Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Spice Girls: 30 χρόνια επιτυχίες, κόντρες και κακίες

Spice Girls: 30 χρόνια επιτυχίες, κόντρες και κακίες

Φέτος πέρασαν τρεις δεκαετίες από τότε που «γεννήθηκε» η 5αδα των Spice Girls, αλλά ένα ακόμα reunion δεν είναι στα πλάνα τους. Οι κόντρες μεταξύ τους βρίσκονται στο προσκήνιο και είναι πολύ δυνατές.

Όλοι γνωρίζουν το όνομά τους. Όλοι ξέρουν τουλάχιστον ένα κομμάτι τους. Τι κι αν κυκλοφόρησαν μόλις τρία άλμπουμ – και μόνο τα δύο από αυτά στην καλή τους περίοδο; Ακόμα και σήμερα, οταν το «Wannabe» παίζει σε κάποιο κλαμπ, από κάτω γίνεται χαμός. Λες και το κομμάτι βγήκε χθες. Οι Spice Girls είναι κομμάτι της βρετανικής κουλτούρας, είτε σου αρέσουν είτε όχι.

Το girl group των Mel B (Scary Spice), Melanie C (Sporty Spice), Έμα Μπάντον (Baby Spice), Τζέρι Χάλιγουελ (Ginger Spice) και Βικτόρια Μπέκαμ (Posh Spice) κατάφερε να γράψει τη δική του ιστορία στη μουσική βιομηχανία, πουλώντας περισσότερα από 50 εκατομμύρια άλμπουμ και απογειώνοντας το «girl power» μουσικό κίνημα.

Επίσημα διαλύθηκαν το 2001, ωστόσο από τότε έχουν κάνει ορισμένα reunion που έχουν «σπάσει» ταμεία. Αποκορύφωμα όλων, η εμφάνισή τους στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012. Χωρίς αμφιβολία, οι Spice Girls στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’90, ήταν ένα από τα πιο εμπορικα «προϊόντα» της Αγγλίας, μόνο πίσω από τη Βασιλική οικογένεια και τους Oasis – κι ένα brand που όσα χρόνια κι αν περάσουν η αξία του μένει σταθερά ψηλά.

Και φέτος, που συμπληρώνονται τρεις δεκαετίες από τη «γέννησή» τους, πολλοί είναι αυτοί που πίστευαν ότι ένα ακόμα reunion ήταν κοντά. Ένα reunion με συναυλίες και girl power λάμψη. Ωστόσο, αυτά τα σχέδια μοιάζουν πιο μακρινά από ποτέ – σύμφωνα με τους βρετανούς μουσικούς δημοσιογράφους.

Οι κόντρες ανάμεσα στις πέντε Spice Girls ήταν γνωστές από την αρχή. Αλλά μοιάζουν να έχουν δημιουργήσει ένα χάος μεταξύ τους, που ούτε και η επανένωσή τους στα γενέθλια της Βικτόρια Μπέκαμ πριν από τέσσερις μήνες μπορεί να τις κάνουν να ανέβουν στην ίδια σκηνή. Τουλάχιστον όχι πολύ σύντομα.

Η εμφάνιση των Spice Girls στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012.

Κόντρα πριν καν την πρώτη επιτυχία

Αν η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, τότε όλοι θα έπρεπε να είχαν ψιλιαστεί ότι θα υπήρχαν κόντρες ανάμεσα στις 5 γυναίκες. Βλέπεις οι Mel B, Melanie C, Έμα Μπάντον και Βικτόρια Μπέκαμ είχαν κάνει μαθήματα χορού και φωνητικής, ενώ επιλέχθηκαν για το girl band έχοντας περάσει τις δύσκολες οντισιόν της εταιρείας Heart Management. Με λίγα λόγια την… ίδρωσαν τη φανέλα για να πάρουν τη θέση τους στις Spice Girls.

Από την άλλη η Τζέρι Χάλιγουελ μπήκε από το… παράθυρο. Με λίγα λόγια, την έβαλε στο συγκρότημα ο Κρις Χέμπερτ, γιος του ιδιοκτήτη της Heart Management, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από την προσωπικότητα και το ταμπεραμέντο της. Βέβαια, σε σχέση με τις άλλες κοπέλες, η Χάλιγουελ ήταν βήματα πίσω, αναγκάζοντας ακόμα και τον μεγάλο Μπομπ Χέμπερτ να πει πως ήταν ατάλαντη.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τη Sun, το αφεντικό της Heart Management φέρεται να δήλωσε ότι «είχε την προσωπικότητα και το στυλ για να ταιριάξει σε αυτό που θέλαμε να κάνουμε. Αλλά δυστυχώς ήταν άφωνη και ασυγχρόνιστη σε σχέση με τις άλλες κοπέλες. Για εβδομάδες η έλλειψη ταλέντου αποτελούσε πρόβλημα, αλλά μετά από προσπάθειες καταφέραμε να τα φτιάξουμε τα πράγματα και να βρει τη θέση της στο συγκρότημα».

Βέβαια, ο τρόπος που η Τζέρι μπήκε στις Spice Girls, δεν άρεσε καθόλου στα άλλα τέσσερα μέλη. Ωστόσο, ο Κρις Χέμπερτ  είχε δίκιο για την προσωπικότητά της: η Ginger Spice έγινε από νωρίς το style icon και το sex symbol του συγκροτήματος, καθώς έδειχνε να μην σταματάει πουθενά – ακόμα κι όταν είχε μπροστά της τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας. Ενώ το Union Jack φόρεμά της από το 1997, ακόμα και σήμερα, θεωρείται σταθμός στην pop μόδα.

