Από τις 6 Οκτωβρίου τα διόδια στην Αττική Οδό θα μειωθούν στα 2,5 ευρώ από 2,8 ευρώ τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η καθημερινότητα και τα προβλήματά της βρίσκονται στο επίκεντρο της ατζέντας της κυβέρνησης.

Οι όροι της σύμβασης προέβλεπαν τη μείωση των διοδίων μετά τη νέα παραχώρηση και για διάστημα πέντε ετών

Κατά την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο, αναφέρθηκε στη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, επισημαίνοντας ότι τα διόδια από τις 6 Οκτωβρίου θα μειωθούν κατά 30 λεπτά του ευρώ.

«Τα δημόσια ταμεία θα ενισχυθούν με παραπάνω από 3 δισ. ευρώ από την εταιρεία που θα τη διαχειριστεί, αλλά θα υπάρχει και χειροπιαστό όφελος για τους πολίτες, καθώς από τις 6 Οκτωβρίου τα διόδια στην Αττική Οδό θα μειωθούν από 2,8 ευρώ στα 2,5 ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Αλλαγή στην τιμή των διοδίων στην Αττική Οδό ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά τη νέα παραχώρηση

Όπως είχε γράψει ο ΟΤ, οι όροι της σύμβασης προέβλεπαν τη μείωση των διοδίων μετά τη νέα παραχώρηση και για διάστημα πέντε ετών στα 2,5 ευρώ από 2,8 ευρώ που είναι σήμερα. Ο νέος παραχωρησιούχος-σύμφωνα με τη σύμβαση- έχει δικαίωμα να αναπροσαρμόσει το αντίτιμο διέλευσης, αλλά μετά την πάροδο της πενταετίας και υποβάλλοντας αίτημα αύξησης το οποίο να τεκμηριώνεται από τις κυκλοφοριακές συνθήκες του αυτοκινητοδρόμου.