Μια νέα δημοσκόπηση, που πραγματοποίησε η Interview για λογαριασμό του Politic.gr, δείχνει ότι ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, έχει μικρό προβάδισμα έναντι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο Χάρης Δούκας εμφανίζεται να επικρατεί με 26,3%, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να συγκεντρώνει 22,7%.

Με υψηλά ποσοστά ακολουθούν η Άννα Διαμαντοπούλου (18,4%) και ο Παύλος Γερουλάνος (17,4%).

Στη μάχη της κούρσας οι υποψήφιοι

Σήμερα (27/8), ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε από τον νομό Καστοριάς, όπου περιοδεύει, ότι «η Ελλάδα κινδυνεύει δημογραφικά και πρωτίστως όλοι οι ορεινοί δήμοι της χώρας. Έχουμε χρέος ως πολιτικό σύστημα να σχεδιάσουμε σε στέρεες βάσεις την περιφερειακή ανάπτυξη για να αντιμετωπίσουμε τον δημογραφικό κίνδυνο, που θα οδηγήσει τα χωριά μας στην ερήμωση»

«Δεν μπορεί να έχουμε χαμηλοσυνταξιούχους που βρίσκονται στις λίστες αναμονής για χειρουργείο και κάποιους να τους λένε: ‘πληρώστε για να πάτε στα απογευματινά’. Όπου υπάρχουν αυτά, είναι ακόμη ένα μπάλωμα. Η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας πρέπει να γίνει με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, γιατί χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα που φαντάζονται ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Μητσοτάκης», προσέθεσε.

Την ίδια στιγμή, ο ανθυποψήφιός του στις επερχόμενες εσωτερικές εκλογές, Χάρης Δούκας, δήλωσε ότι ήλθε η ώρα «να δημιουργήσουμε μια μεγάλη παράταξη ανοιχτή στην κοινωνία, βαθιά δημοκρατική στο εσωτερικό της, διαφανή στη λειτουργία της, με θεσμικά όργανα που λειτουργούν. Με τα μέλη μας να έχουν λόγο στις αποφάσεις. Με ένα νέο μοντέλο ηγεσίας, μακριά από αρχηγικές και αυταρχικές αντιλήψεις και συμπεριφορές. Τώρα ήρθε η ώρα να ενώσουμε δυνάμεις και να κάνουμε το πρώτο βήµα, για να δώσουµε ξανά στο ΠΑΣΟΚ αυτόνοµη και πλειοψηφική, νέα ορµή! Τώρα ήρθε η ώρα της υπέρβασης και της νίκης.».

Από την πλευρά της, η επίσης υποψήφια για την προεδρία του κόμματος, Άννα Διαμαντοπούλου, που ξεκινάει αύριο, 28 Αυγούστου, τη δική της περιοδεία από την Μακεδονία, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τα νέα λεωφορεία, θέτοντας τα ερωτήματα: «Πώς θα ενισχυθεί η ελληνική βιομηχανία και η ελληνική μικρή επιχείρηση; Ποια είναι τα αντισταθμιστικά οφέλη; Ποια είναι η συμμετοχή της παραγωγικής Ελλάδας στην διαδικασία;».

«Kάθε χρόνο αγοράζονται εκατοντάδες λεωφορεία από τουριστικές εταιρείες ή από τα ΚΤΕΛ, χωρίς όμως να υπάρχει συμμετοχή της παραγωγικής Ελλάδας στην διαδικασία», υπογράμμισε.