Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έποικοι απειλούν να βιάσουν Παλαιστίνιο – Σοκαριστικό βίντεο

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έποικοι απειλούν να βιάσουν Παλαιστίνιο – Σοκαριστικό βίντεο

Οι βιασμοί Παλαιστίνιων κρατουμένων στη φυλακή κολαστήριο Σντε Τεϊμάν φαίνεται πως εμπνέουν τους Ισραηλινούς εποίκους στη Δυτική Όχθη

Ένα βίντεο που δημοσίευσε το ισραηλινό κέντρο B’Tselem για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη δείχνει έναν ισραηλινό έποικο να απειλεί να βιάσει έναν Παλαιστίνιο.

Το βίντεο δείχνει μια ομάδα μασκοφόρων εποίκων να προσπαθούν να εκδιώξουν έναν άνδρα και τη σύζυγό του από τη γη τους στην περιοχή Wadi Rakhim νότια της πόλης της Χεβρώνας στη νότια κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ένας από τους εποίκους πλησιάζει και ακολουθεί τον Παλαιστίνιο καθώς τον παρενοχλεί λεκτικά, λέγοντάς του ότι εύχεται να τον συναντήσει στη φυλακή Σντε Τεϊμαν.

Πρόκειται για το κολαστήριο όπου και ισραηλινά ΜΜΕ έχουν δημοσιεύσει μαρτυρίες βασανιστηρίων σε Παλαιστίνιους κρατούμενος. Μάλιστα βίντεο που κυκλοφόρησε από τη συγκεκριμένη φυλακή έδειχνε Ισραηλινούς στρατιώτες να βιάζουν ομαδικά έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο.

Μετά την κυκλοφορία του βίντεο ανακρίθηκαν 10 στρατιώτες, οι πέντε εκ των οποίων τέθηκαν σε κατ΄οίκον περιορισμό με την ακροδεξιά στο Ισραήλ να οργανώνει ταραχές ζητώντας να μην τους απαγγελθούν κατηγορίες.

«Βιασμός στο όνομα του Θεού, όπως λένε. Καταλαβαίνεις τι εννοώ;», λέει ο μασκοφόρος έποικος στο τέλος του βίντεο.

«Αυτό το σπίτι είναι δικό μου, μου το έδωσε ο Θεός, ο Αβραάμ, ο Ισαάκ» λέει αρχικά ο ισραηλινός έποικος στον Παλαιστίνιο που τους ζητά να φύγουν από τη γη του.

Οι επιθέσεις του στρατού αλλά και εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη είναι καθημερινές και έχουν αυξηθεί κατά πολύ μετά τις 7 Οκτώβρη με πογκρόμ, κάψιμο γης και σπιτιών και δολοφονίες Παλαιστινίων.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Only in

Μετά τη φωτιά και την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Πεντέλη: Όταν σβήνουν τα φώτα

15 μέρες μετά τη φωτιά στην Πεντέλη και μία βδομάδα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού ο χρόνος κυλάει αργά όσον αφορά τις εργασίες καθαρισμού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024