Βόλος: Έρευνα της εισαγγελίας για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό
Θα πραγματοποιηθούν αναλύσεις από διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό - Τι ερευνά η εισαγγελία Βόλου
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Αλλαγές εξετάζει η Κομισιόν για την οδήγηση μετά τα 70 έτη - Τι θα αναφέρεται στην ευρωπαϊκή οδηγία
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
Αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα για το ζήτημα των νεκρών ψαριών στον Παγασητικό, στον Βόλο, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας μετά από την έντονη ανησυχία και αναστάτωση που έχει προκληθεί στην πόλη.
Οι εικόνες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, προκειμένου να διερευνηθεί η ποιότητα των υδάτων στον Παγασητικό και οι πιθανές αιτίες θανάτου των ψαριών στις παραλίες της Μαγνησίας.
Θα πραγματοποιηθούν αναλύσεις από διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο
Η έρευνα έχει ανατεθεί στον λιμενάρχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα, με οδηγίες να πραγματοποιηθούν αναλύσεις από διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ρύπανση και αν η λίμνη Κάρλα είναι η πηγή του προβλήματος.
Επίσης, θα διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου των ψαριών, αν φτάνουν ήδη νεκρά στον Παγασητικό μέσω του θυροφράγματος ή αν πεθαίνουν λόγω των αλλαγών στο περιβάλλον τους.
Παράλληλα, η έρευνα θα εξετάσει τις ενέργειες που έγιναν από τον δήμο Βόλου και την περιφέρεια Θεσσαλίας στις περιοχές όπου εμφανίστηκαν τα νεκρά ψάρια, συμπεριλαμβανομένων της παραλίας, του λιμανιού, του Αναύρου, των Αλυκών και της Νέας Αγχιάλου.
Τι λένε οι ειδικοί
Υπενθυμίζεται ότι το φαινόμενο, λένε οι ειδικοί, αν και δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και δεν είναι νέο, οφείλεται στους χιλιάδες τόνους νερού από την Κάρλα και τις γύρω περιοχές που χύνονται καθημερινά μέσω του χειμάρρου Ξηριά στον Παγασητικό κόλπο.
Μαζί τους παρασύρουν και χιλιάδες ψάρια του γλυκού νερού, τα οποία μόλις έρθουν σε επαφή με το θαλασσινό νερό, πεθαίνουν.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις