Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Βίαιη επίθεση υπεργολάβου έργου του ΥΠΠΟ σε αρχαιολόγο καταγγέλλει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Βίαιη επίθεση υπεργολάβου έργου του ΥΠΠΟ σε αρχαιολόγο καταγγέλλει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Η πολιτική του ΥΠΠΟ έχει δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για την εμφάνιση κακοποιητικών συμπεριφορών από διάφορα οικονομικά και εργολαβικά συμφέροντα, τονίζει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

«Το μεσημέρι της Τρίτης 30 Ιουλίου 2024, συνάδελφός μας αρχαιολόγος ο οποίος εργάζεται ως ΙΔΟΧ υπάλληλος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου στην Κω δέχτηκε βίαιη επίθεση από τον υπεργολάβο έργου του ΥΠΠΟ: Θυμίζουμε το περσινό περιστατικό της δολοφονικής επίθεσης σε συνάδελφο και της αποστολής απειλητικών μηνυμάτων σε άλλους από οικονομικά συμφέροντα σχετιζόμενα με τη Μύκονο», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Οι λεκτικές απειλές κατέληξαν σε απρόκλητη σωματική επίθεση και βίαιο γρονθοκόπημα με επάλληλα χτυπήματα στο πρόσωπο του συμβασιούχου αρχαιολόγου.

Καταγγέλλουμε με ένταση το νέο βίαιο περιστατικό σε βάρος συναδέλφου μας, εν ώρα εργασίας, από τον υπεργολάβο του οποίου τις εργασίες επόπτευε για λογαριασμό της ΕΦΑ Δωδεκανήσου. Αποδεικνύεται ότι η πολιτική της διοίκησης (και) του υπουργείου Πολιτισμού που δίνει γη και ύδωρ σε μεγάλα και μικρά ιδιωτικά συμφέροντα, στο όνομα της δήθεν “ανάπτυξης” και που με κάθε ευκαιρία λοιδορεί τους αρχαιολόγους ως “εχθρούς της”, έχει δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για την εμφάνιση κακοποιητικών συμπεριφορών από διάφορα οικονομικά και εργολαβικά συμφέροντα προς συναδέλφους σε σημείο πρόκλησης σωματικών βλαβών.

Μετά το βαρύτατο περιστατικό οι μεθοδεύσεις του Υπουργείου είχαν στόχευση την αποσιώπηση του φαινομένου και όχι τη θεραπεία του προς προστασία αξιών και ανθρώπων. Το συμβάν στη Κω αποτελεί νέο γεγονός του ίδιου φαινομένου που φαίνεται να γενικεύεται.

Η επίθεση στον συνάδελφο είναι επίθεση σε όλους και όλες μας. Το πολύ σοβαρό περιστατικό δεν αποτελεί κάποια “διαφορά ιδιωτών”, αλλά επίθεση στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και σε κάθε υπάλληλο που εκτελεί ευσυνείδητα το καθήκον του.

Ζητούμε από το Υπουργείο Πολιτισμού επιτέλους να προστατεύσει τους εργαζομένους του, οι οποίοι στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους, συχνά υφίστανται λεκτικές επιθέσεις και εσχάτως σωματικές. Ζητάμε επίσης από την πλευρά της Δικαιοσύνης, όπου έχει προσφύγει ο συνάδελφος, την άμεση απόδοση ευθυνών, και την τιμωρία όσων προβαίνουν σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Το νήμα της συντονισμένης επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι αλλά και τα αρχαία μνημεία, το οποίο περνάει από τον μικρότερο υπεργολάβο και φτάνει στις μεγαλύτερες τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρείες, θα μας βρει απέναντί του.

Ζητάμε:

Την έμπρακτη στήριξη του συναδέλφου και όλων των υπαλλήλων, τακτικών και ΙΔΟΧ, που εργάζονται υπέρ της προστασίας των μνημείων σε όλη τη χώρα από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Την άμεση στελέχωση των Εφορειών Αρχαιοτήτων σε όλη τη χώρα με τακτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων για να πάψει η εργασιακή ανασφάλεια στους αρχαιολόγους και τους άλλους κλάδους εργαζομένων του ΥΠΠΟ», καταλήγει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Only in

«Ποιον πύραυλο προτιμάτε;» – Οι Φρουροί της Επανάστασης προκαλούν το Ισραήλ μέσω νέου βίντεο

«Με ποιους από τους πυραύλους του το Ιράν μπορεί να στοχεύσει το Ισραήλ;», διερωτώνται οι Φρουροί της Επανάστασης - Το Ιράν απειλεί το Ισραήλ με βίντεο που δείχνει το βεληνεκές των πυραύλων του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024