Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Σιμόν Σινιορέ – Υβ Μοντάν: Ο έρωτας που εξελίχθηκε σε 34 χρόνια αγάπης και πολιτικών αγώνων

Σιμόν Σινιορέ – Υβ Μοντάν: Ο έρωτας που εξελίχθηκε σε 34 χρόνια αγάπης και πολιτικών αγώνων

Η Σινιορέ αντέδρασε γενναία δημόσια στη διαβόητη σχέση του συζύγου της με τη Μέριλιν Μονρό, τη συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία του Χόλιγουντ του 1960 με τον εύστοχο τίτλο «Let's Make Love».

Ο πιο απλός γάμος όλων -στο δημαρχείο της Σεν-Πολ ντε Bανς με μάρτυρες τον Ζακ Πρεβέρ και τον Πολ Ρου- οδήγησε σε μια πολύ δυνατή σχέση. Οι δύο τριαντάρηδες θα περάσουν μαζί 34 χρόνια αγάπης, συζητήσεων, πολιτικών αγώνων. Γνωρίστηκαν το 1949 κι επρόκειτο πραγματικά για κεραυνοβόλο έρωτα. Πολύ σύντομα θα μείνουν μαζί και θα επισημοποιήσουν τη σχέση τους. Τραγούδι και κινηματογράφος απαιτούν μετακινήσεις και πολλές απουσίες. Παρά τα σύννεφα και τις θύελλες, ο έρωτας θα διαρκέσει και το ζευγάρι θα μείνει ενωμένο μέχρι τον θάνατο της Σινιορέ.

Το σπίτι τους στην πλατεία Ντοφίν του Παρισιού είναι κέντρο συνεύρεσης φίλων και ατέλειωτων βραδιών συζητήσεων, τραγουδιού, διαφωνιών.

Ο Υβ Μοντάν αρχίζει να πουλάει εκατομμύρια δίσκων, τον θέλουν και στην Αμερική –και σε ταινίες. Είναι ο καινούργιος Μορίς Σεβαλιέ. Δεν έχουν οικονομικά προβλήματα, ούτε σκηνές ζηλοτυπίας. Ακόμα κι όταν ο τύπος δημιούργησε τεράστιο σκάνδαλο για τη  σύντομη σχέση του Υβ με την Μέριλυν Μονρόε, η Σινιορέ μιλά γι΄αυτήν με τα καλύτερα λόγια. Περήφανη και πανέξυπνη, ασχολείται με την καριέρα της, λαμβάνοντας και τις καλύτερες αποζημιώσεις: βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών, Οσκαρ, Σεζάρ. Παράλληλα, δραστηριοποιούνται έντονα πολιτικά (κατά των πυρηνικών όπλων, κατά του Μακαρθισμού, υπέρ της ανεξαρτησίας της Αλγερίας, των Χιλιανών προσφύγων, κατά του ρατσισμού) και παρότι κομμουνιστές, δεν γράφονται στο κόμμα και απογοητεύονται βαθύτατα με την εισβολή στην Ουγγαρία.

Τα χρόνια περνούν. Τα γηρατειά χτυπάνε εκείνη πολύ περισσότερο από εκείνον. Σε μία δημοσκόπηση μάλιστα που έγινε το 1980, νεαρές αναγνώστριες περιοδικού απάντησαν ότι αυτόν θα ήθελαν για πατέρα του παιδιού τους, ακόμα και σ’ εκείνη την ηλικία. Το όνειρο αυτό έκανε πραγματικότητα η Καρόλ Αμιέλ, το 1985 και φυσικά μετά τοn θάνατο της Σινιορέ. Εκείνος χάρηκε το παιδί μόλις τρία χρόνια.

Ο Υβ και η Μέριλιν

Η Σιμόν Σινιορέ είναι μια ηθοποιός που ξεχωρίζει. Σε αντίθεση με άλλες πιο παραδοσιακές συναδέλφους της, καπνίζει και πίνει δημόσια. Μπορεί να είναι παντρεμένη με έναν άπιστο άνδρα, ωστόσο εκείνη παραμένει πιστή. Από κατακτήσεις, λοιπόν, ο Υβ είχε πολλές, αλλά υπάρχει μία που τραβάει την προσοχή του κοινού. «Μια μέρα τον χειμώνα του 1960, μια γυναίκα σας έκλεψε τον άντρα σας. Δεν ήταν η πρώτη φορά και δεν θα ήταν η τελευταία.

