Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Βέλντε – Μάρτινς: Τα διαφορετικά «φτερά» του Μεντιλίμπαρ

Βέλντε – Μάρτινς: Τα διαφορετικά «φτερά» του Μεντιλίμπαρ

Ο Ολυμπιακός έκανε το «2 στα 2» στη φετινή Superleague (2-1 την Athens Kallithea), με τους Βέλντε και Μάρτινς να είναι από τους διακριθέντες στα «φτερά» της επίθεσης, αλλά με διαφορετικούς ρόλους.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 της Athens Kallithea στο πρώτο επίσημο εντός έδρα παιχνίδι του στη φετινή Superleague. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε το «2 στα 2» στο φετινό πρωτάθλημα και είδε τους Κρίστοφερ Βέλντε και Ρόμαν Γιάρεμτσουκ να σκοράρουν τα πρώτα επίσημα γκολ τους με τα «ερυθρόλευκα».

Στην χτεσινοβραδινή νίκη των Πειραιωτών, ο Νορβηγός εξτρέμ, μαζί με τον Ζέλσον Μάρτινς, ήταν το «δίδυμο» στις πτέρυγες, αλλά με διαφορετικές οδηγίες ο καθένας από τον Βάσκο τεχνικό και σε αυτό καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο Τσικίνιο. To10.gr εξηγεί πως οι δύο μεσοεπιθετικοί παίζουν την ίδια θέση παρά μόνο στα… χαρτιά.

Εξτρέμ με διαφορετικές αρμοδιότητες

Βέλντε και Μάρτινς, αγωνίζονται στα «φτερά» της επίθεσης του Ολυμπιακού, στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά με διαφορετικές εντολές από τον Μεντιλίμπαρ. Ο Νορβηγός, κινείται πιο πολύ στα άκρα, ξεκινώντας τις προσπάθειές του από την γραμμή, σε αντίθεση με τον Πορτογάλο, που σε αρκετά διαστήματα του ματς, «έκλεινε» προς τον άξονα, με τον Τσικίνιο να τραβιέται στα δεξιά. Κάτι που συνέβη και στη φάση το 1-0 των Πειραιωτών.

Ο Βέλντε κόντρα στην Athens Kallithea σκόραρε το πρώτο γκολ για την ομάδα του, αγωνίστηκε για 69 λεπτά (αντικαταστάθηκε από τον Μασούρα), έχοντας 39 ενέργειες με τη μπάλα, εκ των οποίων οι 4 εντός περιοχής, 18/20 (90%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 7/10 κερδισμένες μονομαχίες, 4/6 πετυχημένες ντρίπλες και 1 κερδισμένο φάουλ, κινούμενος κατά κύριο λόγο στα αριστερά της επιθέσης των «ερυθρολέυκων».

Velde Heatmap

Από την άλλη, ο Μάρτινς αγωνίστηκε σε όλο το 90λέπτο και συνέχισε από εκεί που… σταμάτησε στην πρεμιέρα με τον Βόλο. Μπορεί αυτή τη φορά να μην κατέγραψε ασίστ, όμως ήταν εξίσου κινητικό και «μέσα» στις φάσεις. Κινήθηκε πιο κεντρικά σε κάποιες φάσεις από τον Βέλντε και είχε περισσότερη ελευθερία κινήσεων. Κατέγραψε 75 ενέργειες με τη μπάλα, 30/42 (71%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 5/6 πετυχημένες ντρίπλες, 11/17 κερδισμένες μονομαχίες, 3 κλεψίματα και 3 κερδισμένα φάουλ.

Martins Heatmap

Θυμηθείτε ξανά τις καλύτερες στιγμές από το Ολυμπιακός-Athens Kallithea 2-1:

Only in

Κοίτα ποιος μιλάει. Ο Άδωνις

Με μία μελέτη για τις αναμονές στα... βρετανικά νοσοκομεία απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης στην κριτική που δέχεται για την κατάρρευση του ΕΣΥ και τις τραγικές ελλείψεις στα ελληνικά νοσοκομεία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024