Ginger Spice, το μαύρο πρόβατο

Τι κι αν είχαν περάσει μόλις δύο χρόνια από την επιτυχία του «Wannabe»; Τι κι αν βρίσκονταν στη μέση της μεγάλης περιοδείας Spiceworld; Τι κι αν ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ; Τον Μάιο του 1998 η Τζέρι Χάλιγουελ ανακοινώνει ότι εγκαταλείπει τις Spice Girls, χωρίς να έχει πει κουβέντα σε κανέναν πιο πριν.

Μάλιστα επέλεξε να το κάνει την ημέρα των γενεθλίων της Mel B. Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι η Ginger Spice είχε εξαντληθεί και ήθελε ένα διάστημα ξεκούρασης, ωστόσο οι φήμες έλεγαν ότι είχε επέλθει ρήξη στις σχέσης της με την Scary Spice.

Οι υπόλοιπες Spice Girls συνέχισαν κανονικά την περιοδεία, αλλά δεν συγχώρεσαν την Τζέρι για αυτό. Μάλιστα η  Melanie C σε μια συνέντευξή της το 2003, δεν δίστασε να την αποκαλέσει ατάλαντη.

Βέβαια από τότε, οι πέντε γυναίκες έβαλαν νερό στο κρασί τους, καθώς τόσο στο reunion του 2007 όσο και στο live τους στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου εμφανίστηκαν όλες μαζί στη σκηνή.

Οι Spice Girls χωρίς την Τζέρι, το 2000.

Στο στόχαστρο η Μπέκαμ

Ωστόσο, το 2019, ήταν μια διαφορετική υπόθεση. Τότε, το μαύρο πρόβατο δεν ήταν η Τζέρι Χάλιγουελ αλλά η Βικτόρια Μπέκαμ, καθώς αυτή είπε το «όχι» στο reunion.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ η Μπέκαμ δεν είχε πρόβλημα με καμία από τις άλλες Spice Girls, αλλά ήθελε να απομακρυνθεί από την ταμπέλα της Posh Spice, καθώς είχε επικεντρωθεί στην προώθηση της εικόνας της ως σχεδιάστρια μόδας.

Μια απόφαση που δεν την πήραν καλά τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, με την Mel B να μην διστάζει να τρολάρει τους Μπέκαμ -ντυμένη ως Βικτόρια- σε ένα Halloween πάρτι.

Οι ισχυρισμοί της Mel B για τη σχέση της με την Τζέρι Χάλιγουελ προκάλεσαν νέα ρήξη στο συγκρότημα το 2019.

Η σχέση

Πάντως, πέρα από τις αντιδράσεις της, η Mel B είναι αυτή που αρκετές φορές ξεκινάει τις κόντρες ανάμεσα στις Spice Girls. Όπως έκανε και το 2019, όταν ως καλεσμένη του Πιρς Μόργκαν δεν δίστασε να δηλώσει ότι για ένα φεγγάρι αυτή και η Τζέρι Χάλιγουελ είχαν σχέση μεταξύ τους.

«Ξέρω ότι πρόκειται να με μισήσει για αυτό που αποκαλύπτω, καθώς τώρα κάνει τη ζωή της στο υπέροχο σπίτι της με τον άντρα της. Αλλά συνέβη» είχε πει η Mel B, προκαλώντας την οργή της Ginger Spice, που από το 2015 είναι παντρεμένη με το αφεντικό της Red Bull F1 Team Κρίστιαν Χόρνερ.

«Η Τζέρι είναι πολύ στεναχωρημένη με όλες αυτές τις φήμες και ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι αληθινές» ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της.

Το στόρι που ξεχείλισε το ποτήρι.

Το κερασάκι στην τούρτα

Κι ενώ, το 2024, φαινόταν ότι θα ήταν μια καλή χρονιά για τις Spice Girls, καθώς και οι πέντε βρέθηκαν όλες μαζί στα γενέθλια της Βικτόρια Μπέκαμ τον περασμένη Απρίλιο, ο Αύγουστος αποδείχθηκε αρκετά διαφορετικός.

Η Mel B αποφάσισε να πικάρει την Τζέρι Χάλιγουελ στα γενέθλιά της ανεβάζοντας ένα story που έγραφε «καλά 75α γενέθλια Ginge». Άλλωστε, σε μια συνέντευξή της είχε δηλώσει ότι η Ginger Spice δεν λέει την πραγματική της ηλικία. «Κανείς δεν ξέρει πόσο χρονών είναι πραγματικά. Άλλωστε δεν έχουμε δει το διαβατήριό της» είχε πει η Mel B.

Αυτή μάλλον ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με άνθρωπο από το περιβάλλον της Χάλιγουελ να λέει ότι «η Τζέρι έχει χάσει την υπομονή της με την Mel B και τις μικρές της κακίες. Δεν θέλει ούτε για μια στιγμή να βρεθεί δίπλα της στη σκηνή».

Only in

Φρίκη στη Σμύρνη - Πατέρας πυροβόλησε τα τέσσερα παιδιά του - Σκότωσε τα τρία

Ο δράστης στη Σμύρνη αποπειράθηκε στη συνέχεια να αυτοκτονήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024