Έρχεται!  Το «Top Gun 3» βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης και έχει επιβεβαιωθεί η κυκλοφορία του. Ο Τομ Κρουζ θα επιστρέψει στον ρόλο του ως Maverick, ενώ και άλλοι ηθοποιοί από το «Top Gun: Maverick», όπως οι Miles Teller και Glen Powell, αναμένεται να επιστρέψουν στους ρόλους τους ως Rooster και Hangman αντίστοιχα

Η παραγωγή της ταινίας δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, καθώς ο Tom Cruise είναι απασχολημένος με την ταινία «Mission: Impossible 8», η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025. Το σενάριο της νέας ταινίας θα γράψει ο Ehren Kruger, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη του «Top Gun: Maverick», Joe Kosinski. Η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν είναι ακόμη γνωστή, αλλά πιθανότατα θα κυμαίνεται μεταξύ 2027 και 2030 λόγω του φόρτου εργασίας του Κρουζ.

Ο Glen Powell μίλησε επίσης για το νέο Top Gun 3 σε συνέντευξή του στο Variety, σημειώνοντας ότι «έχει ήδη ημερομηνία» και ότι «θα υπάρξει μια ανακοίνωση σύντομα αφού μιλήσει με τους Joseph Kosinski, Tom Cruise και Jerry Bruckheimer».

Λεπτομέρειες για την πλοκή δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα, αλλά αναμένεται να συνεχίσει την ιστορία του Maverick και άλλων πιλότων του Top Gun. Υπάρχουν εικασίες ότι η νέα ταινία θα εξερευνήσει περαιτέρω τους χαρακτήρες όπως τον Rooster, ο οποίος είναι ο γιος του Goose, του παλιού συνεργάτη του Maverick από την πρώτη ταινία.

Για την ώρα  ο Τομ Κρουζ… βυθίζεται στα γυρίσματα του Mission Impossible: Deadly Sentence, Vol2. Μια υπερπαραγωγή που έχει καθυστερήσει λόγω διαφόρων συνθηκών και που, μόλις τελειώσει, θα κάνει τον Τομ Κρουζ να επικεντρωθεί στη νέα ταινία The Gauntlet (Διαδρομή αυτοκτονίας), η οποία είναι το ριμέικ μιας ταινίας του Κλιντ Ίστγουντ από τη δεκαετία του ’70.

Για την ιστορία το πρώτο «Top Gun» κυκλοφόρησε το 1986. Πρόκειται για μια εμβληματική ταινία δράσης που ακολουθεί την ιστορία του Pete «Maverick» Mitchell, ενός νεαρού πιλότου μαχητικού αεροσκάφους του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, με πρωταγωνιστή τον Κρουζ.

Το δεύτερο μέρος, «Top Gun: Maverick», κυκλοφόρησε το 2022, 36 χρόνια μετά την πρώτη ταινία. Το sequel ακολουθεί τον Maverick σε μια νέα αποστολή, όπου αναλαμβάνει το ρόλο του εκπαιδευτή για μια νέα γενιά πιλότων, συμπεριλαμβανομένου του γιου του παλιού του συνεργάτη, Goose. Η ταινία γνώρισε μεγάλη επιτυχία και αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για το franchise. Σε 3-7 χρόνια το πολύ θα δούμε και το τρίτο μέρος. Όσο αντέχει ο Τομ…