Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση της σπουδαίας Γερμανίδας ακραίας, Ιβάνα Βάνιακ, για την ομάδα βόλεϊ Γυναικών των Πειραιωτών.

Πρόκειται για μια ακόμα μεγάλη κίνηση από τους Ερυθρόλευκους σε συνέχεια των μεταγραφών των Κάκαρη και Ζάλανκι στο πόλο και του Ατανασίεβιτς στο βόλεϊ Ανδρών, που αποτελούν απόδειξη πως ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει αξιοποιήσει στο έπακρο την στήριξη μέσω της κάρτας μέλους και της συλλεκτικής κάρτας φιλάθλου από την περιοδεία των ευρωπαϊκών τροπαίων του ποδοσφαίρου για να είναι ο σύλλογος στην κορυφή παντού στη συμπλήρωση των 100 χρόνων της ιστορίας του.

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη:

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Ιβάνα Βάνιακ.

Η διεθνής Γερμανίδα, με ρίζες από την Κροατία, ακραία (ημ. γέννησης 30/5/1995, 1,93μ.) υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας βόλεϊ Γυναικών του συλλόγου. Η Ιβάνα Βάνιακ έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στην Allianz MTV Stuttgart με την οποία κέρδισε το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Super Cup Γερμανίας, ενώ τη διετία 2020-22, ήταν στο κορυφαίο γαλλικό πρωτάθλημα, φορώντας τη φανέλα της ASPTT Mulhouse.

Στη Γαλλία, κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, τη σεζόν 2020-21, ενώ το 2021-22, κέρδισε το Super Cup και αναδείχθηκε MVP. Έχει ξεκινήσει από τις εθνικές ομάδες της Κροατίας, αλλά στην συνέχεια, από το 2019, είναι διεθνής με τη Γερμανία.

Η δήλωση της Ιβάνα Βάνιακ στο olympiacossfp.gr : «Νιώθω καταπληκτικά! Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που έρχομαι στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό. Χαρούμενη που θα γνωρίσω την ομάδα και τις συμπαίκτριές μου και θα ξεκινήσουμε τη σεζόν. Ξέρω μερικές παίκτριες που έπαιξαν στον Ολυμπιακό, έχω ακούσει πολλά καλά λόγια για τον σύλλογο, τη νοοτροπία του, τους φιλάθλους του και τη ζωή στην Ελλάδα.

Η αρχηγός μας, Τζίνα Λαμπρούση κι εγώ, παίξαμε μαζί μια πολύ επιτυχημένη σεζόν στη Γαλλία και είμαι πολύ χαρούμενη που θα είμαστε και πάλι συμπαίκτριες. Ο Ολυμπιακός έχει ένα θρυλικό όνομα στην Ευρώπη! Γνωρίζω το μέγεθος του συλλόγου, ο οποίος έχει πολλά διαφορετικά αθλήματα. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα, να γίνω ένα μικρό μέρος της 100χρονης ιστορίας του Ολυμπιακού! Βασικός μου στόχος είναι, να κατακτήσω το πρωτάθλημα! Θέλω να πω στον κόσμο, ότι είναι μεγάλη τιμή που είμαι εδώ, είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία να φορέσω αυτή τη φανέλα. Θέλω να σας κάνω περήφανους και για αυτό, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Προηγούμενες ομάδες:
2011-12 TG Bad Soden (Γερμανία)
2012-13 VC Wiesbaden (Γερμανία)
2013-17 Stanford University (ΗΠΑ)
2016-17 TG Bad Soden (Γερμανία)
2017-20 USC Münster (Γερμανία)
2020-22 ASPTT Mulhouse Volleyball (Γαλλία)
2021-22 Kuzeyboru (Τουρκία)
2023-24 Allianz MTV Stuttgart (Γερμανία)
2024 Jakarta Pertamina Enduro (Ινδονησία)».