Για τους περισσότερους από εμάς, που παίρνουμε δύο – τρεις φορές το αεροπλάνο απλά και μόνο για να πάμε διακοπές, δεν υπάρχουν καλές και κακές μέρες για πτήση: όλες είναι τέλειες, αρκεί να φύγουμε. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για εκείνους που περνούν τη μισή τους χρονιά στα αεροδρόμια, είτε εξαιτίας επαγγελματικών υποχρεώσεων είτε επειδή είναι travel maniacs (και τα λεφτά τους περισσεύουν).

Σύμφωνα με τη USA Today, υπάρχουν οι καλές και οι κακές μέρες για να κλείσουμε εισιτήρια για  με αεροπλάνο – όπως υπάρχει και η καλύτερη ώρα της ημέρας για ένα ταξίδι.

Έτσι, σε περίπτωση που δεν το ήξερες, η Τρίτη και η Τετάρτη είναι οι ιδανικές μέρες για να κανονίσετε την πτήση σας. Ο λόγος είναι αρκετά απλός. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα περισσότερα επαγγελματικά ταξίδια κλίνονται είτε αρχές είτε τέλος της εβδομάδας. Ενώ τα Σαββατοκύριακα έχουν πάντα κίνηση, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν μια γρήγορη απόδραση. Άρα αυτομάτως Δευτέρα, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή είναι οι μέρες με την μεγαλύτερη κινητικότητα.

Όσο για την Πέμπτη; Παραμένει ένα μυστήριο, ανάλογα την περίοδο, μια μέρα με τα πάνω και τα κάτω της: καθώς ουκ ολίγοι «κολλάνε» την Παρασκευή ως άδεια δίπλα στο Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο οι Τρίτες και οι Τετάρτες είναι εκείνες οι μέρες της εβδομάδας που έχουν και τις πιο φθηνές τιμές και πάντα υπάρχουν θέσεις στα αεροπλάνα. Να το έχεις στο μυαλό σου, προτού κλείσεις το επόμενο ταξίδι σου.