Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Πυροσβέστες: Μην παίζετε με τις ζωές μας – Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Πυροσβέστες: Μην παίζετε με τις ζωές μας – Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Οι πυροσβέστες διαμαρτύρονται στον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για «υπερεργασία» και ζητούν από τον πρωθυπουργό την αναγνώριση του επαγγέλματος ως «επικίνδυνο» και «ανθυγιεινό».

Την έντονη δυσαρέσκειά της εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ) καταγγέλλοντας την ηγεσία του Πυροσβεστικό Σώματος για «υπερεργασία» των πυροσβεστών μέσω της συνεχούς επιφυλακής, για «να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο από τη ‘’στραβή’’ που μπορεί να προκύψει από την ανεπάρκεια σχεδιασμού σας και την απουσία συγκεκριμένης και στοχευμένης πολιτικής, για την πρόληψη από τις φυσικές καταστροφές». Σύμφωνα με τους πυροσβέστες η παρέμβασή του έρχεται για να «προλάβουμε τα χειρότερα».

Στην επιστολή προς τον αρχηγό του Π.Σ., Θεόδωρο Βάγια, καταλογίζουν «παρανομία και με δόλο» της ηγεσίας και υπογραμμίζουν: «ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά (και επικίνδυνα) αρμενίζετε».

«Καρφιά» προς την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος από τους πυροσβέστες

Στο τέλος της επιστολή κλείνουν με αιχμηρό τρόπο: « Και 17.500 πυροσβέστες… και υπερεργασία και μάλιστα μη αμειβόμενη δεν συνάδουν!! Αποφασίστε είμαστε πολλοί ή λίγοι τελικά;»

Αναλυτικά, το κείμενο έχει ως εξής:

«Κύριε Αρχηγέ,

λίγες μόνο ώρες αφότου έληξε η μερική επιφυλακή στις περισσότερες υπηρεσίες της Επικράτειας και ενώ στις περισσότερες Περιφέρειες σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ και τον χάρτη επικινδυνότητας που εκδόθηκε στις 26/8 και αφορούσε την 27/8, επικρατούσε δείκτης επικινδυνότητας 2 και 3, στις 27-7-2024 και με επίκληση πολλαπλών συμβάντων σε όλη τη χώρα, εκδώσατε σύμφωνα με την 4265 Φ.216.10/27-8-2024 Διαταγή σας μέσω ΕΣΚΕΔΙΚ, μερική επιφυλακή, αλλά με την ταυτόχρονη απαίκτηση να επανδρωθούν όλα τα οχήματα των υπηρεσιών, πράγμα που συνεπάγεται αυτόματα γενική επιφυλακή.

Η εν λόγω επάνδρωση συνιστάται σε καθεστώς γενικής επιφυλακής (3ο στάδιο) και ουδεμία σχέση έχει με τα προβλεπόμενα του 2ου σταδίου ετοιμότητας.

Κύριε Αρχηγέ ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά (και επικίνδυνα) αρμενίζετε!

Με άλλα λόγια, το έχετε παρακάνει στο να γράφετε στα παλιά σας παπούτσια τη νομιμότητα, προκειμένου να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο από τη «στραβή» που μπορεί να προκύψει από την ανεπάρκεια σχεδιασμού σας και την απουσία συγκεκριμένης και στοχευμένης πολιτικής, για την πρόληψη από τις φυσικές καταστροφές.

Η παρανομία σας προφανής και με δόλο.

«Για να προλάβουμε τα χειρότερα…»

Η προκλητικά συνεχιζόμενη, εξαντλητική και ιδιαιτέρως επικίνδυνη για την ίδια τη σωματική του ακεραιότητα, υπερεργασία του Έλληνα Πυροσβέστη καθιστά εσάς και ολόκληρη τη φυσική ηγεσία υπεύθυνους που με αποφάσεις άνευ λογικής, ανθρωπισμού και επαγγελματισμού θέτετε σε σίγουρο κίνδυνο τη ζωή των συναδέλφων μας.

Άλλωστε το μαρτυρούν οι δεκάδες και φέτος τραυματισμοί Πυροσβεστών και ευτυχώς που δεν έχουμε θρηνήσει και απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Η Ομοσπονδία μας δεν έχει άλλο δρόμο να ακολουθήσει, πέραν αυτού της προάσπισης των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων με κάθε τρόπο.

Για να προλάβουμε τα χειρότερα, σας καλούμε να αφουγκραστείτε άμεσα και ενσυναίσθητα τη φωνή, την αγανάκτηση και την απογοήτευση των Πυροσβεστών μας.

Πατριωτικό καθήκον δεν είναι μόνο η κατάσβεση πυρκαγιών με το όποιο κόστος, αλλά είναι και η ασφαλής επιστροφή των συναδέλφων μας στο σπίτι και τις οικογένειες τους και όχι η συνεχιζόμενη, τις περισσότερες φορές χωρίς λόγο, σωματική, ψυχική και πνευματικής τους καταπόνηση.

ΥΓ: Και 17.500 πυροσβέστες… και υπερεργασία και μάλιστα μη αμειβόμενη δεν συνάδουν!! Αποφασίστε είμαστε πολλοί ή λίγοι τελικά;».

Ζητούν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η ΠΟΕΥΠΣ αποστέλλει επιστολή και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με «μοναδικό γνώμονα την ουσιαστική ενημέρωσή του» ζητούν αναγνώριση του επαγγέλματος ως «επικίνδυνο» και «ανθυγιεινό» και επιθυμούν τη συνάντηση μαζί του για του «εκθέσουν τις αγωνίες και τα προβλήματα του Έλληνα πυροσβέστη».

Only in

«ΑΣΠΙΔΕΣ»: Ανάγκη συντονισμού για την αποτροπή περιβαλλοντικής καταστροφής από το φλεγόμενο Sounion

Ο διοικητής Βασίλης Γρυπάρης ζητά την συνεργασία των κρατών της περιοχής για να αποφευχθεί μία περιβαλλοντική κρίση, καθώς το δεξαμενόπλοιο Sounion συνεχίζει να φλέγεται στην Ερυθρά Θάλασσα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024