Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη in: Ψάχνουν δύο ακόμη δολοφονίες για σχέση με τη «μαφία της Μυκόνου»

Αποκάλυψη in: Ψάχνουν δύο ακόμη δολοφονίες για σχέση με τη «μαφία της Μυκόνου»

Οι ανθρωποκτονίες της περιόδου 2018 - 2020 στην Αττική, τα υπό εξέταση «προσκλητήρια» από ιδιώτες στην Μύκονο και τα νέα δεδομένα για την δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό από τη «μαφία της Μυκόνου»

Τον ενδεχόμενο ρόλο της επονομαζόμενης «μαφίας της Μυκόνου» σε δύο ακόμη ανθρωποκτονίες, την περίοδο 2018-2020, εξετάζει –όπως αποκαλύπτει το in– η ΕΛ.ΑΣ στα πλαίσια της έρευνας για την εν ψυχρώ δολοφονία προ 55 ημερών, του 54χρονου τοπογράφου Π.Σ στο Ψυχικό.

Η αναζήτηση αυτή κι η επανεξέταση δεδομένων προκύπτει μετά την διαπίστωση ότι μέλη της εν λόγω «μαφίας» που ερευνώνται για την εντολή δολοφονίας του τοπογράφου ήσαν οι τελευταίοι άνθρωποι που είχαν συναντήσει ή τηλεφωνήσει στα θύματα των δύο προαναφερομένων δολοφονιών και θα μπορούσαν να είχαν διευκολύνει τους δολοφόνους. Μια παράμετρος που συνεκτιμάται εκ νέου από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ που ερευνούν την δράση υπόπτων προσώπων στο «νησί των ανέμων», προκειμένου να διαπιστώσουν αν πρόκειται για μια ιδιαίτερη σύμπτωση ή δημιουργεί νέα δεδομένα στην έρευνα τους για όσα έχουν συμβεί στο κυκλαδίτικο νησί τα τελευταία χρόνια. Όλα εξετάζονται υπό νέο πρίσμα…

Η δολοφονία του τοπογράφου έγινε στις 3 Ιουλίου 2024 έξω από τα γραφεία της εταιρείας του και λίγα 24ωρα αργότερα συνελήφθη μετά από συντονισμένες έρευνες του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής ένας 44χρονος Έλληνας ποινικός ως δράστης της δολοφονίας. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με την ηθική αυτουργία της δολοφονίας στράφηκε σε ιδιώτες στην Μύκονο που ασχολούνται με το real estate στο όμορφο τουριστικό νησί κι άλλα πρόσωπα που φέρεται να είχαν επαφές με τον 44χρονο συλληφθέντα. Με την έρευνα σχετικά και με τυχόν συνεργούς του 44χρονου, αλλά και τα κυκλώματα «μπράβων» που λυμαίνονται το νησί των Κυκλάδων να θεωρείται ότι είναι σε καλό σημείο.

Οι δύο δολοφονίες που επανεξετάζονται

Η πρώτη, λοιπόν, από τις δύο πρώτες υποθέσεις την οποία επανεξετάζουν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ είναι η δολοφονία 58χρονου πρώην αστυνομικού την 1ην Μαΐου 2018 σε ταβέρνα στην Παλλήνη. Το θύμα που είχε δραστηριοποιηθεί και στην Μύκονο είχε συνάντηση εκείνο το βράδυ στην εν λόγω ταβέρνα με ιδιώτη από το ίδιο νησί, που εξετάζεται (σ.σ μαζί με άλλα πρόσωπα) αν σχετίζεται με την εντολή δολοφονίας του τοπογράφου στο Ψυχικό.

Η τότε συνάντηση φέρεται ν’ αφορούσε στέγαση και διαμονή υπαλλήλων εταιρείας security στην ενδοχώρα της Μυκόνου. Ο ιδιώτης από την Μύκονο αποχώρησε από την συνάντηση κι ο 58χρονος αστυνομικός που παρέμεινε δέχθηκε λίγη ώρα μετά την επίθεση άγνωστου, μέχρι σήμερα, δράστη που τον πυροβόλησε από κοντά.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά την δολοφονία στις 9 Δεκεμβρίου 2020 στα Βριλήσσια 56χρονου Ελληνα ποινικού, που επίσης είχε επεκτείνει τις δραστηριότητες του στην Μύκονο. Ο 56χρονος φέρεται λίγο πριν την δολοφονία να δέχθηκε κλήση από ιδιώτη από την Μύκονο (σσ ανήκει στην ίδια ομάδα με τις προαναφερόμενες περιπτώσεις) να συναντηθούν σε γειτονική περιοχή για «δουλειές».

Σημειώνεται ότι εκείνο τον καιρό υπήρχαν περιοριστικά μέτρα λόγω Covid κι οι κινήσεις πολιτών σε δημόσιους χώρους δεν ήταν συχνές κι ευχερείς. Άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε ΙΧ πυροβόλησαν τον 56χρονο όταν βγήκε από το σπίτι του κι εξαφανίστηκαν. Από τα δεδομένα καταγραφής σε κάμερα διοδίων αλλά κι από την καταληξη της πορείας ενός από τους υπόπτους σε πάρκινγκ ιδιοκτησίας του, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είχαν σαφείς ενδείξεις κι ερεύνησαν το ενδεχόμενο φυσικός αυτουργός εκείνης της επίθεσης να ήταν Ελληνας ποινικός που δολοφονήθηκε μερικά χρόνια αργότερα.

Σημειώνεται ότι κι αυτός ο ύποπτος για την εκτέλεση στα Βριλήσσια επίσης είχε επαφές με τα ίδια πρόσωπα στην Μύκονο. Ερευνάται λοιπόν αν κι αυτές οι δύο ανθρωποκτονίες μπορεί να είναι κομμάτια στο ίδιο «παζλ» των παρανομιών στο κυκλαδίτικο νησί.

Only in

Κάτι δεν πάει καλά με το Ταμείο Ανάκαμψης – Αποκαλυπτικά στοιχεία

Μεγάλο είναι το πρόβλημα με τους πόρους που δεν απορροφώνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, κάτι που προκαλεί ανησυχία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024