Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Η Λάτσιο θέλει το νέο «Φλαμίνιο»

Η Λάτσιο θέλει το νέο «Φλαμίνιο»

Οι «λατσιάλι» θέλουν να φύγουν από το «Ολίμπικο» το οποίο μοιράζονται με τη Ρόμα

Μετά τη Μίλαν και την Ιντερ που θέλουν να φύγουν από το «Σαν Σίρο», είναι σειρά της Λάτσιο να ψάξει για νέα έδρα. Η ομάδα της Ρώμης εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα να μετακομίσει από το Stadio Olimpico στο Stadio Flaminio, ένα άλλο γήπεδο στην ιταλική πρωτεύουσα.

Η Λάτσιο έχει παρουσιάσει ένα σχέδιο για την ανακατασκευή του Stadio Flaminio με στόχο την αύξηση της χωρητικότητάς του και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του.

Η Λάτσιο επιθυμεί να έχει τον πλήρη έλεγχο του γηπέδου της, κάτι που δεν είναι δυνατόν στο Stadio Olimpico, το οποίο μοιράζεται με την Ρόμα και ανήκει στον δήμο της Ρώμης. Ένα δικό της γήπεδο θα επιτρέψει στη Λάτσιο να ελέγχει τις εγκαταστάσεις και να αυξήσει τα έσοδα από αγώνες και άλλες εκδηλώσεις.

Το «Φλαμίνιο» είναι ένα παλιό γήπεδο που χρειάζεται εκτεταμένες ανακαινίσεις για να ανταποκριθεί στα σύγχρονα πρότυπα. Η Λάτσιο έχει προτείνει σχέδια που περιλαμβάνουν την ανακαίνιση και την αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου, γεγονός που θα το καταστήσει κατάλληλο για μεγάλες διοργανώσεις και θα ενισχύσει την εμπειρία των φιλάθλων.

Το Stadio Flaminio έχει ιστορική σημασία για τη Λάτσιο, καθώς εκεί έπαιζε όταν γινόταν η ανακατασκευή του «Ολίμπικο» για το Μουντιάλ του 1990.

Η απόφαση δεν είναι ακόμα οριστική, καθώς θα πρέπει να ληφθούν υπόψη διάφοροι παράγοντες, όπως το κόστος ανακαίνισης, οι απαραίτητες άδειες και η έγκριση από τις αρχές της Ρώμης.

Το νέο γήπεδο θα έχει χωρητικότητα 50.000 θέσεων.

Για το πρότζεκτ Flaminio biancoceleste Η βιωσιμότητα θα είναι η κατευθυντήρια αρχή για τις αποφάσεις των εμπλεκόμενων μερών: από τη μια η Λάτσιο, από την άλλη η δημοτική διοίκηση, επίσημος ιδιοκτήτης του γηπέδου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκονται οι τεχνικές αναλύσεις σχετικά με τη σταθερότητα της παλιάς κατασκευής, που βρίσκεται μεταξύ Viale Tiziano, Corso Francia και του Auditorium που σχεδίασε ο Renzo Piano.

Το έργο της Λάτσιο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός δεύτερου δακτυλίου κερκίδων πάνω από τα θεμέλια του Flaminio, που επί του παρόντος βρίσκεται σε κατάσταση εγκατάλειψης. Το μεγάλο ερώτημα (ένα από τα πολλά) που θα πρέπει να απαντηθεί πριν από το πιθανό πράσινο φως από το Καπιτώλιο, είναι αν το παλιό γήπεδο θα μπορέσει να αντέξει το βάρος των νέων κερκίδων.

Μετά τους πρώτους ελέγχους που έγιναν επί διοίκησης Ράγκι, ο λόγος περνάει πλέον στους τεχνικούς. Εν τω μεταξύ, έχει δημιουργηθεί ένα πρώτο εικονικό μοντέλο, πιστή στο αρχικό σχέδιο του Nervis, σεβόμενο την αρχιτεκτονική ιστορία του σταδίου.

Το master plan προβλέπει την επέκταση της χωρητικότητας από τις σημερινές 25.000 θέσεις σε 50.000, και τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης στον περιβάλλοντα χώρο. Το εκτιμώμενο κόστος της επένδυσης είναι περίπου 250 εκατ. ευρώ.

Απλό δεν είναι. Οι συζητήσεις κρατάνε δεκαετίες. Το γήπεδο δεν θα είναι εύκολο να ξαναφτιαχτεί με τέτοια χωρητικότητα μέσα στον αστικό ιστό της «Αιώνιας Πόλης».

Only in

Φρίκη στη Σμύρνη - Πατέρας πυροβόλησε τα τέσσερα παιδιά του - Σκότωσε τα τρία

Ο δράστης στη Σμύρνη αποπειράθηκε στη συνέχεια να αυτοκτονήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024