Στο πολύνεκρο δυστύχημα στον ΒΟΑΚ, στην Κρήτη, όπου τρία νεαρά παιδιά έχασαν τη ζωή τους, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης.

Όπως ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης, «είναι δυνατόν να υπάρχουν παιδιά και δη ανήλικα, 15χρονα, σε εκδήλωση, σε γάμο πολιτικών παραγόντων, και να μη μιλάει κανείς. Αυτήν τη στιγμή οι οικογένειες αδυνατούν να βρουν μάρτυρες, υπό τον φόβο για αντίποινα, για να πουν πότε έφυγαν τα παιδιά τους από τον χώρο εργασίας».

«Το κόμμα, το οποίο με έχει τιμήσει στη θέση στην οποία είμαι, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα παλέψει γι’ αυτά τα παιδιά»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε επίσης πως «η κοπέλα που είναι αυτή τη στιγμή στη ΜΕΘ, έφτασε στις 3 το μεσημέρι και πήρε τηλέφωνο τη μητέρα της στις 8 το επόμενο πρωί να της πει ότι έφευγε από τη δουλειά».

Τέλος, επισήμανε πως «κοινωνική ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, ενσυναίσθηση, είναι αξίες που αρμόζουν στη σύγχρονη Αριστερά, και δεσμεύομαι ότι το κόμμα, το οποίο με έχει τιμήσει στη θέση στην οποία είμαι, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα παλέψει γι’ αυτά τα παιδιά»

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τις μητέρες των παιδιών που σκοτώθηκαν στο τραγικό θανατηφόρο τροχαίο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης:

«Συναντήθηκα με τις μητέρες των παιδιών από το τροχαίο στον BOAK, που έγινε πριν από δέκα ημέρες. Είμαι συγκλονισμένος από αυτά τα οποία άκουσα. Πρόκειται για ένα ζήτημα δικαιοσύνης, απέναντι σε αυτό που βίωσαν αυτές οι οικογένειες, που είναι ένας συνδυασμός εργασιακής εκμετάλλευσης των παιδιών τους και εγκληματικής κυβερνητικής ευθύνης για τον ΒΟΑΚ.

Και καλό είναι τα πράγματα να λέγονται με το όνομά τους. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν παιδιά και δη ανήλικα, 15χρονα, σε εκδήλωση, σε γάμο πολιτικών παραγόντων, και να μη μιλάει κανείς. Αυτήν τη στιγμή οι οικογένειες αδυνατούν να βρουν μάρτυρες, υπό τον φόβο για αντίποινα, για να πουν πότε έφυγαν τα παιδιά τους από τον χώρο εργασίας.

Παιδιά που φτάνουν 12 το μεσημέρι και φεύγουν 3 και 5 τα ξημερώματα!

Η κοπέλα που είναι αυτή τη στιγμή στη ΜΕΘ, έφτασε στις 3 το μεσημέρι και πήρε τηλέφωνο τη μητέρα της στις 8 το επόμενο πρωί να της πει ότι έφευγε από τη δουλειά!

Δεν μπορούμε να ανεχθούμε αυτήν την κατάσταση. Δεν μπορεί αυτή η χώρα να είναι ανάλγητη, είτε είναι για τα παιδιά σε αυτό το τροχαίο, είτε για τα παιδιά στα Τέμπη. Πρέπει κάποια στιγμή να ξυπνήσουμε και να καταλάβουμε ότι η αποτυχία δεν είναι η μοίρα του ελληνικού λαού.

Κοινωνική ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, ενσυναίσθηση, είναι αξίες που αρμόζουν στη σύγχρονη Αριστερά, και δεσμεύομαι ότι το κόμμα, το οποίο με έχει τιμήσει στη θέση στην οποία είμαι, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα παλέψει γι’ αυτά τα παιδιά.

Και να καταλάβουμε ότι η αποτυχία δεν είναι η μοίρα του ελληνικού λαού. Κοινωνική ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, ενσυναίσθηση, είναι αξίες που αρμόζουν στη σύγχρονη Αριστερά, και δεσμεύομαι ότι το κόμμα, το οποίο με έχει τιμήσει στη θέση στην οποία είμαι, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα παλέψει γι’ αυτά τα παιδιά».

Δείτε όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης: