Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Έγραψε ένα βιβλίο για τον ξαφνικό θάνατο του συζύγου της. Αυτή τον σκότωσε;

Έγραψε ένα βιβλίο για τον ξαφνικό θάνατο του συζύγου της. Αυτή τον σκότωσε;

«Πήρατε μια αθώα μητέρα μακριά από τα μωρά της και αυτό σημαίνει πόλεμος» λέει η γυναίκα και επιμένει ότι δεν ευθύνεται εκείνη για τον θάνατο του συζύγου της

Μετά τον απροσδόκητο θάνατο του συζύγου της, η Kouri Richins έγραψε ένα παιδικό βιβλίο για τη θλίψη με τους τρεις μικρούς της γιους.

Αυτή την εβδομάδα, ένας δικαστής της Γιούτα θα αποφασίσει αν θα δικαστεί για τη δολοφονία του με ένα δηλητηριασμένο κοκτέιλ.

Το βιβλίο για να ξεπεράσει την θλίψη του θανάτου του συζύγου της

Σε μια υπόθεση με ανατροπές που αξίζουν την πένα οποιουδήποτε μυθιστοριογράφου, η κ. Richins συνελήφθη λίγους μόνο μήνες μετά την έκδοση του βιβλίου «Are You With Me?» το 2023, το οποίο καθησύχαζε τα παιδιά που πενθούσαν ότι οι χαμένοι αγαπημένοι τους πάντα τα προσέχουν από τον ουρανό.

Αφιέρωσε το πολύχρωμο εικονογραφημένο βιβλίο στον Eric Richins, απεικονίζοντας τον σύζυγό της, ο οποίος πέθανε ξαφνικά τον Μάρτιο του 2022, ως φτερωτό άγγελο. «Στον καταπληκτικό σύζυγό μου και υπέροχο πατέρα, πάντα στο μυαλό μας, για πάντα στην καρδιά μας», έγραψε η μεσίτρια που έγινε συγγραφέας, σύμφωνα με τους Times.

«Τα παιδιά μου και εγώ γράψαμε αυτό το βιβλίο για τα διαφορετικά συναισθήματα και τη διαδικασία πένθους που βιώσαμε τον τελευταίο χρόνο, ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να βοηθήσει άλλα παιδιά να το αντιμετωπίσουν και να βρουν κατά κάποιο τρόπο την ευτυχία», δήλωσε η κ. Ρίτσινς στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KTVX.

Μετά ήρθε η σύλληψη

Στη συνέχεια η κ. Richins, 34 ετών, συνελήφθη και κατηγορήθηκε για εγκληματική ανθρωποκτονία και διακεκριμένη δολοφονία. Η γυναίκα είναι προφυλακισμένη τους τελευταίους μήνες.

Έπειτα από αρκετές νομικές καθυστερήσεις, ξεκίνησε χθες Δευτέρα μια τριήμερη προκαταρκτική ακρόαση για να καθοριστεί αν η υπόθεση θα οδηγηθεί σε δίκη.

Μεγάλο μέρος της πρώτης ημέρας της ακρόασης επικεντρώθηκε στην υποτιθέμενη προμήθεια φαιντανύλης (σ.σ. οπιοειδές πενήντα φορές ισχυρότερο από την ηρωίνη και 80 φορές από τη μορφίνη) το οποίο, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η κ. Richins έδωσε στον σύζυγό της. Του το έβαλε μέσα σε ένα κοκτέιλ «Moscow mule» τη νύχτα του θανάτου του.

Τη στιγμή του θανάτου του ο κ. Richins, 39 ετών, είχε στον οργανισμό του πέντε φορές τη θανατηφόρα δόση της φαιντανύλης.

Ο ντετέκτιβ Jeff O’Driscoll, από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Summit County, δήλωσε στην ακροαματική διαδικασία ότι πιστεύει πως η κα Richins προμηθεύτηκε το φάρμακο από την οικονόμο της.

Η ταραχώδης σχέση τους

Στην ακροαματική διαδικασία ακούστηκαν επίσης μαρτυρίες για την ταραχώδη κατάσταση του γάμου των Richins, με την κα Richins να κατηγορείται ότι έκλεβε χρήματα από την επιχείρηση του συζύγου της και διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση.

Ο άντρας της φέρεται να συμβουλευόταν δικηγόρους σχετικά με το διαζύγιο και είχε εκφράσει ανησυχίες σε φίλους του ότι η σύζυγός του προσπαθούσε να τον δηλητηριάσει μετά από ένα σάντουιτς που του ετοίμασε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου 2022 και του προκάλεσε ακραία αντίδραση.

