Νέες μαρτυρίες για τα μηχανήματα στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Γιάννης, όταν εκσφενδονίστηκε από το μοιραίο παιχνίδι crazy dance, το οποίο αποδείχτηκε ότι τελικά ήταν «παλιοσίδερα». Τα περισσότερα μηχανήματα που καθημερινά έπαιζαν δεκάδες παιδιά, άλλωστε ήταν μεταχειρισμένα από το εξωτερικό, τουλάχιστον 15ετίας.

Όπως κατήγγειλε μητέρα που επισκέφθηκε το λούνα παρκ με τα δίδυμα παιδιά της 9 ετών,  δέκα ημέρες πριν την τραγωδία, οι υπεύθυνοι έβαζαν τα παιδιά σε συγκεκριμένα καθίσματα του crazy dance, λέγοντας πως τα υπόλοιπα ήταν χαλασμένα.

 Τα σίδερα που στήριζαν τα καθίσματα ήταν σάπια και σκουριασμένα

«Παλιοσίδερα» χαρακτηρίστηκαν τα παιχνίδια στο μοιραίο λούνα παρκ

«Είπαν στα παιδιά ότι τα καθίσματα ήταν χαλασμένα»

Η οικογένεια από την Αθήνα βρισκόταν για διακοπές στη Χαλκιδική. Επισκέφτηκαν το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι και τα παιδιά θέλησαν να ανέβουν στο crazy dance.

«Όταν ανέβηκαν επάνω, πήγαν σε κάποια καθισματάκια, αλλά ο υπεύθυνος τους υπέδειξε τα ροζ, λέγοντάς τους ότι όλα τα άλλα είναι χαλασμένα. Αυτό το έμαθα εκ των υστέρων εγώ όταν ρώτησα τα παιδιά μου. Τα παιδιά μου είπαν ότι πήγαμε να καθίσουμε στα κίτρινα ας πούμε -δεν θυμάμαι τα χρώματα- και μας είπε ο υπεύθυνος «όχι, όχι, μην πάτε σε εκείνα, όλα τα άλλα είναι χαλασμένα ελάτε στα ροζ»», είπε η μητέρα στον Alpha.

Όπως αποκάλυψε η γυναίκα, και την δεύτερη φορά που βρέθηκε στο λούνα παρκ, οι συγκεκριμένες θέσεις παρέμεναν άδειες, κάτι που της έκανε μεγάλη εντύπωση.

«Όταν ξαναεπισκεφτήκαμε το λούνα παρκ τη δεύτερη φορά, δεν ανεβήκαμε σε αυτό το παιχνίδι, κάναμε κάποια άλλα πράγματα. Μου έκανε εντύπωση ότι πάντα είχε σε συγκεκριμένα μόνο χρώματα παιδιά, και στα υπόλοιπα δεν είχε παιδιά ανεβασμένα. Μου έκανε εντύπωση, και εκείνη τη φορά που ανέβηκαν τα παιδιά μου, και τις επόμενες φορές που είδα», είπε.

«Από τύχη ζούμε…»

Η μητέρα των διδύμων εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στους γονείς του άτυχου Γιάννη, και ζητά από την πολιτεία να λάβει μέτρα, έτσι ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα.

«Συγκλονίστηκα και σοκαρίστηκα σκεπτόμενη ότι θα μπορούσαν να είναι τα δικά μας παιδιά και από τότε είμαι πραγματικά σε σε κατάσταση σοκ. Από τύχη ζούμε, για μια φορά ακόμη το λέμε και το ξαναλέμε από τύχη ζούμε», είπε η μητέρα των διδύμων.

«Αν δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί που να μπορούν να ελέγξουν τις προδιαγραφές, τις τεχνικές , τους κανόνες και τους όρους που διέπουν όλη τη λειτουργία αυτών των λούνα παρκ, πραγματικά να κλείσουν ή όσα λειτουργούν σωστά να είναι μόνο αυτά ανοιχτά», πρόσθεσε.

Είχε συλληφθεί ξανά ο ιδιοκτήτης

Μετά τις αποκαλύψεις για πλήθος παραβάσεων από το μοιραίο λούνα παρκ και την τριπλή εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, υπήρξε αντίδραση και από την αποκεντρωμένη διοίκηση.

Ο γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης κίνησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της δημάρχου Κασσάνδρας,  που έχει 15 ημέρες να υποβάλλει τις εξηγήσεις της, οι οποίες αν δεν κριθούν πειστικές, θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο αιρετών.

Στο μεταξύ, όπως αποκάλυψε το MEGA, o ιδιοκτήτης του λούνα παρκ είχε συλληφθεί ξανά το 1999 στην περιοχή των Γρεβενών πάλι για παραβάσεις που αφορούν την δουλειά του που σχετίζεται με τα λούνα παρκ.