Έκρηξη σε φιάλη υγραερίου προκάλεσε μεγάλη φωτιά το πρωί της Τετάρτης (28/8) σε σπίτι στα Σπάσματα Μηνιών Κεφαλονιάς, με αποτέλεσμα ένας 65χρονος άνδρας να τραυματιστεί σοβαρά και να διασωληνωθεί.

Η Πυροσβεστική που ενημερώθηκε για το περιστατικό έσπευσε άμεσα στην περιοχή με έξι υδροφόρα οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου και το κάστρο του Αγίου Γεωργίου για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Η φωτιά, λόγω της έκρηξης, επεκτάθηκε γρήγορα σε παρακείμενο οικόπεδο, αναγκάζοντας τις αρχές να ζητήσουν την συνδρομή δύο αεροσκαφών PZL, τα οποία πραγματοποίησαν ρίψεις νερού.

Ο εγκαυματίας διασωληνώθηκε και θα γίνει αεροδιακομιδή του

Το σπίτι, που σύμφωνα με την  ΕΡΤ, ήταν πρόχειρης κατασκευής, κάηκε ολοσχερώς, ενώ οι φλόγες εξαπλώθηκαν γρήγορα. Λίγο αργότερα, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να κινδυνέψουν παρακείμενες κατοικίες.

Από το φλεγόμενο σπίτι απεγκλωβίστηκε ένας 65χρονος, ο οποίος υπέστη σοβαρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς. Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, ο εγκαυματίας διασωληνώθηκε και θα γίνει αεροδιακομιδή του.

Επίσης, στο σημείο παραμένουν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που συνεχίζουν τις διαδικασίες αποκάθαρσης και επιτήρησης, για να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν νέες αναζωπυρώσεις.

Δείτε φωτογραφίες από το σπίτι που τυλίχθηκε στις φλόγες

Πηγή φωτογραφιών: ekefalonia.gr