Εξελίξεις φαίνεται πως θα φέρει η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις κοντά στο πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, η ομιλία του αναμένεται να φέρει “νέα”.

Αν και οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα έστελνε μία εισήγηση στην αρχή της συνεδρίασης της ΚΟ το απόγευμα της Τρίτης, εν τέλει έρχεται ανατροπή και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να ανακοινώσει αλλαγές, ενδεχομένως προσώπων.

Συνεδρίαση ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ (αρχείου)

Μέσα στο κατακαλόκαιρο, και εν μέσω προετοιμασίας για το γάμο του κ. Κασσελάκη, αναμένονται, όπως μας λένε πηγές, να ανακοινωθούν αλλαγές.

Αν και βρίσκεται στην Κρήτη ο Στέφανος Κασσελάκης έχει συγκαλέσει κοινοβουλευτική ομάδα και θα συνδεθεί μέσω zoom. Ο κ. Κασσελάκης θα ανοίξει τα χαρτιά του για την αμφισβήτηση που δέχεται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από βουλευτές, καθώς κάποια μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπογράψει το κείμενο των «87» που ασκουν κριτική στην ηγεσία.

Έτσι, η καυτή συνεδρίαση θα γίνει παρουσία του προέδρου, αν και με απόσταση, όπου θα πάρει θέση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα, την αμφισβήτηση από τους “87” και ενδεχομένως για την πρόταση μορφής που προετοιμάζει ο Παύλος Πολάκης.

Χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει ανάρτηση καλώντας  να μην τροφοδοτούν τα συστημικά ΜΜΕ, που βασίζονται στη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ για τα συμφέροντά τους» καταδικάζοντας συγχρόνως «οποιοδήποτε bullying διαδικτυακά ή δια ζώσης, στην τηλεόραση ή στη Βουλή, στο γήπεδο ή στο σπίτι», αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς, στην καταγγελία της τομεάρχισσας Πρόνοιας και βουλεύτριας Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κατερίνας Νοτοπούλου.

Ο βασανιστικός δρόμος έως το Συνέδριο

Μέχρι τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο χρόνος αναμένεται πυκνός σε εξελίξεις και βασανιστικός με έντονες παρασκηνιακές συζητήσεις και ζυμώσεις, προκειμένου να διαμορφωθούν συμμαχίες, να κλείσουν ίσως «συμφωνίες» για αλλαγή «στρατοπέδου» ώστε να περάσει η πρόταση μομφής κατά της ηγεσίας, καθώς και να βρεθεί ο «αντίπαλος» – όπως χαρακτηριστικά είχε πει ο ίδιος ο Κασσελάκης-  που θα κατεβάσει απέναντί του το λεγόμενο κίνημα των «87», ανεξαρτήτως των κινήσεων του Παύλου Πολάκη.

Έτοιμος για αναμέτρηση

Δεδομένης της παρούσας κατάστασης που προκαλεί ίλιγγο σε μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η προσφυγή για ανανέωση της εμπιστοσύνης των μελών στο πρόσωπό του, ίσως αποτελέσει την κίνηση ματ του Κασσελακη. Η σκέψη αυτή στριφογυρίζει στο μυαλό του προέδρου, όπως μπορει κανείς να διαπιστώσει με μια προσεκτική ανάγνωση των αναρτήσεων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τελευταία δήλωση ετοιμότητας η ανάρτησή του, με αφορμή τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις – πρώτον με την αμφισβήτηση του Παύλου Πολάκη και δεύτερον με τις συνεχείς συγκρούσεις – αποχωρήσεις της ομάδας των «87»- στην οποία ο κ. Στεφανος Κασσελακης εμμέσως πλην σαφώς εμφανίστηκε έτοιμος να κατέβει σε μια αναμέτρηση απέναντι σε κάθε υποψήφιο.