Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Λίμνη Πλαστήρα: Η «λίμνη των 4 εποχών» στα καλύτερά της αυτό το καλοκαίρι

Λίμνη Πλαστήρα: Η «λίμνη των 4 εποχών» στα καλύτερά της αυτό το καλοκαίρι

Αν και οι περισσότερη την έχουν στο μυαλό τους ως έναν χειμερινό προορισμό, φέτος η λίμνη Πλαστήρα είδε αύξηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το επίσημο όνομά της είναι λίμνη Ταυρωπού. Ωστόσο όλοι την γνωρίζουμε ως λίμνη Πλαστήρα και ο λόγος είναι ένας:  η ιδέα για την κατασκευή του φράγματος έχει αποδοθεί στον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα, ο οποίος όταν το 1935 επισκέφθηκε την γενέτειρά του όπου είχαν σημειωθεί καταστροφικές πλημμύρες, βλέποντας τον χώρο φέρεται να είπε «εδώ μια μέρα θα γίνει λίμνη». Η κατασκευή του φράγματος ολοκληρώθηκε μετά από 24 χρόνια.

Πάντως, της έχει δοθεί και μια τρίτη ονομασία. Η «λίμνη των 4 εποχών», την αποκαλούν οι ντόπιοι, καθώς παρά το γεγονός ότι στο μυαλό μας έχει συνδεθεί με τον χειμώνα, η λίμνη Πλαστήρα θεωρείται ένας ιδανικός προορισμός για όλους τους μήνες.

Κάτι που φάνηκε και το φετινό καλοκαίρι, καθώς σύμφωνα με τον δήμαρχο του δήμου Λίμνης Πλαστήρα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας Παναγιώτη Νάνο, παρατηρήθηκε αύξηση της τουριστικής κίνησης τους τελευταίους τρεις μήνες.

«Ο καύσωνας, αλλά και η ακρίβεια στα νησιά και το αυξημένο κόστος διακοπών έκανε πολλούς να επιλέξουν διακοπές στο βουνό»

Σε δηλώσεις του στο  Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Παναγιώτης Νάνος τόνισε πώς «οι καιρικές συνθήκες και ο παρατεταμένος καύσωνας έσπρωξε πολλούς ετεροδημότες στα χωριά. Από τα μέσα Ιουνίου μέχρι και σήμερα ήρθαν περισσότεροι από τις πόλεις στα χωριά και εξακολουθούν να παραμένουν. Έπειτα η ακρίβεια στα νησιά και το αυξημένο κόστος διακοπών έκανε πολλούς να επιλέξουν διακοπές στο βουνό. Κυριολεκτικά ήρθαν όλοι όσοι έχουν σπίτι στην Λίμνη Πλαστήρα ακριβώς διότι έκαναν διακοπές χωρίς ιδιαίτερο κόστος».

Και συμπλήρωσε: «Αυτό που κάναμε ως Δήμος ήταν να αναβαθμίσουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και να δώσουμε πολλές επιλογές διασκέδασης και ψυχαγωγίας με μηδενικό ή μικρό κόστος για τους επισκέπτες».

Όσο για τις μελλοντικές κινήσεις του Δήμου, ο Παναγιώτης Νάνος τόνισε: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε υποδομές εναλλακτικού ορεινού αθλητικού τουρισμού. Θέλουμε η Λίμνη Πλαστήρα να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των διεθνών τουριστών οι οποίοι αναζητούν εναλλακτικές αθλητικές και φυσιολατρικές εμπειρίες».

Only in

Σιμόν Σινιορέ - Υβ Μοντάν: Ο έρωτας που εξελίχθηκε σε 34 χρόνια αγάπης και πολιτικών αγώνων

Η Σινιορέ αντέδρασε γενναία δημόσια στη διαβόητη σχέση του συζύγου της με τη Μέριλιν Μονρό, τη συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία του Χόλιγουντ του 1960 με τον εύστοχο τίτλο «Let's Make Love».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024