Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ για αυξήσεις στα φάρμακα: Κυβερνητική «ταφόπλακα» κράτους πρόνοιας και ΕΣΥ

ΣΥΡΙΖΑ για αυξήσεις στα φάρμακα: Κυβερνητική «ταφόπλακα» κράτους πρόνοιας και ΕΣΥ

Η λογική «δώσε κάτι παραπάνω να κάνεις τη δουλειά σου» και στα φάρμακα είναι «κοινωνικά ανάλγητη και επιβεβαιώνει το απεχθές ποιόν της κυβέρνησης και του υπουργού της», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τις αυξήσεις στα φάρμακα και, μάλιστα, σε εκατοντάδες ευρείας χρήσης φάρμακα μεταξύ των οποίων και αντιβιωτικά, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη.

«Η λογική τού ‘δώσε κάτι παραπάνω να κάνεις τη δουλειά σου’, η οποία διαπνέει την πολιτική της κυβέρνησης και τις αποφάσεις του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, αποτελεί την ουσιαστική ‘ταφόπλακα’ της έννοιας του κράτους πρόνοιας και του δημόσιου συστήματος υγείας», σημειώνει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου.

Και υπογραμμίζει πως «όταν αυτή η λογική εφαρμόζεται στο φάρμακο, ειδικά σε μια περίοδο ακρίβειας, με έμφαση σε είδη πρώτης ανάγκης, στα τρόφιμα, αλλά και στην ενέργεια, με λίγα λόγια χτυπάει οδυνηρά τους πιο αδύναμους, η αύξηση της τιμής 700 σκευασμάτων, στα οποία περιλαμβάνονται αντιβιώσεις και αντιφλεγμονώδη, έως και 400%, είναι κοινωνικά ανάλγητη και επιβεβαιώνει το απεχθές ποιόν της κυβέρνησης και του υπουργού της».

«Η κοινωνία θα ανταποδώσει την κοροϊδία και τη σκληρότητα στην κάλπη»

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις αυξήσεις στα φάρμακα, «η δήλωση του γνωστού και μη εξαιρετέου υπουργού, ότι οι αυξήσεις αφορούν ‘μοναδικά φάρμακα, αναντικατάστατα, που βρίσκονται σε μακροχρόνιες ελλείψεις’, κάνει ακόμη χειρότερα τα πράγματα, ενώ ο ισχυρισμός ότι με τις αυξήσεις επιτυγχάνεται ‘η μείωση του κόστους θεραπείας’, είναι απροκάλυπτος χλευασμός των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων.

Για να καταλήξει: «Να είναι σίγουρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι την ώρα της κάλπης η κοινωνία θα ανταποδώσει την κοροϊδία και τη σκληρότητα που επιδεικνύει  η κυβέρνησή του».

Only in

Μετά τη φωτιά και την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Πεντέλη: Όταν σβήνουν τα φώτα

15 μέρες μετά τη φωτιά στην Πεντέλη και μία βδομάδα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού ο χρόνος κυλάει αργά όσον αφορά τις εργασίες καθαρισμού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024