Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Facebook: O Λευκός Οίκος πίεζε να «κατεβούν» αναρτήσεις – Αποκαλύψεις «φωτιά» από τον Ζάκερμπεργκ

Facebook: O Λευκός Οίκος πίεζε να «κατεβούν» αναρτήσεις – Αποκαλύψεις «φωτιά» από τον Ζάκερμπεργκ

«Το 2021, ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, πίεζαν επανειλημμένα τις ομάδες μας επί μήνες να λογοκρίνουν συγκεκριμένο περιεχόμενο...», ανέφερε ο ιδρυτής του Facebook.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Platforms, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ισχυρίστηκε ότι το Facebook «πιέστηκε» από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να λογοκρίνει περιεχόμενο σχετικό με τον Covid-19 κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας και ότι λυπάται για την απόφαση της εταιρείας να ενδώσει στις συγκεκριμένες απαιτήσεις.

«Το 2021, ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, πίεζαν επανειλημμένα τις ομάδες μας επί μήνες να λογοκρίνουν συγκεκριμένο περιεχόμενο σχετικό με τον Covid-19, συμπεριλαμβανομένου του χιούμορ και της σάτιρας», έγραψε ο Ζάκερμπεργκ σε επιστολή του προς την Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Ο Ζάκερμπεργκ ενώνεται με άλλα στελέχη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στηλιτεύοντας προηγούμενες περιπτώσεις ελέγχου περιεχομένου που κινήθηκαν εκτός ορίων

Παρά το γεγονός ότι η αφαίρεση ή μη του εν λόγω περιεχομένου ήταν καθαρά απόφαση της Meta, όπως αναφέρει ο Ζάκεμπεργκ στην επιστολή του «η κυβερνητική πίεση ήταν λάθος και λυπάμαι που δεν ήμασταν πιο ειλικρινείς γι’ αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι υπεύθυνοι του Facebook προκάλεσαν την οργή των επικριτών των αποκλεισμών, των εμβολίων και της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, επειδή αφαίρεσαν ορισμένες αναρτήσεις, λέγοντας ότι περιείχαν παραπληροφόρηση σχετικά με τον ιό ή ήταν αντίθετες με τις πολιτικές του.

Πάνω από 20 εκατομμύρια αναρτήσεις κατέβηκαν

Συνολικά, το Facebook κατέβασε περισσότερα από 20 εκατομμύρια κομμάτια περιεχομένου σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο. Ο Ζάκερμπεργκ ενώνεται με άλλα στελέχη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του Τζακ Ντόρσεϊ, πρώην διευθύνοντος συμβούλου του Twitter (πλέον X υπό τον Ίλον Μασκ), στηλιτεύοντας προηγούμενες περιπτώσεις ελέγχου περιεχομένου που, κατά την άποψή τους, κινήθηκαν εκτός ορίων.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, υπάρχει μια αυξανόμενη παγκόσμια συζήτηση σχετικά με το πόσο μακριά θα πρέπει να φτάσουν οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης στην αστυνόμευση των σχολίων, των εικόνων και άλλου περιεχομένου που αναρτούν οι χρήστες τους. Ορισμένες πλατφόρμες πιστεύουν ότι θα πρέπει να είναι χαλαρές όταν πρόκειται να λένε στους χρήστες τι μπορούν και τι δεν μπορούν να λένε στο διαδίκτυο, ενώ ορισμένες κυβερνήσεις λένε ότι μια υπερβολικά χαλαρή στάση μπορεί να γεννήσει εγκληματική συμπεριφορά.

Σε αυτό το κλίμα, οι γαλλικές Αρχές συνέλαβαν τον συνιδρυτή της Telegram, Πάβελ Ντούροφ, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία δεν κατάφερε να καταπολεμήσει επαρκώς το έγκλημα στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένης της διάδοσης υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Την παραμονή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, στις οποίες η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις αντιμετωπίζει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Ζάκερμπεργκ φροντίζει επίσης να εμφανίζεται αμερόληπτος. «Στόχος μου είναι να είμαι ουδέτερος και να μην παίξω ρόλο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο – ή έστω να φανεί ότι παίζω ρόλο», έγραψε ο Ζάκερμπεργκ στην επιστολή, το περιεχόμενο της οποίας αναρτήθηκε στη σελίδα της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Facebook και επιβεβαιώθηκε από το Meta.

Πηγή: ΟΤ

Only in

«Εξαφανίστηκε» η θάλασσα από τα νεκρά ψάρια (απίστευτο βίντεο)

Το βίντεο αυτό αποτυπώνει την θλιβερή συνέπεια του φαινομένου με τα νεκρά ψάρια να επιπλέουν κατά χιλιάδες στην θάλασσα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024