Με λιγότερο από έναν μήνα να απομένει μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής Ελληνικού Αργυρούπολης για την προετοιμασία των σχολικών κτιρίων δέχθηκε πλήγμα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος, «τα ξημερώματα της 27ης Αυγούστου η εικόνα που αντικρίσαμε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης ήταν αποκαρδιωτική και αποτέλεσμα βανδαλισμών.

Οι καταστροφές περιλαμβάνουν σπασμένα τζάμια, ξηλωμένες πόρτες και βρύσες, καθώς και συνθήματα με προσβλητικό περιεχόμενο στους τοίχους. Αυτές οι ενέργειες όχι μόνο υποβαθμίζουν την ποιότητα του σχολικού περιβάλλοντος, αλλά και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών και του προσωπικού».

Σοβαρό πλήγμα στις προσπάθειες μας

Ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του δήμου δήλωσε: «Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπουμε τις υποδομές που έχουμε φροντίσει να συντηρήσουμε για να υποδεχτούν τους μαθητές μας να καταστρέφονται από τέτοιες ασυνείδητες πράξεις. Η δημοτική αρχή έχει επενδύσει σημαντικούς πόρους για να διασφαλίσει ότι τα σχολεία μας θα είναι έτοιμα για τη νέα χρονιά, και τέτοιες πράξεις βανδαλισμού αποτελούν σοβαρό πλήγμα στις προσπάθειές μας».

Και συνέχισε μεταξύ άλλων ερωτώμενος: «Τι λέγαμε για όσους βανδαλίζουν; Παλεύουμε μόνοι μας με το τέρας δυστυχώς! Τα έσπασαν όλα για χαβαλέ, μία ακόμα καταστροφή προστέθηκε στον αριθμό των συνεχών βανδαλισμών. Ασυδοσία συνεχής και ο λογαριασμός σε εσάς τους υπόλοιπους πολίτες! Θα ζητήσω από τις γύρω κάμερες να τους δούμε καθώς και δακτυλικά αποτυπώματα. Επειδή έγραψαν συνθήματα που βρίζουν καθηγητές υποθέτω ότι είναι πιτσιρικάδες της γειτονιάς. Ίσως τους βρούμε, ίσως όχι, οι ζημιές πάντως είναι μεγάλες», τόνισε ο Δήμαρχος.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος επανέλαβε την ανάγκη για επιβολή Κοινωφελούς Εργασίας ως ποινή για τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές, και κάλεσε τους πολίτες να υποστηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία.

Ο Δήμος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έχει ήδη επικοινωνήσει με το Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι υπεύθυνοι, μέσω της συλλογής αποτυπωμάτων και της ανάλυσης υλικού από κάμερες ασφαλείας.

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση των ζημιών, με στόχο να διασφαλιστεί ότι οι μαθητές θα επιστρέψουν σε ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον, αναφέρει κλείνοντας η ανακοίνωση.