Αλλά αυτή τη φορά, υπήρχαν φωτογραφίες γιατί η γυναίκα αυτή λεγόταν Μέριλιν Μονρό», αναφέρει η Ρεμπέκα Μαντσόνι σε μια επιστολή προς τη Σιμόν Σινιορέ, που διαβάστηκε στον αέρα της ραδιοφωνικής εκπομπής France Inter το 2015. Και συνεχίζει: «Έχω στο μυαλό μου την εικόνα: η Μέριλιν στέκεται πίσω από τον άντρα σας, σε ένα παγκάκι ενός καφέ, με το στόμα της σε σχήμα καρδιάς και τα στήθη της προκλητικά μπροστά. Πιο προκλητική δεν γίνεται. Και εσείς είστε εκεί, όχι ασφαλώς αφελής, μα παρατηρώντας τον αγαπημένο σας με ένα διασκεδαστικό χαμόγελο, όταν οποιοσδήποτε άλλος θα του είχε βγάλει τα μάτια αυτού και της ξανθιάς του!»

Η Σινιορέ αντέδρασε γενναία δημόσια στη διαβόητη σχέση του συζύγου της με τη Μονρό, τη συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία του Χόλιγουντ του 1960 με τον εύστοχο τίτλο «Let’s Make Love,» σχολιάζοντας «Πόσους άντρες ξέρετε που θα μπορούσαν να αντισταθούν στη Μέριλιν Μονρό;». Ωστόσο, ιδιωτικά ήταν συντετριμμένη.

Εκείνη τη χρονιά, η Σιμόν Σινιορέ βρίσκεται στο απόγειο της δόξας της

Μόλις έχει κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερης Ηθοποιού για τον ρόλο της στην ταινία «Στον Ανεμοστρόβιλο των του Παθών» του Τζακ Κλέιτον και ετοιμάζεται να αναχωρήσει για την Ιταλία. Από την πλευρά του, ο Άρθουρ Μίλερ, ο σύζυγος της Μέριλιν Μονρό, πρέπει επίσης να φύγει στο εξωτερικό. Η Σινιορέ είναι μακριά και δεν μπορεί να έχει το βλέμμα της πάνω στον σύζυγό της. Αν και είναι τρελά ερωτευμένη, δεν είναι αφελής. Ξέρει ότι πίσω από την πλάτη της, ο Υβ Μοντάν και η Μέριλιν Μονρό, που μοιράζονται την αφίσα στην ταινία «Ο δισεκατομμυριούχος» έρχονται πιο κοντά.

View this post on Instagram

A post shared by Aurora (@citizenscreen)

Ωστόσο, συγχωρεί τον σύζυγό της για τις απιστίες του: «Δεν μπορώ να επιτρέψω στον εαυτό μου να κρίνω τι μπορεί να συνέβη μεταξύ ενός άντρα, του συζύγου μου και μιας γυναίκας, της φίλης μου, που δούλευαν μαζί, ζούσαν κάτω από την ίδια στέγη και συνεπώς μοιράζονταν τη μοναξιά τους, τις αγωνίες τους και τις αναμνήσεις από τα παιδικά φτωχικά τους χρόνια», εξομολογείται εκείνη την εποχή, πεπεισμένη ότι «αυτά τα πράγματα συμβαίνουν σε όλους».

Από την πλευρά του, ο Υβ Μοντάν δεν σκέφτεται ούτε για μια στιγμή να χωρίσει. «Είναι απλό, δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τη Σιμόν. Είναι μια εξαιρετική γυναίκα» δηλώνει στο Paris Match. Το ζευγάρι, που δεν δοκιμάζεται για πρώτη φορά, αντέχει και συνεχίζει.

* Πηγή: Grace

Only in

Κάτι δεν πάει καλά με το Ταμείο Ανάκαμψης – Αποκαλυπτικά στοιχεία

Μεγάλο είναι το πρόβλημα με τους πόρους που δεν απορροφώνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, κάτι που προκαλεί ανησυχία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024