Ο καύσωνας υποχωρεί και οι ιδέες για διακοπές που περιλαμβάνουν δραστηριότητες όλο και αυξάνονται. Παρακάτω θα βρείτε 7 προορισμούς ανά την Ευρώπη που αξίζουν το χρόνο και την ενέργειά σας.

Οι ανοιχτοί βάλτοι του Beacons Way της Ουαλίας

Τί καλύτερο από έναν μακρύ περίπατο στην φύση; Αν ο τρόπος σας να  ξεκουράζεστε είναι να απολαμβάνετε το περπάτημα τότε θα πρέπει οπωσήποτε να ξανασκεφτείτε μια βόλτα από το Llangynidr στο Abergavenny κατά μήκος του Beacons Way. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία πεζοπορίας, που περιλαμβάνει ανοιχτούς βάλτους και απαράμιλλη ομορφιά. Προτείνουμε να αγοράσετε ένα εισιτήριο τρένου μετ’ επιστροφής από το Bristol στο Abergavenny και αργότερα με το τοπικό λεωφορείο να επιστρέψετε στο σημείο έναρξης της πεζοπορίας. Την επόμενη μέρα μπορείτε να συνεχίσετε την  πορεία τσας προς το Llanthony, διασχίζοντας τις κορυφογραμμές με την  εκπληκτική θέα. Aν το βαστάει η καρδιά σας (και η μέση σας), μπορείτε να κατασκηνώσετε στη γύρω περιοχή και να απολαύσετε μια τοπική μπύρα σε κάποια γραφική παμπ. Για μια πλήρη εμπειρία, σκεφτείτε σοβαρα το ενδεχόμενο να ανεβείτε στο Skirrid, περπατώντας σε μια αρκετά απότομη, αλλά απολαυστική διαδρομή που θα σας χαρίσει την πλήρη εικόνα του φυσικού τοπίου που διασχίσατε.

To Beacons Way της Ουαλίας.

Coasteering στο Pembrokeshire

Το Pembrokeshire της Ουαλίας είναι η «πατρίδα» του coasteering, μιας δραστηριότητας που συνδυάζει κολύμπι, αναρρίχηση και άλματα από γκρεμούς για τους πιο τολμηρούς. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια στολή, κράνος και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, για να νιώσετε τον άνεμο και το νερό να χαϊδεύουν πρόσωπό σας καθώς η θάλασσα  συνοδεύει την πορεία σας με απόκοσμους ήχους εισχωρώντας στις σπηλιές γύρω σας. Οι ντόπιοι οδηγοί είναι εξαιρετικοί και θα σας πάνε σε μια περιπέτεια μισής ημέρας με 55 λίρες ανά άτομο.

Κανό στην μεγαλύτερη λίμνη της Σουηδίας

Η γνωστή ως σουηδική περιοχή των λιμνών, η Dalsland είναι η ιδανική τοποθεσία για να ξεκινήσετε μια περιπέτεια «στην άγρια φύση». Μπορείτε να νοικιάσετε ένα κανό και ένα βαρέλι για να αποθηκεύσουμε τη σκηνή και τις προμήθειες κατασκήνωσης για τις επόμενες ημέρες. Η κωπηλασία κατά μήκος του συστήματος καναλιών μας οδήγησε στη λίμνη Vänern, τη μεγαλύτερη λίμνη της Σουηδίας. Κατά μήκος της διαδρομής υπάρχουν διάσπαρτες μικρές τοποθεσίες με ρουστίκ εγκαταστάσεις τις οποίες, αν πάτε εκτός τουριστικής περιόδου, θα απολαύσετε στη συντροφιά ελαφιών που περιπλανώνται στη γύρω περιοχή.

Η Dalsland στη Σουηδία.

Scrambling και άγριο κολύμπι στο Arran

 Ένα ταξίδι χωρίς αυτοκίνητο στο Arran της Σκωτίας μοιάζει με πραγματική περιπέτεια. Για να μεταβείτε στον εν λόγω προορισμό θα πρέπει να φτάσετε με το πλοίο στο Brodick και, στη συνέχεια, να περπατήστε μέχρι την κατασκήνωση Glen Rosa. Στη συνέχεια, προτείνουμε να περάσετε τις μέρες σας εξερευνώντας το εντυπωσιακό φαράγγι της περιοχής. Μπορείτε να κολυμπήσετε στις γαλάζιες λίμνες και περπατήσετε στους λόφους. Για τους πιο τολμηρούς, η κορυφογραμμή A’Chir Ridge είναι μια συναρπαστική αναρριχητική πορεία. Τα τρία όμως πιο σημαντικά; Πρώτον, μην ξεχάσετε πως η περιοχή είναι γεμάτη σφήκες, οπότε, δεύτερον,  προφυλαχτείτε με κάποιο σπρέι και, τρίτον, ρωτήστε που είναι η πλησιέστερη πιτσαρία της περιοχής, καθώς φημίζεται για την ποιότητά της.

Πεζοπορία στην Ιταλία

Επικευθείτε το I Suoni delle Dolomiti, μια σειρά από δωρεάν υπαίθριες συναυλίες που περιλαμβάνουν από κλασική μέχρι τζαζ, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε απομακρυσμένες τοποθεσίες στα βουνά του Τrentino. Το ωραιότερο σημείο συναυλιών είναι ένας αρχαίος σχηματισμός βράχων που μοιάζει με θέατρο κοντά στις Laghi di Bombasel, μια σειρά λιμνών στα βουνά Lagorai, και μια ώρα πεζοπορίας από την τελική στάση του αναβατήρα σκι από το Cavalese.

Iταλικές Άλπεις.

Σώστε χελώνες στην Κεφαλονιά

Επισκεφθείτε το Αργοστόλι και το Ληξούρι και γυρίστε το νησί με ποδήλατο. Οι δρόμοι είναι ασφαλείς και θα σας χαρίσουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης μέσα στη φύση. Η Κεφαλονιά αποτελεί έναν εξαιρετικό προορισμό για όσους απολαμβάνουν διακοπές με δράση – και έχετε και τη δυνατότητα να σώσετε και κάνα-δυο χελώνες που το χρειάζονται.

Ποδηλασία, μπύρα και πουλάκια στην Ανδαλουσία

Εάν απολαμβάνετε τα προηγούμενα τρία τότε προτείνουμε να περάσετε μέσα από την περιοχή των βοοειδών της Sierra de Aracena στη δυτική Ανδαλουσία. Κοπάδια από αγελάδες βόσκουν εκεί, ανάμεσα στα αγριολούλουδα, και παρακολουθούν τα πάντα κάτω από τη σκιά βελανιδιών. Εάν θέλετε μπορείτε να νοικιάστε ποδήλατα για να διευκολύνουν τις διαβάσεις ποταμών και στις αναβάσεις στα μονοπάτια. Η φύση οργιάζει και έτσι αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για έσας και την οικογένειά σας. Εκεί ίσως δείτε αετούς  να πετούν από πάνω σας, δίπλα σε κάποια μικρή λίμνη γεμάτη χελώνες. Θα ακούσετε το κελάηδισμα των πουλιών, ενώ απολαμβάνετε μια κρύα μπύρα σε συνδυασμό με μια φρέσκια τορτίγια με υλικά της περιοχής.

* Πηγή: Τhe Guardian