«Τα όπλα σίγησαν. Τα αστέρια έχουν ευθυγραμμιστεί. Η μεγάλη αναμονή τελείωσε. Ελάτε να δείτε. Δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά». Με αυτές τις 17 λέξεις και μια κοινή τους φωτογραφία, ο Νόελ και ο Λίαμ Γκάλαχερ επισημοποίησαν της επανασύνδεση των Oasis και αποκάλυψαν τις ημερομηνίες και τις τοποθεσίες των πρώτων τους συναυλιών μετά από 15 χρόνια.

View this post on Instagram

A post shared by Oasis (@oasis)

Αυτό που ακουγόταν ως φήμη τις τελευταίες εβδομάδες, τελικά πήρα σάρκα και οστά το πρωί της Τετάρτης. Ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της Βρετανίας, που καθόρισε το μουσικό στυλ της brit pop και κατάφερε να συγκριθεί τους Beatles, είναι έτοιμο να βγει και πάλι στον δρόμο το καλοκαίρι του 2025. Οι -έως τώρα- εμφανίσεις τους αφορούν αποκλειστικά την Αγγλία και την Ιρλανδία, ενώ τελικά στο πρόγραμμά τους δεν υπάρχει συναυλία στο φεστιβάλ  Glastonbury της επόμενης χρονιάς.

Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν, πως τα αδέρφια Γκάλαχερ δεν θα μείνουν σε αυτό το tour και λογικά μέσα στο 2025 θα προσθέσουν και άλλες εμφανίσεις εκτός Βρετανίας – με τις ΗΠΑ να είναι, φυσικά, το μεγάλο φαβορί.

View this post on Instagram

A post shared by Oasis (@oasis)

Όπως ήταν αναμενόμενο, η επίσημη ανακοίνωση της επανασύνδεσης του συγκροτήματος προκάλεσε φρενίτιδα και μια νέα oasis-mania, με αποτέλεσμα το site τους να «κρασάρει» μετά από λίγα λεπτά.

Τα αδέρφια Γκάλαχερ το 1999, τότε που ήταν οι απόλυτοι σταρ της μουσικής βιομηχανίας.

Μια σχέση αγάπης και μίσους

«Με μια δόση στεναχώριας, αλλά και μεγάλη ανακούφιση ανακοινώνω την αποχώρησή μου από τους Oasis. Ο κόσμος θα πει και θα γράψει διάφορα, αλλά ειλικρινά δεν αντέχω να δουλέψω με τον Λίαμ ούτε μια μέρα παραπάνω». Αυτή ήταν η ανακοίνωση που είχε βγάλει ο Νόελ Γκάλαχερ στις 28 Αυγούστου 2009, ρίχνοντας τους τίτλους τέλους σε ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της Αγγλίας.

Άλλωστε η σχέση ανάμεσα στα δύο αδέρφια ήταν προβληματική από την αρχή. Ο Νόελ επιβλήθηκε ως αρχηγός στο συγκρότημα του Λίαμ από την πρώτη μέρα, αλλά η δική του παρουσία, ταλέντο και εμπειρία ήταν που τους μετέτρεψε σε μια μπάντα με περισσότερες από 75 εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ παγκοσμίως.

Τελικά, Νόελ και Λίαμ αποφάσισαν να θάψουν το τσεκούρι του πολέμου για περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ – τόσα λένε οι φήμες ότι είναι τα λεφτά που θα εισπράξουν για το reunion tour. Και λογικά θα έρθουν και άλλα μόλις το πάρουν απόφαση και να βγουν εκτός Βρετανίας. Εκτός αν προλάβουν να πλακωθούν ξανά. Μαζί τους ποτέ δεν είσαι σίγουρος.