Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διέσωσε τον Κάιντ Φαρχάν Αλκάντι, έναν Βεδουίνο από το νότιο Ισραήλ, όμηρο στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τη διάρκεια «περίπλοκης επιχείρησης», στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

«Ο στρατός και η Σιν Μπετ», η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών, «διέσωσαν τον όμηρο Κάιντ Φαρχάν Αλκάντι, 52 ετών, από τη Ραχάτ», μία βεδουίνικη πόλη στην έρημο της Νεγκέβ, «που είχε απαχθεί από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς και είχε οδηγηθεί στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου», αναφέρει σε μια ανακοίνωση ο στρατός, προσθέτοντας ότι η ιατρική κατάσταση του ομήρου είναι φυσιολογική.

Ο στρατός δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση επικαλούμενος «την ασφάλεια των ομήρων, των στρατιωτικών δυνάμεων και την εθνική ασφάλεια». Στο πλαίσιο αυτό, ο εκπρόσωπος Τύπου του στρατού, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι περιορίστηκε να πει ότι ο Αλκάντι διασώθηκε από ένα υπόγειο τούνελ.

Ο 52χρονος Αλκάντι απήχθη από το Kibbutz Magen, όπου εργαζόταν ως φύλακας. Είναι παντρεμένος και έχει 11 παιδιά, ενώ κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας του γεννήθηκε ένας εγγονός του.

Ο αδελφός του Αλκάντι δήλωσε: «Ελπίζουμε και άλλες οικογένειες να έχουν αυτή τη στιγμή»

Τα μέλη της οικογένειάς του παραχώρησαν συνέντευξη στο Channel 12 News και δήλωσαν ότι «το κυριότερο είναι ότι διασώθηκε σώος και υγιής. Είναι τόσο χαρούμενο και τόσο συναρπαστικό νέο».

Ένας συγγενής δήλωσε ότι δεν γνώριζε τις συνθήκες διάσωσης του Αλκάντι. Ένας από τους ξαδέλφους του, ο Fathi, δήλωσε ότι τα μέλη της οικογένειας δεν πιστεύουν ακόμη αυτό που συνέβη.

«Εδώ και σχεδόν 1ο μήνες περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί», είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που θα τον δούμε και θα τον αγκαλιάσουμε».

Ο αδελφός του Αλκάντι δήλωσε: «Ελπίζουμε και άλλες οικογένειες να έχουν αυτή τη στιγμή».

Δείτε το σχετικό βίντεο