Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Blind Forgiveness Rock Ballet Opera: Έναρξη παγκόσμιας περιοδείας από την Αθήνα

Blind Forgiveness Rock Ballet Opera: Έναρξη παγκόσμιας περιοδείας από την Αθήνα

Στο Θέατρο Παλλάς στις 13 & 14 Σεπτεμβρίου 2024 - Αγάπη είναι ν’ αγαπάς, όποια πληγή σου ανοίγει»

Το φημισμένο Astana Ballet Theatre και η Συμφωνική Ορχήστρα της Κρατικής Ακαδημαϊκής Φιλαρμονικής του Δήμου της Αστάνας (Αkimat of Astana) παρουσιάζουν σε παγκόσμια πρώτη: Rock Ballet Opera «Blind Forgiveness» ή «Αγάπη είναι ν’αγαπάς, όποια πληγή σου ανοίγει».

H εταιρεία MOSAIC del ARTE, με έδρα το Ντουμπάι, ιδρύθηκε από μία ομάδα ταλαντούχων ατόμων, με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό της ισορροπίας μεταξύ της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη σύγχρονη τέχνη και τις καινούργιες τεχνικές και, παράλληλα, πώς αυτή η κληρονομιά θα γοητεύσει τη νέα γενιά, αναδεικνύοντας την ουσία και τη μοναδικότητά της, μέσα από καινούριες φόρμες.

Με βάση τα ιδεώδη αυτά παρουσιάζει, σε παγκόσμια πρώτη, ένα σύμμεικτο θέαμα, υπό το γενικό τίτλο «Blind Forgiveness».

Ο σύγχρονος κόσμος της τέχνης του μπαλέτου, το φημισμένο Astana Ballet Theatre συναντά τη ροκ εκδοχή του, μέσα από τη θεατρικοποιημένη διαδρομή της παραγωγής, η οποία συνδυάζει δύο κατευθύνσεις.

Το κλασικό μέρος του χορού συνδέεται αρμονικά με το κλασικό μέρος της συμφωνικής ορχήστρας, με ροκ εκτελέσεις, εμπλουτίζοντας τις κλασικές δομές με νέες μορφές και ιδέες.

«Blind Forgiveness» – Η αιώνια μάχη του καλού με το κακό, που μας οδηγεί να κατανοήσουμε την έννοια της αγάπης, που συγχωρεί τα πάντα.

Πάνω σε αυτό το πανανθρώπινο συναίσθημα έχει στηθεί η παράσταση, η πλοκή της οποίας ενέχει μορφής θεατρικού μονολόγου.

Το πρωτότυπο λιμπρέττο, αποτελούμενο από 12 σκηνές, περιγράφει μία καθημερινή φαινομενικά ιστορία της σύγχρονης κοινωνίας και καταδεικνύει ότι πολλές φορές οι προτεραιότητες απέχουν από τις ευγενείς προθέσεις.

Η συνάντηση του νεαρού ήρωα με την τυφλή κοπέλα, τη Νατάλια, που επανακαθορίζει το σκοπό της ζωής του, δίνοντάς του την ευκαρία να ξεφύγει από το σκοτεινό κόσμο της σκληρότητας και του κακού και να δει και πάλι το λαμπερό φως της καλοσύνης και της αγάπης.

Βρισκόμενος ο ήρωας σε έναν κόσμο που τον δελεάζουν οι εύκολες σχέσεις, ο πλούτος και η προσποιητή κενή φήμη, αναπαράγει έναν κύκλο αμαρτίας και πειρασμού. Μόνο η τυφλή γυναίκα, η οποία του δίνει ένα κομμάτι της ψυχής της, τον βγάζει από τον κόσμο αυτόν της κακίας. Είναι Εκείνη που του δίνει την ευκαιρία να νιώσει τη φωτεινή πλευρά της ψυχής του, να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να αγαπήσει και να αγαπηθεί.

