«Η ‘μαγική εικόνα’ που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης, μαζί με το κυβερνητικό επιτελείο για το επίπεδο των υποδομών, την εξέλιξη των έργων, συνολικότερα για το επίπεδο ζωής στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, είναι ‘η μέρα με τη νύχτα’ με τη σκληρή πραγματικότητα που ζει ο λαός της περιοχής», υπογραμμίζει η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για «κυβερνητική φιέστα» για την ‘περιφερειακή ανάπτυξη’».

Όπως σημειώνει, «οι καθηλωμένοι μισθοί, η ακρίβεια και τα ενοίκια που ‘τσακίζουν κόκκαλα’, η φοροληστεία, η τραγική κατάσταση στους κρίσιμους τομείς της υγείας και της παιδείας, οι καθυστερήσεις χρόνων στην ολοκλήρωση του Μετρό και την ανεπάρκεια του ΟΑΣΘ, μαζί με το κυκλοφοριακό πρόβλημα που οξύνεται από την κατασκευή του έργου flyover, η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, η ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού με μεγάλη αύξηση των διοδίων,λ συνθέτουν αυτή την πραγματικότητα».

Η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ προσθέτει, επίσης, ότι «η άλλη όψη των περιβόητων επενδύσεων, τις οποίες διαφημίζουν τα κυβερνητικά στελέχη, είναι οι δεκάδες απολύσεις του τελευταίου διαστήματος σε Βαρβαρέσο, Sonoco, Fieratex και Τσάνταλη και άλλες επιχειρήσεις, οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς».

«Η απάντηση στο συλλαλητήριο στις 7 Σεπτέμβρη, στην πλατεία ΧΑΝΘ»

Και τονίζει πως «οι αναφορές στη λεγόμενη ‘διπλή σύγκλιση’, μαρτυρούν τις νέες θυσίες που θα απαιτήσουν και από το λαό της Κεντρικής Μακεδονίας, το κύριο όμως είναι ότι δεν μπορούν να κρύψουν την τεράστια απόκλιση που υπάρχει και μεγαλώνει ανάμεσα στις υπαρκτές δυνατότητες της εποχής μας, οι μισθωτοί και οι αυτοαπασχολούμενοι να ζουν πολύ καλύτερα και στη δύσκολη καθημερινότητα που τελικά αντιμετωπίζουν».

«Πηγή τελικά των κοινών προβλημάτων των εργαζόμενων είναι η στρατηγική για τη στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, οι αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ που συνδιαμορφώνονται και εξειδικεύονται σε κάθε χώρα από κεντροδεξιές, σοσιαλδημοκρατικές και ακροδεξιές κυβερνήσεις. Εκεί πρέπει να στοχεύσουν οι αγώνες των εργαζόμενων για να  διεκδικήσουν σήμερα πιο αποτελεσματικά τη βελτίωση των όρων της ζωής τους, αλλά και για να οργανώσουν την αντεπίθεση για μια ανάπτυξη που θα έχει ως κριτήριο τις σύγχρονες εργατικές λαϊκές ανάγκες και όχι τα καπιταλιστικά κέρδη με τον εργαζόμενο λαό στο τιμόνι της εξουσίας», αναφέρει το ΚΚΕ.

Για να καταλήξει πως «η απάντηση των εργαζομένων, του λαού της Θεσσαλονίκης στην κυβερνητική πολιτική μπορεί να είναι αποφασιστική, με τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν τα εργατικά σωματεία της περιοχής μαζί με άλλους φορείς, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 17:30, στην πλατεία ΧΑΝΘ».