Καιρός: «Προχωρημένο φθινόπωρο θα θυμίζει ο καιρός από την Πέμπτη» – Τριήμερο με καταιγίδες
Μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο καιρός θα αλλάξει από την ερχόμενη Πέμπτη
Ο καιρός θα επιδεινωθεί από την ερχόμενη Πέμπτη, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για έντονα φαινόμενα.
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει ότι η επιδείνωση οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα επηρεάσει την Ελλάδα και θα έχει ως αποτέλεσμα ο καιρός να θυμίζει προχωρημένο φθινόπωρο.
Ο μετεωρολόγος δεν αποκλείει να εκδηλωθούν ακραία φαινόμενα. Σήμερα Τρίτη αναμένεται να επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη. Ωστόσο, το σκηνικό θα ανατραπεί από την Πέμπτη όπου θα υπάρξουν έντονα φαινόμενα.
Καλός καιρός με ήλιο προβλέπεται για σήμερα στην Αττική, όμως η κακοκαιρία θα φτάσει και στο Λεκανοπέδιο από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο.
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στη Χαλκιδική όπου αναμένονται έντονα φαινόμενα.
Το σκηνικό του καιρού θα σημαδέψουν έντονες βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις αλλά και κεραυνική δραστηριότητα. Από το Σάββατο και μετά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν.
Ο καιρός από το Windy
Τριήμερο με βροχές
Για τριήμερο με βροχές και καταιγίδες κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος.
Από την Πέμπτη και έως το Σάββατο αναμένεται έντονα άστατος καιρός με αρκετές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ. Θα επηρεαστούν και το Ιόνιο, οι Σποράδες, η Εύβοια και την Παρασκευή τα ορεινά της Κρήτης, Ο καιρός σε Κυκλάδες και ανατολικό Αιγαίο θα παραμείνει απόλυτα καλοκαιρινός.
Από την Κυριακή αναμένεται βελτίωση του καιρού και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.
Η εποχική πρόγνωση για το φθινόπωρο
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΥ δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της την εποχική πρόγνωση για το φθινόπωρο.
Σύμφωνα με αυτήν «θα συνεχιστούν οι θερμές συνθήκες στη χώρα μας και κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, αφού τα αριθμητικά μοντέλα εκτιμούν, ότι οι μέσες θερμοκρασίες του τριμήνου Σεπτέμβριος-Οκτώβριος-Νοέμβριος, μπορεί να φθάσουν μέχρι και 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τις κανονικές για την εποχή».
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)





















![Καρέ-καρέ η διάσωση των οκτώ ορειβατών στον Ταΰγετο – Γλίστρησαν και κατρακύλησαν 200 μέτρα σε πλαγιά [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tai_ggt-315x220.jpg)


![Το τραγούδι του Σωκράτη Φάμελλου στην κοπή πίτας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/famellos-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442