Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Θα γίνει της… Πόπης την Τετάρτη στη Βουλή – Τρέχουν οι εξελίξεις

ΣΥΡΙΖΑ: Θα γίνει της… Πόπης την Τετάρτη στη Βουλή – Τρέχουν οι εξελίξεις

Με φόρα ή χωρίς η Πόπη Τσαπανίδου, του ΣΥΡΙΖΑ, θα κληθεί να αποδεχτεί ή όχι, ως πρώτη επιλαχούσα, την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου.

Έκκληση για κατευνασμό απευθύνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έχοντας μπροστά μια κρίσιμη εβδομάδα και μια ακόμα κρισιμότερη την επόμενη. Στη σκιά των αναταράξεων στο εσωτερικό του κόμματος της Κουμουνδούρου, αλλά και των συζητήσεων – ζυμώσεων τι θα γίνει η έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου, θα συνεδριάσει εκτάκτως την Τρίτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα, στις εξι το απόγευμα.

Η συνεδρίαση θα γίνει παρουσία του προέδρου, ο οποίος θα τοποθετηθεί στην αρχή της συνεδρίασης. Σκοπός είναι να συζητηθούν τα ανοιχτά θέματα στο κόμμα και να γίνει ένας προγραμματισμός για την πορεία στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη και την Τετάρτη όλα τα βλέμματα θα στραφούν στη Βουλή

Με την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του προέδρου να μεγαλώνει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτησή του καθώς δεν αποκλείεται να ανοίξει τα χαρτιά.

Η ώρα της Πόπης Τσαπανίδου

Με τη  «φωτιά» να έχει ανάψει στην Πολιτική Γραμματεία της περασμένης εβδομάδας και το κόμμα να έχει περιέλθει και πάλι σε εσωστρέφεια κρίσιμο κρας τεστ θεωρείται το άνοιγμα της Βουλής μετά την θερινή ανάπαυλα. Η ανάγνωση της επιστολής παραίτησης του Όθωνα Ηλιόπουλου από το προεδρείο της Βουλής θα ανοίξει επίσημα την διαδικασία για την έδρα με τη σκυτάλη να περνά στην κ. Πόπη Τσαπανίδου, η οποία θα απαντήσει αν θα κρατήσει την έδρα ή όχι.

Η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που κινείται ευρύτερα γύρω από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα, κρατά κλειστά τα χαρτιά της με την πιθανότητα να «γέρνει» πως θα αποδεχτεί ως πρώτη επιλαχούσα την έδρα αλλά αυτό μένει να φανεί την Τετάρτη.

Μέχρι τότε παραμένει ανοιχτός ο κύκλος συζητήσεων για την είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή, εφόσον δεν κρατήσουν την έδρα οι επιλαχόντες.

Μέλη της Κουμουνδούρου, βουλευτές και φυσικά από την πλευρά του προέδρου έχουν θέσει ηθικό και πολιτικό ζήτημα στους επιλαχόντες του ψηφοδελτίου Επικρατείας, καλώντας τους στην ουσία να παραιτηθούν, προκειμένου η έδρα να περάσει στον Στέφανο Κασσελάκη πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος είναι στην 9η θέση του ψηφοδελτίου.

Βεβαίως θα πρέπει να σημειωθεί πως η Ζωρζέτα Λάλη, η οποία βρίσκεται μια θέση πριν από τον Στέφανο Κασσελάκη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, επιμένει στην άρνηση της να παραδώσει την έδρα.

Προτροπή να πέσουν οι τόνοι

Μέχρι τότε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συστήνει τόνους και να μην τροφοδοτούν τα συστημικά ΜΜΕ, που βασίζονται στη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ για τα συμφέροντά τους» καταδικάζοντας συγχρόνως «οποιοδήποτε bullying διαδικτυακά ή δια ζώσης, στην τηλεόραση ή στη Βουλή, στο γήπεδο ή στο σπίτι», αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς, στην καταγγελία της τομεάρχισσας Πρόνοιας και βουλεύτριας Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κατερίνας Νοτοπούλου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης παροτρύνει «όλες και όλους να κατευνάσουν τους τόνους και να μην τροφοδοτούν τα συστημικά ΜΜΕ, που βασίζονται στη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ για τα συμφέροντά τους» καταδικάζοντας συγχρόνως «οποιοδήποτε bullying διαδικτυακά ή δια ζώσης, στην τηλεόραση ή στη Βουλή, στο γήπεδο ή στο σπίτι», αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς, στην καταγγελία της τομεάρχισσας Πρόνοιας και βουλεύτριας Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κατερίνας Νοτοπούλου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζει πως «δεν νοείται να στοχοποιούνται συμπολίτες μας για αναπηρία, για τη φυσική εμφάνισή τους, για τον προσανατολισμό τους, για την καταγωγή τους κοκ», προσθέτοντας καταληκτικά ότι «όσοι παραβιάζουν αυτές τις αξίες, που τις κρατώ ακράδαντα μέσα μου, δεν με εκπροσωπούν».

Only in

Σιμόν Σινιορέ - Υβ Μοντάν: Ο έρωτας που εξελίχθηκε σε 34 χρόνια αγάπης και πολιτικών αγώνων

Η Σινιορέ αντέδρασε γενναία δημόσια στη διαβόητη σχέση του συζύγου της με τη Μέριλιν Μονρό, τη συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία του Χόλιγουντ του 1960 με τον εύστοχο τίτλο «Let's Make Love».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024