Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ήττα του Τσιτσιπά και αποκλεισμός από τον πρώτο γύρο (1-3 σετ)

Ήττα του Τσιτσιπά και αποκλεισμός από τον πρώτο γύρο (1-3 σετ)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε απέναντι στον Θανάση Κοκκινάκη, ηττήθηκε με 3-1 σετ και αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο του US Open.

Το ταξίδι του Στέφανου Τσιτσιπά στο US Open δεν πρόλαβε καλά-καλά να ξεκινήσει με τον Έλληνα τενίστα να αποχαιρετά τη διοργάνωση από τον πρώτο γύρο χάνοντας από τον Θανάση Κοκκινάκη με 3-1 σε διάστημα περίπου τεσσάρων ωρών.

Ο Ελληνοαυστραλός αντίπαλός του προηγήθηκε στο τάι μπρέικ, με τον «Στεφ» να φέρνει το παιχνίδι σε ισορροπία, όμως στα δύο επόμενα σετ ο Κοκκινάκης έδειξε πιο έτοιμος από τον 26χρονο και μπόρεσε να φτάσει στη νίκη συνεχίζοντας στη διοργάνωση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα για τον Τσιτσιπά που είδε τον Κοκκινάκη να φτάνει στο μπρέικ από το πρώτο γκέιμ, ενώ κράτησε το σερβίς του για το 2-0. Στη συνέχεια οι δύο αντίπαλοι πήγαν χέρι-χέρι με τον ομογενή Αυστραλό να είναι μπροστά 4-3. Κάπου εκεί ο Στέφανος απάντησε με μπρέικ και μάλιστα πέρασε μπροστά με 5-4. Το τάιμ μπρέικ με το 6-6 ήταν… μονόδρομος αφού οι δύο τενίστες δεν ήταν έτοιμοι να χάσουν. Ο Κοκκινάκης μπήκε… φουριόζος και προηγήθηκε με 6-1, όμως ο Τσιτσιπάς απάντησε μειώνοντας σε 6-5. Το 7-5 ήρθε για τον Ελληνοαυστραλό που έκανε το 7-6 στα γκέιμ και μαζί το 1-0 στα σετ.

Και το δεύτερο σετ ξεκίνησε με μπρέικ, αυτή τη φορά από τον Στέφανο που έφτασε στο 1-0, όμως ο Κοκκινάκης απάντησε με τον ίδιο τρόπο ισοφαρίζοντας αρχικά σε 1-1, ενώ στη συνέχεια έφτασε στο 2-1. Στη συνέχεια του σετ οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι το ένατο γκέιμ. Εκεί ο Τσιτσιπάς τα έδωσε όλα και έφτασε στο μπρέικ για το 5-4, ενώ δεν άργησε να κάνει το 6-4 και συνάμα να φέρει τον αγώνα σε απόλυτη ισορροπία με το 1-1 στα σετ.

Στο τρίτο σετ τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Κανείς από τους δύο αντιπάλους δεν άφησε τον άλλον να φτάσει στο πολυπόθητο μπρέικ με το ξεκίνημα και έτσι ο Κοκκινάκης βρέθηκε να είναι μπροστά με 4-3. Στο όγδοο γκέιμ όμως ο ομογενής τενίστας τα κατάφερε και πήρε ισχυρό προβάδισμα παρότι ο Τσιτσιπάς είχε φτάσει στο 40-0, και έτσι έγινε το 5-3. Ο Ελληνοαυστραλός ήταν ψύχραιμος στη συνέχεια και με το 6-3 μπόρεσε να φτάσει στο 2-1 στα σετ.

Στο τέταρτο, και τελευταίο γκέιμ, είχαμε παρόμοιο… μοτίβο, με τους δύο τενίστες να μην έχουν πρόβλημα να κρατήσουν το σερβίς τους, δείχνοντας πως ο καθένας θα παλέψει για τους δικούς του λόγους και δεν θα τα παρατήσει με τίποτα. Φτάνοντας όμως ενδέκατο γκέιμ, στο 5-5, ο Κοκκινάκης έκανε το μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να απαντήσει και έτσι ο Ελληνοαυστραλός έφτασε στο 7-5 για το τελικό 3-1.

Only in

Κοίτα ποιος μιλάει. Ο Άδωνις

Με μία μελέτη για τις αναμονές στα... βρετανικά νοσοκομεία απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης στην κριτική που δέχεται για την κατάρρευση του ΕΣΥ και τις τραγικές ελλείψεις στα ελληνικά νοσοκομεία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024