Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμβασιοποίησε εκ νέου το έργο με τίτλο: «Συντήρηση οδικού δικτύου βοιωτικής ακτής Ν. Εύβοιας» και με αρχικό προϋπολογισμό ύψους 3.000.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει η περιφέρεια Στερέας Ελλάδας, πρόκειται για έργο, το οποίο δημοπρατήθηκε και συμβασιοποιήθηκε το 2022. Ο αρχικός μειοδότης αιτήθηκε διάλυση της εργολαβίας το 2023. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχώρησε υπογράφοντας νέα σύμβαση με τον αμέσως επόμενο μειοδότη του αρχικού διαγωνισμού.

Βασικό αντικείμενο του έργου είναι η αντιμετώπιση καταπτώσεων και κατολισθήσεων από το ανάντη πρανές της υφιστάμενης Επαρχιακής Οδού Μουρίκι – Λουκίσια – Χάλια σε μήκος περίπου 400 μέτρων, στη θέση «Κοκόσι».

Ποιες εργασίες θα γίνουν

Προβλέπεται μεταξύ άλλων να εκτελεστούν οι κάτωθι εργασίες:

  • Να κατασκευαστεί τοιχίο μήκους περίπου 200 μ. και ύψους έως 3μ.
  • Επί του τοιχίου να τοποθετηθεί -εφόσον κριθεί απαραίτητο- νέος φράχτης ανάσχεσης καταπτώσεων ύψους 4μ και αντοχής 1000 kj.
  • Να τοποθετηθούν φράχτες ανάσχεσης καταπτώσεων από 500kj έως 5000 kj στα διαμορφωμένα πρανή της εν λόγω οδού που θα προκύψουν, αν κριθεί απαραίτητο, από την εκτέλεση των χωματουργικών εργασιών, όπως επίσης και πλέγματα ανάσχεσης καταπτώσεων.
  • Να κατασκευαστεί επενδεδυμένη τάφρος σε όλο το μήκος του εν λόγω οδικού τμήματος και να γίνει συντήρηση και βελτίωση των υφιστάμενων τεχνικών της οδού.

Επίσης θα εκτελεστούν εργασίες εξυγίανσης και αποκατάστασης βλαβών του οδοστρώματος σε τμήματα και σε θέσεις του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου που θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία. Η συνολική προθεσμία για την εκτέλεση του έργου ορίστηκε σε 24 μήνες.