Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Βόλος: Έρευνα της εισαγγελίας για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό

Βόλος: Έρευνα της εισαγγελίας για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό

Θα πραγματοποιηθούν αναλύσεις από διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό - Τι ερευνά η εισαγγελία Βόλου

Αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα για το ζήτημα των νεκρών ψαριών στον Παγασητικό, στον Βόλο, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας μετά από την έντονη ανησυχία και αναστάτωση που έχει προκληθεί στην πόλη.

Οι εικόνες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, προκειμένου να διερευνηθεί η ποιότητα των υδάτων στον Παγασητικό και οι πιθανές αιτίες θανάτου των ψαριών στις παραλίες της Μαγνησίας.

Θα πραγματοποιηθούν αναλύσεις από διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο

Η έρευνα έχει ανατεθεί στον λιμενάρχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα, με οδηγίες να πραγματοποιηθούν αναλύσεις από διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ρύπανση και αν η λίμνη Κάρλα είναι η πηγή του προβλήματος.

Επίσης, θα διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου των ψαριών, αν φτάνουν ήδη νεκρά στον Παγασητικό μέσω του θυροφράγματος ή αν πεθαίνουν λόγω των αλλαγών στο περιβάλλον τους.

Παράλληλα, η έρευνα θα εξετάσει τις ενέργειες που έγιναν από τον δήμο Βόλου και την περιφέρεια Θεσσαλίας στις περιοχές όπου εμφανίστηκαν τα νεκρά ψάρια, συμπεριλαμβανομένων της παραλίας, του λιμανιού, του Αναύρου, των Αλυκών και της Νέας Αγχιάλου.

Τι λένε οι ειδικοί

Υπενθυμίζεται ότι το φαινόμενο, λένε οι ειδικοί, αν και δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και δεν είναι νέο, οφείλεται στους χιλιάδες τόνους νερού από την Κάρλα και τις γύρω περιοχές που χύνονται καθημερινά μέσω του χειμάρρου Ξηριά στον Παγασητικό κόλπο.

Μαζί τους παρασύρουν και χιλιάδες ψάρια του γλυκού νερού, τα οποία μόλις έρθουν σε επαφή με το θαλασσινό νερό, πεθαίνουν.

Only in

Η ΚΝΕ διοργανώνει το 50ο της φεστιβάλ – Το «λαϊκό πανηγύρι» που έγινε θεσμός

Το σύνθημα του 50ού φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή είναι «Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο - Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024