Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Σαρώνει ο «Κανένας» σε δημοσκόπηση

Σαρώνει ο «Κανένας» σε δημοσκόπηση

«Δεύτερο κόμμα» οι αναποφάσιστοι, εάν είχαμε τώρα εκλογές, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

«Σκίζει» ο «Κανένας» σε νέα δημοσκόπηση για τον πιο δημοφιλή πρωθυπουργό την ίδια ώρα που το κυβερνών κόμμα εισπράττει τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων καθώς το 79% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά το έργο της. Η ακρίβεια, οι τιμές ενέργειας και το ύψος των μισθών και εισοδημάτων είναι μερικά από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Ανατροπή και στο πολιτικό σκηνικό δείχνουν τα στοιχεία της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η INTERVIEW για λογαριασμό της Politic.gr καθώς στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να εμφανίζεται ως το πέμπτο κόμμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 22,2%, ωστόσο σε σχέση με τον Δεκέμβριου φαίνεται να χάνει περίπου 9 μονάδες.

«Δεύτερο κόμμα» οι αναποφάσιστοι με ποσοστό 16,2% ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ (11,7%), η Ελληνική Λύση (8,8%) το ΚΚΕ (8,7%) και ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,3%.

Καταγράφοντας τη διαχρονική εξέλιξη της πρόθεσης ψήφου φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να ηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, αλλά με σημαντική πτώση από το 31,2% τον Δεκέμβριο του 2023 στο 22,2% τον Αύγουστο του 2024.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, με την πρόθεσή του να πέφτει στο 8,3% από το 13%, ενώ το ΠΑΣΟΚ διατηρείται σταθερά γύρω στο 11%.

Μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Στέφανου Κασσελάκη και το Νίκου Ανδρουλάκη για τον ποιον θεωρούν καταλληλότερο ως πρωθυπουργό οι πολίτες ψηφίζουν τον «Κανέναν», γεγονός που υπογραμμίζει τη γενικευμένη αμφισβήτηση προς την πολιτική ηγεσία.

Αρνητικά αξιολογούν οι πολίτες το έργο της κυβέρνησης αφού μόλις το 19% εκφράζεται θετικά.

Η ευρεία δυσαρέσκεια αυτή αντικατοπτρίζεται και στην απήχηση των πολιτικών αρχηγών. Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί την πρώτη θέση στη δημοφιλία με 29,8% θετικές γνώμες, ωστόσο το 68,3% των πολιτών τον αξιολογεί αρνητικά. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ακολουθούν με 28,2% και 24,7% θετικές γνώμες αντίστοιχα, αν και και οι δύο έχουν επίσης υψηλά ποσοστά αρνητικών γνωμών (63,8% και 67,9%). Τα υψηλότερα ποσοστά δυσαρέσκειας συγκεντρώνουν ο Νίκος Ανδρουλάκης (81,6%), ο Στέφανος Κασσελάκης (81,6%), ο Κυριάκος Βελόπουλος (79%) και ο Δημήτρης Νατσιός (78,8%).

Την ακρίβεια (29,1) αναδεικνύουν ως το μεγαλύτερο πρόβλημα οι πολίτες της χώρας, ενώ οι τιμές της ενέργειας (17%) και το ύψος των μισθών και των εισοδημάτων (16,4) καταδεικνύουν την έντονη ανησυχία για το κόστος ζωής.

Το δημογραφικό (11,2%), η κλιματική κρίση (11,1%) και τα εθνικά θέματα (6,5%) περιλαμβάνονται στην λίστα με τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας, σύμφωνα με τους πολίτες.

Στην ερώτηση ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι πολίτες, απαντήσεις η πληρωμή λογαριασμών (23,6%) οι δυσκολίες στην αντιμετώπιση έκτακτης ιατρικής ανάγκης (19,15%) και στην αγορά τροφίμων (17,5%).

Τέλος,  έντονη είναι η δυσαρέσκεια και η απαισιοδοξία στην κοινή γνώμη σχετικά με την πορεία της χώρας. Το 72% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι μόλις του 25% που θεωρεί ότι η πορεία της είναι σωστή.

Only in

Κοίτα ποιος μιλάει. Ο Άδωνις

Με μία μελέτη για τις αναμονές στα... βρετανικά νοσοκομεία απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης στην κριτική που δέχεται για την κατάρρευση του ΕΣΥ και τις τραγικές ελλείψεις στα ελληνικά νοσοκομεία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024