Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Δυτική Οχθη: 5 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε προσφυγικό καταυλισμό

Δυτική Οχθη: 5 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε προσφυγικό καταυλισμό

Ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε σπίτι στον καταυλισμό που βρίσκεται στην περιοχή της Τουλκάρεμ, στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, σκοτώνοντας πέντε Παλαιστίνιους.

Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χθες Δευτέρα από ισραηλινό πλήγμα στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας (φωτογραφία, επάνω, από το WAFA).

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων (WAFA) μετέδωσε ότι ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε σπίτι στον καταυλισμό που βρίσκεται στην περιοχή της Τουλκάρεμ.

Η βία στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη έχει κλιμακωθεί μετά την εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν την αεροπορική επιδρομή στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η βία στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη έχει κλιμακωθεί μετά την έναρξη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, τις οποίες πυροδότησε η άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε στις 7 Οκτωβρίου η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

Εκτοτε, τουλάχιστον 646 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Οχθη από πυρά είτε του ισραηλινού στρατού είτε εβραίων εποίκων, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) που βασίζεται σε παλαιστινιακά στοιχεία.

Σε αυτό το διάστημα, τουλάχιστον 18 ισραηλινοί – στρατιώτες και άμαχοι – έχουν βρει τον θάνατο σε παλαιστινιακές επιθέσεις στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με ισραηλινό απολογισμό, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Εισβολή στο τέμενος Αλ Ακσα

Ομάδες ισραηλινών εποίκων, υπό την προστασία της ισραηλινής αστυνομίας, εισέβαλαν το πρωί χθες Δευτέρα στο τέμενος Αλ Ακσα στην Ιερουσαλήμ.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι δεκάδες έποικοι εισήλθαν ομαδικά στον ιερό χώρο, πραγματοποίησαν προκλητικές περιηγήσεις σ’ όλο το συγκρότημα και έκαναν ταλμουδικές τελετές.

Κατά τη διάρκεια της εισβολής, η ισραηλινή αστυνομία επέβαλε περιορισμούς στην είσοδο των Παλαιστινίων πιστών στο τέμενος.

Επιπλέον, ενέτεινε τους περιορισμούς στις πύλες της Παλιάς Πόλης, μετατρέποντας ουσιαστικά την περιοχή σε στρατιωτική ζώνη, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Only in

Η κυβέρνηση της ακρίβειας αυξάνει και τις τιμές στα φάρμακα και ο Γεωργιάδης «πανηγυρίζει»

Βαθύτερα το χέρι στην τσέπη θα βάλουν από σήμερα οι Έλληνες για να αγοράζουν φάρμακα. Αναλυτικά η λίστα με τις νέες αυξημένες τιμές που «χειροκροτεί» ο υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024