Αφού δυσκολεύτηκε να αναπνεύσει, χρησιμοποίησε το EpiPen (σ.σ. σύριγγα χορήγησης αδρεναλίνης) του γιου του για να ανακουφιστεί από τα συμπτώματα και είπε στα μέλη της οικογένειας ότι «εκείνη θα έφταιγε» αν του συνέβαινε κάτι. Τα δικαστικά έγγραφα υποστηρίζουν ότι η κ. Richins έστειλε στη συνέχεια μήνυμα σε έναν προμηθευτή φαιντανύλης – που αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν η οικονόμος της – ζητώντας ισχυρότερα χάπια. Μάλιστα έγραφε συνθηματικά ότι θα χρειαζόταν κάποια στιγμή «μερικά από τα πράγματα του Michael Jackson».

Ένα μήνα αργότερα, ήταν νεκρός.

Τα μηνύματα που φανερώνουν εξωσυζυγική σχέση

Τη Δευτέρα ο σύμβουλος έρευνας, Chris Kotrodimos, δήλωσε ότι τα δεδομένα του κινητού τηλεφώνου από την εποχή περίπου του θανάτου του έδειξαν ότι η κ. Richins αντάλλασσε μηνύματα με έναν άνδρα με τον οποίο φέρεται να είχε σχέση.

Οι εισαγγελείς ελπίζουν ότι τα στοιχεία θα σκιαγραφήσουν την εικόνα μιας γυναίκας με οικονομικό κίνητρο που αναζητούσε διέξοδο από το γάμο της. Συγγενείς της κατηγορουμένης και του θύματος ενδέχεται επίσης να καταθέσουν τις επόμενες ημέρες.

Ψάχνουν και την μητέρα της

Τον Μάρτιο αποκαλύφθηκε ότι η μητέρα της κ.Richins , Lisa Darden, είχε ερευνηθεί σε σχέση με τον θάνατο ενός ερωτικού συντρόφου της το 2006. Το άτομο αυτό είχε πεθάνει από δηλητηρίαση από ναρκωτικά, τροφοδοτώντας τις εικασίες ότι η Darden μπορεί να εμπλέκεται στις πράξεις της κόρης της.

«Οι παραλληλισμοί είναι πραγματικά πολύ παρόμοιοι και κάπως τρομακτικοί», δήλωσε νωρίτερα φέτος ο Greg Skordas, εκπρόσωπος της οικογένειας του κ. Richins.

Η σχέση της κ. Richins με την οικογένειά της τέθηκε υπό περαιτέρω έλεγχο όταν ανακαλύφθηκε στο κελί της φυλακής ένα χειρόγραφο γράμμα έξι σελίδων.

Το γράμμα που ονομάστηκε «Walk the dog», λόγω της εντολής που ήταν γραμμένη στο πάνω μέρος του, φαινόταν να δίνει εντολή στα μέλη της οικογένειας να καταθέσουν ψευδώς ότι ο κ. Richins είχε προμηθευτεί ναρκωτικά και χάπια από το Μεξικό.

Η επιστολή «Walk the dog»

Ωστόσο, η γυναίκα ισχυρίστηκε σε τηλεφωνική συνομιλία με τον αδελφό της ότι οι σελίδες ήταν από ένα μυθιστόρημα που έγραφε: μια φανταστική εκδοχή της ζωής της στην οποία δραπέτευσε στο Μεξικό για να βρει τους εμπόρους ναρκωτικών που προμήθευαν τον σύζυγό της και κατέληξε στη φυλακή εκεί.

Η μεγάλη περιουσία του συζύγου της

Η νομική αντιπαράθεση σχετικά με την επιστολή και άλλα ζητήματα προκάλεσε καθυστερήσεις στην προκαταρκτική ακρόαση, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις αρχές του έτους.

Η κ. Richins έχει επίσης εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη με την οικογένεια του εκλιπόντος συζύγου της για την περιουσία του, η οποία αξίζει σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι ίδιοι μηνύουν την κ. Ρίτσινς για 13 εκατομμύρια δολάρια σε αστική αγωγή.

Αντιμέτωπη τελικά με την ημέρα της στο δικαστήριο, η κ. Richins είναι αποφασισμένη να πει τη δική της πλευρά της ιστορίας.

«Σιωπούσα επί ένα χρόνο, κλεισμένη μακριά από τα παιδιά μου, την οικογένειά μου, τη ζωή μου, ζώντας με τα μέσα ενημέρωσης να λένε στον κόσμο ποια νομίζουν ότι είμαι, τι νομίζουν ότι έχω κάνει ή πώς νομίζουν ότι έχω ζήσει, και ήρθε η ώρα να αρχίσω να μιλάω», ανέφερε σε δήλωσή της τον Μάιο.

«Πήρατε μια αθώα μητέρα μακριά από τα μωρά της και αυτό σημαίνει πόλεμος».

Only in

Σιμόν Σινιορέ - Υβ Μοντάν: Ο έρωτας που εξελίχθηκε σε 34 χρόνια αγάπης και πολιτικών αγώνων

Η Σινιορέ αντέδρασε γενναία δημόσια στη διαβόητη σχέση του συζύγου της με τη Μέριλιν Μονρό, τη συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία του Χόλιγουντ του 1960 με τον εύστοχο τίτλο «Let's Make Love».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024