά στο Παρίσι, μετά την άφιξή του με ιδιωτικό τζετ από το Αζερμπαϊτζάν.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι σε βάρος του Ντούροφ διεξάγουν έρευνες οι υπηρεσίες δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και απάτης

Επισημαίνοντας ότι είχε διαβάσει «ψευδείς πληροφορίες» μετά τη σύλληψη του Πάβελ Ντούροφ, ο γάλλος πρόεδρος υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) ότι «η σύλληψη του προέδρου του Telegram σε γαλλικό έδαφος έγινε στο πλαίσιο εν εξελίξει δικαστικής έρευνας», συμπληρώνοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για πολιτική απόφαση. Εναπόκειται στους δικαστές να αποφασίσουν».

Η σχετική ανάρτηση

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι σε βάρος του Ντούροφ διεξάγουν έρευνες οι υπηρεσίες δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και απάτης, επειδή δεν συνεργάστηκε για την καταπολέμηση τέτοιων δραστηριοτήτων μέσω Telegram.

Ο 39χρονος δισεκατομμυριούχος Πάβελ Ντούροφ – «ο Ρώσος Μαρκ Ζάκερμπεργκ», όπως τον αποκαλούν – είναι υπήκοος Γαλλίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η περιουσία του υπολογίζεται σε 15,5 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Τον περασμένο Απρίλιο είχε δηλώσει πως ορισμένες κυβερνήσεις είχαν επιδιώξει να του ασκήσουν πιέσεις, αλλά υποστήριζε ότι η πλατφόρμα του πρέπει να παραμείνει «ουδέτερη» και όχι να εξυπηρετεί «γεωπολιτικά παιχνίδια».

Only in

Η κυβέρνηση της ακρίβειας αυξάνει και τις τιμές στα φάρμακα και ο Γεωργιάδης «πανηγυρίζει»

Βαθύτερα το χέρι στην τσέπη θα βάλουν από σήμερα οι Έλληνες για να αγοράζουν φάρμακα. Αναλυτικά η λίστα με τις νέες αυξημένες τιμές που «χειροκροτεί» ο υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024