Ο Περιφερειάρχης  Θεσσαλίας με δηλώσεις του αναφέρθηκε στο πρόβλημα των νεκρών ψαριών στον Παγασητικό ανακοινώνοντας ότι η   Περιφέρεια  Θεσσαλίας  θα προχωρήσει μέχρι την Παρασκευή στο κλείσιμο του θυροφράγματος στη λίμνη Κάρλα  από όπου τα ψάρια περνούν στον Παγασητικό και  πεθαίνουν λόγω της αλλαγής αλατότητας του νερού καθώς τώρα το  επιτρέπουν οι συνθήκες.

«Το θυρόφραγμα της Κάρλας  δεν μπορούσε να κλείσει το προηγούμενο διάστημα, αφού έπρεπε να επιδιορθωθεί  το αντλιοστάσιο της Πέτρας το οποίο ήταν μέσα στο νερό και έπρεπε να αποκαλυφθεί για να ξεκινήσουν εργασίες επιδιόρθωσης.

Οι εργασίες ξεκίνησαν και μέχρι την Παρασκευή θα είμαστε σε θέση να κλείσουμε το θυρόφραγμα, ώστε να μην δημιουργηθούνε  πλημμυρικά φαινόμενα. Διευκρινίζω ότι έπρεπε να καλυφθούν και οι αρδευτικές ανάγκες, μιας και τα ποτίσματα των παραγωγών ήταν σε εξέλιξη. Καταδικάζω και τη δολιοφθορά  που επιχείρησαν άγνωστοι μέσα στο  Σαββατοκύριακο, στο θυρόφραγμα» σημείωσε ο κ. Κουρέτας και πρόσθεσε:

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συνδράμει στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου ο οποίος έχει  και την  ευθύνη  για τη διαχείριση  του προβλήματος. Σε συνεργασία  μαζί του  σήμερα θα επιχειρήσουμε να δρομολογήσουμε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την απομάκρυνση των νεκρών ψαριών από πιστοποιημένη εταιρεία» ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη τύπου ο Περιφειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

«Έχουμε καλή συνεργασία με την Περιφέρεια»

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης  και Πολιτικής Προστασίας,  Χρήστος  Τριαντόπουλος στη  σύντομη τοποθέτηση του ανέφερε ότι «σήμερα ξεκινάει η υλοποίηση μιας σειράς σημαντικών έργων συνολικού προϋπολογισμού 42 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση ποταμών και τον καθαρισμό αναχωμάτων. Ενημερώθηκα ταυτόχρονα και για τις παρεμβάσεις-ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής για το θυρόφραγμα της Κάρλας και το φαινόμενο των νεκρών ψαριών στον Παγασητικό.  Η  συνεργασία μας με την Περιφέρεια είναι καλή»,