Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Αποσύρθηκε ο Κλαούντιο Μπράβο!

Αποσύρθηκε ο Κλαούντιο Μπράβο!

Στα 41 του χρόνια ο Κλαούντιο Μπράβο αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του

Ο Χιλιανός διεθνής τερματοφύλακας, Κλαούντιο Μπράβο, ανακοίνωσε την απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, με βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Γεια σε όλους, μέσα από αυτό το βίντεο θα ήθελα να σας πω ότι πρόκειται να αφήσω το επαγγελματικό ποδόσφαιρο», είπε ο 41χρονος Μπράβο στο βίντεο που «ανέβασε» στον λογαριασμό του στο Instagram, ευχαριστώντας τους συμπαίκτες του και τους συλλόγους στους οποίους αγωνίστηκε, καθώς και στην εθνική ομάδα.

Κορυφαίος γκολκίπερ στη Χιλή

Ο κορυφαίος τερματοφύλακας της Χιλής με 150 συμμετοχές, έκανε το ντεμπούτο του με τη χιλιανή ομάδα Κόλο Κόλο το 2003, με τα «χρώματα» της οποίας κατέκτησε δύο πρωταθλήματα.

Στην συνέχεια, ο Μπράβο μετακόμισε στην Ισπανία το 2006, όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, παίζοντας για την Ρεάλ Σοσιεδάδ, την Μπαρτσελόνα και την Μπέτις, που είναι και η τελευταία του ομάδα.

Με την Μπαρτσελόνα, κέρδισε τα πάντα σε δύο σεζόν, κυρίως όταν οι Καταλανοί κατέκτησαν το τρεμπλ το 2015 (Liga, Copa del Rey και Champions League).

Με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα», ο Μπράβο διατήρησε ανέπαφη την εστία του σε οκτώ διαδοχικούς αγώνες στην La Liga και για 755 λεπτά, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για τους Καταλανούς, ακόμη και σήμερα.

Ο σκληρός ανταγωνισμός με τον Γερμανό, Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν, «υποχρέωσε» τον Μπράβο να ενταχθεί στην Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα το 2016, με την οποία κέρδισε άλλους οκτώ τίτλους, συμπεριλαμβανομένων δύο στην Premier League.

Ο Μπράβο ήταν επίσης αρχηγός και βασικός παίκτης της «χρυσής γενιάς» της εθνικής ομάδας της Χιλής, που κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα το 2015 και το 2016, τους μοναδικούς τίτλους στην Ιστορία της χώρας.

Ο Χιλιανός τερματοφύλακας ήταν βασικός παράγοντας της La Roja μέχρι πρόσφατα και μάλιστα κατέρριψε ένα ρεκόρ στο τελευταίο Copa America που έπαιξε στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτό το καλοκαίρι.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα με το Περού και σε ηλικία 41 ετών και 77 ημερών, ο Μπράβο έγινε ο γηραιότερος παίκτης που έπαιξε στην διοργάνωση, που δημιουργήθηκε το 1916, ξεπερνώντας το ρεκόρ που κατείχε από το 1977 ο Βολιβιανός τερματοφύλακας Κάρλος Τρούκο (39 ετών και 322 ημερών).

Only in

Σιμόν Σινιορέ - Υβ Μοντάν: Ο έρωτας που εξελίχθηκε σε 34 χρόνια αγάπης και πολιτικών αγώνων

Η Σινιορέ αντέδρασε γενναία δημόσια στη διαβόητη σχέση του συζύγου της με τη Μέριλιν Μονρό, τη συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία του Χόλιγουντ του 1960 με τον εύστοχο τίτλο «Let's Make Love».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024