Είναι η αγάπη της που τον σώζει.

Το μπαλέτο, η σύγχρονη τέχνη , ο σύγχρονος κόσμος ( το καλό) διατηρώντας τις κλασικές καταβολές του παρελθόντος, αλλά και οι πειρασμοί , οι αμαρτίες (το κακό), που περνούν από γενιά σε γενιά και ουσιαστικά παραμένουν αμετάβλητες.

Ένα θέμα βαθιά ανθρώπινο, αλλά και άλυτο συνάμα.

Η πάλη του φωτός με το σκοτάδι.

Ο θρίαμβος της αγάπης επί του λάθους.

Η νίκη της αιώνιας, συγχωρητικής αγάπης επί των «επτά θανάσιμων αμαρτημάτων».

«Blind Forgiveness» – «Τυφλή συγχώρεση», όπως ακριβώς η αγάπη που «τα πάντα στέγει, πιστεύει, ελπίζει, υπομένει» και συγχωρεί.

«Blind Forgiveness» – «Τυφλή συγχώρεση», ή αλλιώς «αγάπη είναι να αγαπάς όποια πληγή σου ανοίγει».

Μία πανσπερμία υπέροχων ταλαντούχων καλλιτεχνών, από σχεδόν όλες τις Ηπείρους, ένα καθολικό και παγκόσμιο μπαλέτο από κορυφαίους χορευτές και ένα συμφωνικό σύνολο από βιρτουόζους μουσικούς, χορεύουν και εκτελούν πάνω σε συνθέσεις του κορυφαίου Smirnov Arsenii, αλλά και σε εμβληματικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, καταφέρνοντας έτσι ο καλλιτέχνης να περιβάλλει τη ροκ μουσική με συμφωνική ακαδημαϊκή φόρμα και να αποκαλύψει την ψυχή της παράστασης.

Γυναίκα σολίστ η ταλαντούχα Fernandez Menes Natalia.

Αντρας σολίστ ο βραβευμένος Julian Mackay.

Κορυφαίοι συνεργάτες στο είδος τους ο καθένας, υπό τη σκηνοθετική πυξίδα του Alexander Mogilev και του διάσημου μαέστρου και ιδρυτή της Συμφωνικής Ορχήστρας Arman Urazgaliev, μέχρι το χορογράφο των επιτυχιών Kirill Radev, ο οποίος μετέφερε αριστοτεχνικά τις πλαστικές εικόνες, προικισμένες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και εξέφρασε μια ποικιλία ανθρώπινων συναισθημάτων, καταστάσεων και σχέσεων μέσα από μια πρωτότυπη χορογραφική γλώσσα, τον κορυφαίο ενδυματολόγο Igor Chapurin και την πολυτάλαντη αρχιτέκτονα και σκηνογράφο Anastasia Kapustina, δημιουργούν ένα παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός, που θα ανοίξει αυλαία στο Θέατρο Παλλάς, στην Αθήνα, για 2 παραστάσεις, αρχίζοντας από την Ελλάδα την παγκόσμια περιοδεία του.

Rock Ballet Opera

«Blind Forgiveness» ή

«Αγάπη είναι ν’αγαπάς, όποια πληγή σου ανοίγει»

Θέατρο Παλλάς

13 & 14 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα έναρξης 21:00

Τιμές και ζώνες εισιτηρίων:

Vip 100€ – Ζώνη Α’ 70€ – Ζώνη Β’60€  –  Ζώνη Γ’ 50€  – Ζώνη Δ’ 40€

Ζώνη Ε’ 30€  – Ζώνη ΣΤ’ 20€

Only in

Κοίτα ποιος μιλάει. Ο Άδωνις

Με μία μελέτη για τις αναμονές στα... βρετανικά νοσοκομεία απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης στην κριτική που δέχεται για την κατάρρευση του ΕΣΥ και τις τραγικές ελλείψεις στα ελληνικά νοσοκομεία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024