Η ιστορία ζωής και οι ακτιβιστικές δράσεις του Κρίστοφερ Ριβ καταγράφονται στην επερχόμενη ταινία ντοκιμαντέρ «Super/Man: The Christopher Reeve Story».

Ο Κρίστοφερ Ριβ δεν ήθελε να συνεχίσει να ζει μόλις συνειδητοποίησε πώς θα έμοιαζε η ζωή του μετά το ατύχημα που τον άφησε παράλυτο.

Ο αείμνηστος ηθοποιός, σε ένα νέο τρέιλερ για το Super/Man: The Christopher Reeve Story, είχε αποκαλύψει τις επτά λέξεις της συζύγου του Dana Reeve που άλλαξαν την οπτική του.

«Κατέστρεψα τη ζωή μου και τις ζωές όλων των άλλων. Δεν μπορώ να κάνω σκι, να κάνω ιστιοπλοΐα, να πετάξω μια μπάλα στον Will. Δεν θα μπορώ να κάνω έρωτα με την Dana. Ίσως θα έπρεπε να με αφήσουμε να φύγω» σκεφτόταν εκείνη την εποχή ο Κρίστοφερ Ριβ.

«Και μετά μου είπε τα λόγια που έσωσαν τη ζωή μου. ‘Είσαι ακόμα εσύ. Και σε αγαπώ’» συμπλήρωσε ο Κρίστοφερ Ριβ.

Ήταν τη Δευτέρα που κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ για το Super/Man: The Christopher Reeve Story, ένα ντοκιμαντέρ που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Sundance τον Ιανουάριο.

Η ταινία είναι ένα συναισθηματικό ταξίδι που απεικονίζει τον αείμνηστο ηθοποιό και την αμέριστη υποστήριξη της οικογένειάς του μετά το ατύχημα στην ιππασία το 1995 που τον άφησε παράλυτο. Ο διάσημος ηθοποιός πέθανε το 2004 στα 52 του χρόνια.

«Η τελευταία φορά που τον είδα στα πόδια του»

«Είπαμε γεια, με χαιρέτησε» θυμάται ο 44χρονος γιος του Matthew σε ένα κλιπ που κυκλοφόρησε πριν από την ταινία, περιγράφοντας την τελευταία του συνάντηση με τον πατέρα του πριν από το ατύχημα. «Αυτή ήταν η τελευταία φορά που τον είδα στα πόδια του» θυμάται χαρακτηρστικά.

Στο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνονται συνεντεύξεις με τα τρία παιδιά του Κρίστοφερ Ριβ (Μάθιου, Αλεξάνδρα και Γουίλ), καθώς και της αείμνηστης συζύγου του Dana που πέθανε το 2006 από καρκίνο του πνεύμονα.

Υπάρχουν επίσης αναμνήσεις από τους φίλους του Κρίστοφερ Ριβ, όπως οι Whoopi Goldberg, Susan Sarandon, Jeff Daniels και Glenn Close.

Μέσα από εκτεταμένα προσωπικά πλάνα από την οικογένεια του Κρίστοφερ Ριβ και ηχητικά κλιπ του αείμνηστου ηθοποιού, οι θεατές μπορούν να αισθάνονται σαν να είναι στο πλευρό του πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ατύχημά του.

«Ξέραμε… αν θα το κάναμε αυτό, θα έπρεπε να ήταν η κατάλληλη στιγμή και η κατάλληλη ομάδα» σημείωσε ο Willi στο Sundance τον Ιανουάριο. «Και ότι θα παραχωρούσαμε το αρχείο μας, τις οικογενειακές ταινίες και κάποιες πολύτιμες συνεντεύξεις και μετά θα δείχναμε την εμπιστοσύνη και την πίστη μας στην ομάδα που είχε συγκεντρωθεί γύρω μας».

«Και το αποτέλεσμα εδώ είναι αξιοσημείωτο. Επομένως η εμπιστοσύνη μας σίγουρα ανταμείφθηκε» συμπλήρωσε ο Will, καθώς το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα.